چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
بعضیها تندش را دوست دارند!
یکی از عادتهای غذایی در هند، مصرف غذاهای بسیار تند است که گفته میشود دلیل آن به نوع آب و هوای این کشور بازمیگردد. کلا باید گفت انواع فلفل حاوی برخی مواد مغذی به نام فیتوکمیکالها هستند که در سلامت انسان بسیار موثرند.
بهعنوان نمونه، نقش حفاظتی در برابر باکتریها دارند و بهدلیل خواص آنتیاکسیدانی مانع بروز سرطان میشوند. ولی مصرف زیاد فلفل و کلا خوردن غذاهای تند، به ویژه فلفل سیاه، به دلیل آنکه محرک اشتها هستند و ترشح آنزیمهای گوارشی را بیشتر میکنند، اگرچه به هضم غذا کمک میکنند اما محرک سیستم قلب و عروق هستند و ممکن است در برخی افراد تپش قلب ایجاد کنند. بنابراین توصیه میشود مصرف فلفل، با توجه به تحمل هر فرد و پاسخ آلرژیک بدن او، تنظیم شود. افراط در مصرف فلفل به دلیل تحریک ترشح اسیدمعده به افرادی که زخم معده یا اثنیعشر دارند، توصیه نمیشود. اما جالب است بدانید مصرف متعادل فلفل به ویژه همراه غذا میتواند اثر عکس داشته و نقش حفاظتی بر مخاط معده داشته باشد؛ یعنی در برابر اسید از معده محافظت کند و مانع زخم معده شود. به همین علت، مصرف متعادلاش برای همه بلامانع است. البته در مورد تاثیر خوردن غذاهای تند در برخی آب و هواها از نظر علمی چیزی ثابت نشده است و توجیهی علمی در مورد اینکه چرا هندیها به غذاهای تند علاقه دارند، وجود ندارد. در مورد این مساله که هندیها معتقدند باید فلفل را درون غذا پخت تا مضرات آن از بین برود نیز توجیهی علمی در دست نیست.
هندیها اکثرا گوشت قرمز مصرف نمیکنند و بیشتر گیاهخوارند؛ این در حالی است که گوشت منبع بسیار خوبی از روی، آهن و پروتئین است و افرادی که گوشت قرمز نمیخورند، به ویژه خانمهای باردار و شیرده و حتی کودکان در حال رشد، در تامین منبع آهن و ویتامین B۱۲ مشکل پیدا میکنند. عادت دیگر هندیها خوردن شیرینی بعد از غذاست. درباره این عادت نیز باید گفت که خوردن قندهای ساده سبب میشود انسولین در بدن سریعتر افزایش پیدا کند و چون انسولین هورمونی است که به افزایش ذخایر سلولها کمک میکند و همچنین گلوکز سریعتر وارد سلول میشود این حس به ما منتقل میشود که غذای ما سریعتر هضم میشود اما در عین حال این روش را به کسی توصیه نمیکنیم چون اولا چه لزومی دارد که غذا زیاد بخوریم تا بعد بخواهیم با خوردن شیرینی آن را زودتر هضم کنیم؟! در ثانی، خوردن قندهای ساده از آنجا که شاخص قند (اندکس گلایسمی) بسیار بالایی دارد، سبب افزایش ناگهانی انسولین در بدن و وارد شدن ناگهانی قند به سلولها و در نهایت، افت قند و گرسنگی میشود.
دکتر گلبن سهراب
متخصص تغذیه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست