چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

چرخه جنسی چند مرحله دارد؟


چرخه جنسی چند مرحله دارد؟

یک رابطه زناشویی از چند مرحله پشت سرهم تشکیل شده که زن و مرد از آنها عبور می‌کنند و بالاخره به ارضای جنسی می‌رسند...

یک رابطه زناشویی از چند مرحله پشت سرهم تشکیل شده که زن و مرد از آنها عبور می‌کنند و بالاخره به ارضای جنسی می‌رسند...

چرخه جنسی خانم‌ها از ۴ مرحله تشکیل می‌شود؛ برانگیختگی، کفه (تداوم رابطه زناشویی)، ارگاسم (اوج) و فروکش. یعنی به دنبال ارگاسم، تمایل جنسی فروکش پیدا می‌کند. چرخه جنسی طبیعی در خانم‌ها، دو تفاوت عمده با مردان دارد؛ اولین تفاوت اینکه خانم‌ها برای رسیدن به ارگاسم معمولا ۱۵-۱۰ دقیقه زمان لازم دارند در صورتی که حدود ۹۰ درصد مردان ظرف ۲ دقیقه پس از برقراری رابطه ارضا می‌شوند. دوم اینکه چرخه جنسی مردان یک مرحله بیش از خانم‌ها دارد و پس از مرحله چهارم یا فروکش، وارد مرحله پنجم یا تحریک‌ناپذیری می‌شوند. در این مرحله مرد دیگر نمی‌تواند رابطه زناشویی مجدد را شروع کند و مدت زمان آن از چند دقیقه تا چند ساعت و تا چند روز متفاوت است. با افزایش سن، این زمان طولانی‌تر می‌شود اما خانم‌ها این مرحله تحریک‌ناپذیری را تجربه نمی‌کنند و پس از رسیدن به ارگاسم می‌توانند دوباره رابطه زناشویی را از سر بگیرند.

تغییرات فیزیولوژیک در مرحله برانگیختگی جنسی در هر دو جنس: افزایش انقباض در عضلات، افزایش تعداد ضربان قلب و تنفس، پررنگ‌تر شدن رنگ پوست به‌خصوص در ناحیه سینه و پشت، سفت شدن نوک سینه‌ها، افزایش جریان خون به دستگاه تناسلی که در مردان باعث نعوظ و در زنان باعث مرطوب شدن دستگاه تناسلی می‌شود.

تغییرات فیزیولوژیک در مرحله کفه در هر دو جنس: در این مرحله تغییرات فیزیکی در خانم‌ها خیلی واضح و برجسته‌تر از مردان است و نسبت به مرحله قبلی و تغییراتی مانند تورم دیواره واژن در خانم‌ها، بالا رفتن بیضه‌ها در مردان، افزایش بیشتر تعداد تنفس و ضربان قلب و افزایش انقباض عضلانی هم در هر دو جنس اضافه می‌شود.

تغییرات فیزیولوژیک در مرحله ارگاسم در هر دو جنس: شروع انقباض‌های غیرارادی در عضلات، افزایش فشارخون، افزایش تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس باعث افزایش مصرف اکسیژن می‌شوند. در این مرحله دیواره واژن در خانم‌ها منقبض و رحم دچار انقباض‌های مکرر و پشت سرهم می‌شود و در مردان انقباض‌های ریتمیک عضلات موجود در قاعده آلت تناسلی باعث انزال خواهد شد. گاهی در این مرحله قرمزی خاصی کل بدن را فرا می‌گیرد که به آن «راش جنسی» می‌گویند.

بیمارانی که دچار فشارخون بالا یا بیماری قلبی هستند، با توجه به اینکه رابطه زناشویی باعث افزایش تعداد ضربان و عملکرد قلب می‌شود، باید بیشتر دقت کنند چون فعالیت جنسی و افزایش کارکرد قلب ممکن است باعث کاهش اکسیژن‌رسانی و بروز سکته قلبی در آنها شود بنابراین باید حتما نسبت به درمان بیماری خود اقدام کنند.

تغییرات فیزیولوژیک در مرحله فروکش در هر دو جنس: در این مرحله آنچه در ۳ مرحله قبلی اتفاق افتاده‌اند، به‌تدریج به حالت اول برمی‌گردد. مهم‌ترین تفاوت مردان و زنان در این مرحله است. زنان می‌توانند به سرعت خود را باز یابند و یک رابطه زناشویی را از سر بگیرند ولی مردان نه، بنابراین تغییرات فیزیولوژیک باعث ضعف قوای جسمانی و بینایی و دفع ویتامین و پروتئین‌های بدن نمی‌شود.

دکتر محمدرضا صفری‌نژاد

جراح و متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری و استاد دانشگاه رییس انجمن علمی سلامت خانواده