چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چهارشنبه عید فطر است
با نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان یکی از موضوعاتی که بیش از پیش مورد توجه علما و مراجع عظام قرار می گیرد رویت هلال ماه شوال و اعلام عید سعید فطر، از بزرگترین اعیاد مسلمانان جهان است. رویت هلال ماه و عید فطر به دلیل حساسیت های خاص از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به جهت اهمیت بسیار این موضوع گروه های استهلال ماه از سوی مراکز معتبر مسئولیت این امر خطیر را زیر نظر ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در سراسر کشور به عهده می گیرند. گروه ها و کارشناسان استهلال ماه براساس محاسبات و اطلاعات نجومی موجود به همراه امکانات و تجهیزات رصد خانه ای در نقاط مختلف از شمال کشور گرفته تا جنوب شرق و غرب کشور مستقر شده و کار استهلال ماه را انجام می دهند. به گفته کارشناس علم نجوم پنج عامل مهم در تعیین قابل رویت بودن هلال ماه موثر است. این عوامل شامل موقعیت خورشید در آسمان، موقعیت ماه در آسمان، موقعیت مشاهده گر، تجربه مشاهده گر در رویت هلال ماه و شرایط جوی است.
با این تفاسیر این گروه ها تنها بخش علمی کار را انجام می دهند و اعلام نظر نهایی و روییت هلال ماه شوال و حلول عید سعید فطر با مراجع است. با اعلام نظر مراجع در این خصوص به ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و تایید رهبر انقلاب حلول ماه شوال و عید سعید فطر از سوی ایشان اعلام می گردد. در همین رابطه عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه گروههای استهلال سراسر کشور قبل از غروب سه شنبه رصد هلال ماه را آغاز می کنند گفت: روز سه شنبه در تمام پهنه ایران هلال ماه شوال با چشم مسلح قابل رویت است، بعد از غروب خورشید نیز امکان استهلال با ابزار وجود دارد. علیرضا بوژمهرانی عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در گفتگو با مهر در رابطه با استهلال ماه شوال اظهار داشت: رصد ماه نو باید روز سه شنبه انجام شود چرا که مقارنه ماه و خورشید یا تولد ماه نو امروز دوشنبه ۸ مهر ماه حدود ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه اتفاق می افتد، اما امکانی برای مشاهده هلال ماه در پهنه ایران نیست چرا که غروب ماه زودتر از غروب خورشید رخ می دهد. وی افزود: همین شرایط در سایر کشورهای اسلامی چون عربستان هم وجود دارد و آنها نیز امروز امکان رویت هلال ماه را ندارند.
درحالی که امروز در ایران بیست و هشتمین روز ماه مبارک رمضان و در عربستان بیست و نهمین روز ماه مبارک رمضان است. بوژمهرانی گفت: گروه های استهلال سراسر کشور روز سه شنبه ۸ مهر ماه رصد هلال ماه را آغاز می کنند. وی همچنین استدلال کرد که این رصد باید با استفاده از ابزار انجام شود، چون ارتفاع ماه در لحظه غروب خورشید در افق بسیار کم است، باید قبل از غروب خورشید و در روشنایی روز رصد را انجام داد.علیرضا بوژمهرانی لازمه این کار را آمادگی گروه های استهلال دانست و گفت: افرادی که برای استهلال اعزام می شوند حداقل ۲۴ ساعت پیش از رصد در محل رصد حضور داشته ابزار خود را نصب کرده و آن را تنظیم کنند تا بتوانند از بعد از ظهر سه شنبه در روشنایی روز به دنبال ماه باشند.
● فطریه هر نفر ۱۲۰۰ تومان است
این تنها یک بخش قضیه است چرا که یکی دیگر از وجوهاتی که در ماه مبارک رمضان به آن توجه می شود میزان زکات فطریه و میزان کفاره است و اعلام آن نیز از سوی مراجع تقلید صورت می گیرد. به گفته مراجع، فطریه به نیازمندان و کسانی که محتاج هستند پرداخت می شود و اگر کسی از سادات باشد می تواند فطریه را به سادات و غیر سادات بدهد اما اگر کسی از سادات نباشد نمی تواند فطریه را به سادات بدهد. از شب عید فطر که ماه دیده می شود مستحب است که این هزینه کنار گذاشته شود و در روز عید قبل از نماز عیدفطر به فقیر برسانند. اگر شخص فقیر و یا نیازمندی در نزدیکی او نبود این هزینه را کنار گذارد تا در زمان مناسب به او بدهد. بنابراین زمان پرداخت فطریه از روز قبل از عید تا پیش از نماز عیدفطر خواهد بود. کفاره همان جریمه ای است که برای باطل کردن روزه معین شده است و عبارت است از: آزاد کردن یک برده، دو ما روزه گرفتن که سی و یک روز آن باید پی درپی باشد، سیر کردن شصت فقیر، یا دادن یک مد طعام به هر یک از آنها. کسی که کفاره بر او واجب شود باید یکی از این سه را انجام دهد و چون امروزه برده به معنای فقهی آن یافت نمی شود مورد دوم یا سوم را انجام می دهد و هیچ یک از این ها برایش مقدور نیست هر مقدار که می تواند باید به فقیر طعام بدهد و اگر اصلا نتواند طعام بدهد باید استغفار کند.دفتر آیت الله امامی کاشانی اعلام کرد: با توجه به این که قوت غالب مردم گندم است، امسال میزان فطریه عام برای هر نفر ۱۲۰۰ تومان است و کفاره هر روز که روزه به صورت غیر عمد خورده شده باشد نیز ۴۰۰ تومان است. دفتر آیت الله امامی کاشانی در گفت و گو با فارس اعلام کرد: میزان فطریه برای هر نفر بر اساس قیمت ۳ کیلو از قوت غالب هر فرد تعیین می شود و چون قوت غالب مردم کشور ما گندم و نان است، میزان فطریه برای هر نفر ۱۲۰۰ تومان است اما اگر کسی قوت غالبش برنج یا غذای دیگری است می تواند بر اساس قیمت ۳ کیلو از آن میزان فطریه را محاسبه و پرداخت کند. آیت الله العظمی مکارم شیرازی نیز میزان زکات فطره هر نفر به مبلغ ۱۲۰۰ تومان و کفاره نیز به ازای هر روز ۵۰۰ تومان اعلام کردند که این مبلغ باید به صورت نان تهیه شود. همچنین آیات عظام صانعی و نوری همدانی، میزان زکات فطره تقریبا ۱۲۰۰ تومان را اعلام کردند. اما دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی میزان زکات فطره را ۱۵۰۰ تومان اعلام کرد.
● نماز عید فطر
در روز عید فطر مستحب است که نماز عید فطر در مصلی شهر برگزار شود اما که به جهت شرکت تمام مسلمان در مراسم ویژه این عید بزرگ به ویژه سالمندان کشور نماز عید در سراسر کشور علاوه بر مصلی در مساجد نیز برپا می شود. از چند روز مانده به روز عیدفطر همه کشور خود را برای برپایی هر چه با شکوه تر این مراسم آماده می کنند. مدیریت شهری نیز از این قائده مستثنی نبوده و از روزهای گذشته خود را برای حضور پر رنگ و موثر در این عید بزرگ آماده کرده است.
● آمادگی کامل ناوگان شهری تهران برای جابجایی نمازگزاران عید فطر
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از آمادگی ناوگان حمل و نقل شهری پایتخت برای انتقال یک میلیون نمازگزار به مصلای بزرگ امام خمینی (ره) خبر داد. مهندس سید جعفر تشکری هاشمی افزود: با استفاده از تجارب دو سال گذشته در زمینه جا به جایی نمازگزاران تدارک گسترده برای حضور با شکوه شهروندان در این تجمع کم نظیر پیش بینی شده است. وی اظهارداشت: ناوگان حمل و نقل عمومی در سه بخش مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی تسهیلات و خدمات ویژه ای را به منظور نقل و انتقال نمازگزاران از اقصی نقاط پایتخت تدارک دیده است.به گفته تشکری هاشمی، شرکت مترو به منظور تسهیل در انتقال نمازگزاران از ساعت ۵/۳۰ بامداد روز عید فطر به صورت رایگان از تمامی ایستگاه های مترو به دو ایستگاه مصلا در شمال و شهید بهشتی در جنوب مصلا که فاصله مکانی یکسانی با محل برگزاری نماز دارند، اقدام می کند و در پایان مراسم نیز نمازگزاران را به مبادی اولیه باز می گردانند.رئیس کمیته حمل و نقل و ترافیک ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر تصریح کرد: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته مابین شرکت مترو و شرکت واحد اتوبوسرانی، اتوبوسها نسبت به جابجایی نمازگزاران از نقاط مختلف شهر به مقصد ایستگاههای مترو و بالعکس به طور رایگان اقدام خواهند کرد.تشکری هاشمی با اشاره به اختصاص ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس شرکت واحد به منظور جا به جایی نمازگزاران اضافه کرد: اتوبوسها از ساعت ۶ صبح روز عید سعید فطر از ۱۰۰ ایستگاه اصلی در میدان ها و مراکز مهم تهران آماده انتقال نمازگزاران به مصلا خواهند بود.وی با بیان اینکه علاوه بر این اتوبوسها در ۱۵۰ ایستگاه محلی در مساجد و نقاط اصلی مناطق بیست و دوگانه نمازگزاران را به مقصد مصلا منتقل می کنند، یادآور شد: اتوبوسها بلافاصله پس از پایان نماز نسبت به بازگرداندن نمازگزاران به مبادی اولیه اقدام می کنند. معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در خصوص خدمات تاکسیرانی نیز گفت: ۱۵۰ دستگاه تاکسی ون به منظور جا به جایی نمازگزاران در خیابان شهید بهشتی از تقاطع سهروردی تا میدان تختی و در تقاطع قائم مقام تا مصلا در نظر گرفته شده است.تشکری هاشمی، پیش بینی پنج پارکینگ در محدوده مصلی به منظور توقف خودروهای سواری را از جمله خدمات در نظر گرفته بر شمرد و خاطرنشان کرد: خیابان شهید عشق یار در محدوده میدان نیلوفر نیز به پارک موتور سیکلت ها اختصاص یافته است.به گفته وی، پارکینگ مجتمع امام خمینی (ره) در شمال شرق مصلا و پارکینگ های بنیاد و بیهقی در شمال غرب مصلا جهت خودروهای سواری و پارکینگ های لجستیکی در جنوب شرق مصلا و پارکینگ دیگری نیز در ضلع جنوب غربی داخل مصلا به منظور خودروهای مدعوین در نظر گرفته شده است.در این ارتباط نسبت به آسفالت کل محوطه پارک سوار بیهقی، آماده کردن پارکینگ خودروهای سواری، احداث پایانه درون شهری به مساحت پنج هزار متر مربع جهت ساماندهی ترافیک اطراف مصلا و محدوده میدان آرژانتین و احداث سرویس بهداشتی و وضوخانه از سوی سازمان پایانه های مسافربری اقدام شده است.گفتنی است، شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه نیز طی اطلاعیه ای اعلام کرد: به منظور تسهیل در انتقال نمازگزاران به مصلای امام خمینی (ره) از ساعت ۳۰:۵ صبح روز عید فطر به صورت رایگان از تمامی ایستگاه های مترو به ایستگاه های مصلی و شهید بهشتی واقع در شمال و جنوب مصلای امام خمینی ره شروع به کار می کند و با توجه به یکسان بودن فاصله مکانی دو ایستگاه شهید بهشتی و مصلی به محل برگزاری نماز، نمازگزارن می توانند از هر دو ایستگاه برای سوار شدن به مترو استفاده کنند.
● سرویس دهی رایگان به ۵ ۱/ میلیون نمازگزار در روز عید فطر
محمد عیدیان، جانشین رئیس ستاد برگزاری نماز عید فطر نیز با پیش بینی حضور ۱/۵ میلیون نفری نمازگزاران در مراسم نماز عید سعید فطر، این موضوع را بیان کرد که که ستاد برگزاری نماز عید فطر از ساعت ۵ تا ۳۰:۱۰ صبح روز عید آماده خدمت رسانی به مردم است و در عین حال گفت: حدود ۳۰ ایستگاه پذیرایی در خارج از محل برگزاری نماز تعبیه شده است و بسته هایی حاوی مواد خوراکی و نقشه مسیر و محل استقرار اتوبوس ها در اتوبوس ها به نمازگزاران ارائه می شود. وی به تدابیر بهداشتی و پزشکی اتخاذ شده در ساعات برگزاری نماز عید فطر نیز اشاره و اظهار کرد: علاوه بر این که نیروهای اورژانس تهران و جمعیت هلال احمر در محل مصلی برای رسیدگی به مشکلات احتمالی حاضر خواهند بود، یک بیمارستان صحرایی کوچک نیز در محل مصلی مستقر خواهد شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست