یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
عوارض سینوزیت
رادیو سلامت از سال ۱۳۸۱ در ۴ بخش صبحگاهی، نیمروز، عصرگاهی و شامگاهی با استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت به تولید و پخش برنامه همت گمارده است و با جذب مخاطبان برای ارتقای سواد عمومی مردم در این حوزه اهتمام میورزد.
از این پس در این ستون بخشهای مهم خبری رادیو سلامت را برای اطلاع شما درج میکنیم. امروز دیدگاههای دکتر علیرضا ناطقیان، فوقتخصص بیماریهای عفونی اطفال را که در برنامه شامگاهی دیروز رادیو سلامت به بررسی علل و روشهای درمان بیماری سینوزیت پرداخت، میخوانید.
انسانها در اطراف بینی، گونه و روی پیشانی خود فضای کوچکی مملو از هوا دارند که اصطلاحا به آن سینوس میگویند. این حفرهها سبب سبک شدن استخوانهای جمجمه و تنظیم تن صدا میشود. عفونت سینوس در شیرخواران نادرست است، زیرا سینوسها در این کودکان تکامل کافی نیافتهاند.
این حفرههای گفته شده یک پوشش نرم دارند که مخاط نامیده میشود و به طور معمول ترشحات اندکی دارد که از طریق بینی یا حلق تخلیه میشود. هنگامی که فرد به سینوزیت مبتلا میشود، غشاهای مخاطی بین بینی، گلو و خود سینوس ملتهب میشود. اغلب سرماخوردگی باعث سینوزیت میشود، اما باکتری، حساسیتها و عفونتهای قارچی هم میتوانند در ابتلا به سینوزیت نقش داشته باشند.
در صورتی که سینوزیت بیش از ۲ یا ۳ هفته به طول بینجامد، سینوزیت مزمن ایجاد شده که ممکن است منجر به عفونتهای جدیتر و عوارض شدید شود. علائم سینوزیت مانند علائم سرماخوردگی است که در کودکان شامل گرفتگی بینی و سرفه بیش از ۷ روز میشود. همچنین بیاشتهایی، داشتن تنفس بدبو، دهان بدبو، گلودرد، تب خفیف و سردرد، ترشحات بینی، ترشح پشت حلق و سختی در نفس کشیدن از راه بینی نیز از علائم سینوزیت است.
توصیه میشود اگر علائم سرماخوردگی بیشتر از ۱۰ روز باقی بماند و بعد از ۷ روز بدتر شود، به پزشک مراجعه شود.
سینوزیت حاد اگر بموقع درمان نشود منجر به بروز عارضههایی مانند حمله آسم، سینوزیت مزمن، مننژیت، اختلال بینایی و عفونت گوش میشود. به همین علت توصیه میشود که دوره درمان به طور کامل سپری شود. شستشو با محلول نرمال سالین به کاهش گرفتگی بینی کمک میکند.
نکته مهم این است که وقتی پزشک برای بیمار آنتیبیوتیک تجویز میکند، ضروری است که دوره درمان کامل شود. معمولا این دوره ۱۰ تا ۱۴ روز طول میکشد و حتی اگر علائم بیماری بهبود یابد نیز باید مصرف دارو ادامه یابد، چون اگر درمان ناقص انجام شود، ممکن است علائم بیماری مجددا عود کند. سینوزیت مزمن همچنین نیاز به درمان طولانیمدت دارد و بیمارانی که داروهای خود را به طور کامل مصرف نمیکنند، مجددا در ماههای آینده دچار علائم بیماری سینوزیت خواهند شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست