جمعه, ۱۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 7 June, 2024
مجله ویستا

خواص درمانی به


خواص درمانی به

به، درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهوه ای بوده و در اکثر نقاط اروپا، نواحی مدیترانه، آسیا و آفریقای شمالی می روید. برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است. گلهای آن درشت ، به رنگ …

به، درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهوه ای بوده و در اکثر نقاط اروپا، نواحی مدیترانه، آسیا و آفریقای شمالی می روید. برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است. گلهای آن درشت ، به رنگ سفید یا صورتی و دارای پنج گلبرگ است. میوه رسیده زردرنگ، گرد و یا به شکل گلابی است و سطح آن پوشیده از کرک بوده و دارای طعمی مطبوع، شیرین و یا کمی ترش است.

خواص دارویی

از نظر طب قدیم ایران به شیرین گرم و تر و به ترش سرد و خشک است. به تقویت کننده قلب است. ادرار آور است. نرم کننده سینه است.

مقوی معده و دستگاه هاضمه است. قابض است. خونریزی را بند می آرود. به ترش مسهل است. به ترش برای تنگی نفس مفید است. به ترش استفراغ را بند می آورد. اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند. به بهترین و مفید ترین میوه برای مسلولین است. خونریزی از رحم را متوقف می کند. برای هضم غذا مفید است. لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود. ضد تب است. برای درمان جراحات گلو موثر است. برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است. برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است. آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.

طرز استفاده

شیره به:

۵۰ گرم به را خرد کرده با ۵۰ گرم عسل یا شکر مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف کاهش یابد.

جوشانده دانه به:

۳۰ گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا به صورت ژله در آید.

دم کرده گل به:

۳۰ گرم گل به را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بکشد.

روغن به:

به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته دقت کنید که روغن نسوزد.

مضرات

خوردن به به صورت خام خوب نیست و مضر است زیرا به خام رگهای بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای کسانی که گرم مزاج هستند خوب نیست.