یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
خورشی برای تمام فصول
خورش بادمجان غذای مورد علاقه بیشتر مردم در همه سنین است. خورش بادمجان را هم با مرغ و هم با گوشت میتوانید تهیه کنید. بادمجان آن هم میتواند فریزری باشد ولی بهتر است امتحان کنید این خورش با بادمجان تازه چقدر خوشمزهتر است. البته در صورت تمایل میتوانید از کدو خورشی هم استفاده کنید.
کدو را هم میتوانید با پوست سرخکرده یا پوست بکنید و بعد از سرخکردن داخل خورش بریزید در صورتی که غذاهای سرخکردنی برای سلامت شما مضر است بهتر است کدوها را سرخ نکرده داخل غذا بریزید. بعضی از خانمها درون خورش بادمجان، بامیه خورشی هم میریزند؛ این مخلوط هم خوشمزه است. برای طبخ خورش بادمجان اول باید پیاز سرخ کنید. معمولا یک عدد پیاز را خلالی کرده و سرخ میکنند ولی بهتر است بنابر تعداد افرادی که میخواهند این غذا را میل کنند، تعداد بیشتری پیاز سرخ کنید. پیاز داغ بیشتر باعث خوشمزهترشدن غذا میشود. البته سعی کنید پیازها را با روغن مخصوص سرخکردن و به میزان کم سرخ کنید. بعد نوبت ریختن گوجهفرنگی است. اگر در خانه گوجهفرنگی ندارید میتوانید از رب گوجهفرنگی استفاده کنید. رب را تفت دهید تا قرمز خوشرنگ شود. ولی اگر گوجهفرنگی در خانه دارید، بهتر است چند عدد گوجه را یا رنده درشت کرده یا تکههای کوچک و درون پیازها تفت دهید. وقتی که آب گوجهفرنگیها کشیده شد، مقدار کمی رب هم اضافه کنید و تفت دهید. زردچوبه را هم فراموش نکنید که هم باعث خوشرنگترشدن غذا میشود و هم عطر و طعم خوبی به غذای شما میدهد.
● بادمجان از خرید تا خوراک
حالا نوبت بادمجان است. موقع خرید دقت کنید که رنگ بادمجان باید به سیاهی بزند و همچنین خیلی بزرگ نباشد. بعضی از خانمها از بادمجان دلمهای برای طبخ خورش بادمجان استفاده میکنند. بادمجانهای دلمهای بزرگ بوده و باید بعد از پوست کندن و گرفتن تلخی، آنها را باریک برش دهید و سرخ کنید. ولی بادمجان معمولی بهتر است. بادمجانها را بعد از شستن، پوست کنده و یک ساعتی داخل آب نمک غلیظ بگذارید. چون بادمجان سبک است و روی آب میماند یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا بادمجانها در آب نمک غوطهور شود. به این روش تلخاب بادمجان گرفته میشود. بعد آنها را بیرون آورده و بگذارید تا آبش گرفته شود. بادمجانها را میتوانید درسته سرخ کنید ولی اگر بادمجانها بزرگ است آن را به دو نیم کرده یا بهصورت ورقههایی با ضخامت یک سانتیمتر ببرید و سرخ کنید.
برای سرخ کردن بادمجان شعله را زیاد نکنید زیرا بادمجان زود میسوزد و تلخ میشود. سعی کنید بادمجانها را با روغن کم سرخ کنید. برای این کار بادمجانها را شسته و آنها را با پوست به سیخ بکشید و روی حرارت ملایم نگهدارید، مراقب باشید که حرارت کم باشد زیرا شما بادمجان کبابی نمیخواهید و فقط وقتی که پوست آن کمی جمع شد، کافیست. حالا بادمجانها را از روی حرارت برداشته و بعد از خنکشدن پوست آنرا به آرامی بکنید. سپس در ظرفی کمی روغن بریزید و بادمجانها را با حرارت کم درون آن سرخ کنید. با این روش بادمجانها نیاز به روغن کمتری دارند. اگر میخواهید بادمجان را درون فریزر نگهداری کنید حتما اول آنها را سرخ کرده و بعد فریزری کنید. در نیم ساعت آخر پخت خورش باید بادمجانها را درون خورش بگذارید تا آرام بپزد؛ ولی مراقب باشید اگر از بادمجان فریزری استفاده میکنید موقع کشیدن خورش، بادمجان زود له میشود.
● ترشی و تزئین خورش
اگر هنگام پخت، غوره در خورش میریزید دیگر نیازی به ریختن ترشی ندارید در غیر این صورت میتوانید از آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج استفاده کنید.
میتوانید در ۲۰ دقیقه آخر طبخ غذا چند عدد گوجهفرنگی را به دو نیم کرده و روی خورش بگذارید و موقع سرو کردن آنها را دور ظرف بچینید و خورش را وسط آنها بریزید. بعضی از خانمها پیاز و گوشت و گوجه را جدا میپزند و بادمجانها را با تعدادی گوجهفرنگی نصف شده در ظرفی جدا پخته و سرو میکنند.
با بادمجان غذاهای زیادی میتوانید تهیه و طبخ کنید که یکی از خوشمزهترین آنها خورش قیمه بادمجان است. برای تهیه خورش قیمه بادمجان ابتدا مثل خورش بادمجان عمل کنید، یعنی پیاز داغ و گوجه و رب سرخ شده را آماده کنید، سپس لپه را بریزید و گوشت را ریز خرد کرده و بگذارید تا بپزد و در آخر بادمجانهای سرخشده را اضافه کنید و غذا را نوش جان کنید.
مرضیه عالمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست