جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
اویاما مردی که کاراته به او مدیون است
رزمیکاری که نزدیک به ۱۸ ماه بهتنهائی در کوهستان به تمرینات سخت روحی و جسمی میپردازد، با گاوهای نر وحشی مبارزه میکند، به سرتاسر دنیا سفر کرده و مبارزان حرفهای را به مبارزه طلبیده و تمامشان را شکست میدهد و ...
شنیدن اینها مثل شنیدن یک داستان درباره یک قهرمان افسانهای باستانی است. از آن دست قهرمانانی که فقط در افسانهها وجود دارند. البته به شرط آنکه استاد فقید ماساتاتسو اویاما را نشناسید و مگر میشود رزمیکار باشید و این اسطوره هنرهای رزمی را نشناسید!
سوسای اویاما بنیانگذار کیوکوشین کاراته، در تاریخ ۲۵ جولای ۱۹۲۳ در کره جنوبی به دنیا آمد. نا او در کودکی یونگ ای چوی بود. در همان دوران کودکی به منچوری در جنوب چین فرستاده شد تا در مرزعه خواهرش زندگی کند. او فراگیری هنرهای رزمی را از سن ۹ سالگی با کمپو چینی آغاز کرد. در ۱۲ سالگی به کره برگشت و سپس در ۱۵ سالگی به ژاپن فرستاده شد تا در آکادمی نظامی توکیو به تحصیل بپردازد.
او آموختن جودو را آغاز و پس از آشنائی با گیچین فوناکوشی به فراگیری شوتوکان کاراته پرداخت. در سال ۱۹۴۶ مطالعه و تمرین روی سبک شخصیاش را آغاز کرد، در سال ۱۹۴۸ برای تمرینات روحی و جسمی به کوهستان رفت. در سال ۱۹۵۰ مبارزه معروف خودش با گاوهای نر وحشی را آغاز و مجموعاً با ۵۲ گاو نر وحشی به مبارزه پرداخت! اویاما برای معرفی هنرش به سرتاسر دنیا سفر کرده و بوکسورها و کشتیگیران حرفهای را به مبارزه میطلبید. او بیش از ۲۷۰ مبارزه انجام داد که تمامی آنها با ناک اوت به پایان رسید!
اویاما در سال ۱۹۵۳ دوجوی شخصی و در سال ۱۹۶۰ هومبو دوجوی مرکزی خود را در توکیو افتتاح و نام کیوکوشین را برای هنرش برگزید.
هنر او خیلی زود به شهرت جهانی رسید و سازمان او تبدیل به یکی از بزرگترین سازمانهای رزمی دنیا شد. اویاما روح واقعی کاراته را به دنیا نشان داد و یاد و خاطره مبارزین اسطورهای هنرهای رزمی را زنده کرد. اخلاق و منش او در کنار مهارتهای خارقالعادهاش، خیلیها را جذب کاراته و چهبسا جذب هنرهای رزمی کرد. اویاما همواره معتقد بود که یک کاراتهکا، نه صرفاً یک مبارز که با تمرینات کاراته باید به یک فرد مفید و سازنده برای خانواده و جامعهاش تبدیل شود.
سوسای اویاما در طول حیاط پربارش جنبههائی از هنرهای رزمی را که دیگران فقط حرفش را میزدند (میزنند) عملاً به نمایش گذاشت. او علاوهبر این، کتابهای متعددی را نیز به رشته تحریر درآورد که بسیاری از آنها را میتوان جزو کتابهای مرجع کاراته به حساب آورد. سوسای ماساتاتسو اویاما، مردی که کاراته دنیا بسیار به او مدیون است، در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۹۴ در توکیو ژاپن براثر بیماری ذاتالریه چشم از جهان فروبست تا جامعه هنرهای رزمی یکی از امینترین و باارزشترین اعضایش را از دست بدهد. عضوی که بعید است هرگز جایگزینی برای او پیدا شود!
حال در سالگرد وفات این اسطوره بزرگ کاراته، تنها میتوان آرزو کرد که اگر نه همه، حداقل بخشی از آرزوهای این مرد بزرگ که همانا شناساندن ماهیت واقعی کاراته بهعنوان یک هنر رزمی به جهانیان بود به حقیقت بپیوندد.
روحش شاد و یادش گرامی.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست