چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۱۶ آوریل ۲۰۰۷ ـ کشتار بی سابقه استاد و دانشجو در دانشگاه تکنولوژی ویرجینیا
۱۶ آوریل ۲۰۰۷ در ساعات پیش از ظهر، در دو ساختمان یک دانشگاه بزرگ دولتی آمریکا، ۳۲ تن به دست یک مرد جوان کشته شدند. این مرد نیز سپس خودکشی کرد. شمار مجروحان این رویداد که در تاریخ ایالات متحده بی سابقه خوانده شده ۲۹ تن گزارش شده است.
رویداد در دو مرحله به وقوع پیوست. ساعت هفت و ۱۵ دقیقه بامداد مرد جوانی وارد خوابگاه ۹۰۰ نفری دانشجویان سال اول دانشگاه ۱۳۵ ساله ویرجینیا تکنولوژی (ویرجینیا تک) واقع در شهر کوچک و دورافتاده Blacksburg بلکسبرگ واقع در منطقه کوهستانی جنوب غربی این ایالت شد و چند اطاق را برای یافتن یک نفر (که اینک معلوم شده است «امیلی» دوست دختر پیشین او بود) جستجو کرد. وی ضمن جستجو، این دختر را یافت و با شلیک گلوله کشت و چون «ریان کلارک» مشاور خوابگاه را در سر راه خود دید، این مرد جوان را هم به قتل رسانید و از خوابگاه خارج و ناپدید شد.
جریان به پلیس دانشگاه که دارای بیش از ۲۵ هزار دانشجوی تمام وقت است اطلاع داده شد و پلیس «واقعه» را یک مسئله محدود (ناشی از اختلاف دوست دختر و دوست پسر) تلقی کرد و در دانشگاه حالت اضطراری اعلام نشد.
دو ساعت بعد، همان فرد که شاهدان عینی او را ۱۹ ـ ۲۰ ساله، بلند قد و دارای قیافه ای شبیه مردمان نژادزرد معرفی کرده اند وارد ساختمان «نوریس هال» ویژه دوره های مهندسی شد، به طبقه دوم این ساختمان سه طبقه رفت، وارد کلاس درس «زبان آلمانی» شد، نخست استاد کلاس را گلوله زد و سپس سایر دانشجویان را. وی به یکی ـ دو کلاس دیگر هم رفت، دو بار دو سلاح کمری را که با خود داشت فشنگ گذاری کرد. تیراندازی که ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه بامداد آغاز شده بود ده تا بیست دقیقه طول کشید!. برخی از دانشجویان خود را از پنجره های طبقه دوم به میان سبزه های محوطه دانشگاه انداختند که پاره ای از آنان مجروح شدند. در طول این مدت، ریزش برف ادامه داشت. این تیراندازی سرانجام با خودکشی مهاجم، و قبل از رسیدن پلیس پایان یافت. وی طوری خود را گلوله زده است که شناخته نمی شود. او لباس جین برتن و روی لباسش هم یک جلیقه پر از جیب پوشیده بود که فشنگها را در جیب های آن جای داده بود. شهود عینی گفته اند که تیرانداز جوانی مصمم بود ولی آرام بنظر می رسید و در تیراندازی هم عجله به خرج نمی داد. یک دانشجوی فلسطینی فوق لیسانس مهندسی ساختمان به نام «جمال البرغوتی» با سلفون خود صدای گلوله ها را ضبط کرده و با فیلم مربوط به شبکه های تلویزیونی داده است که عینا پخش شده اند. او در خارج از «نوریس هال» بود که تیراندازی شروع شده بود. نوار برغوتی حکایت از شلیک ۲۷ گلوله دارد.
تا بامداد ۱۷ آوریل (۲۴ ساعت پس از آغاز تیراندازی) هنوز انگیزه کشتار روشن نشده و هویت تیرانداز هم به دست نیامده است. از دوست پسر تازه «امیلی» بازجویی شده ولی چیزی به دست نیامده است.
رسانه های آمریکا با زبانی نرم گفته اند که اگر مسئولان دانشگاه، مرحله اول تیراندازی را جدی گرفته بودند و اقدامات لازم را بعمل آورده بودند سی نفر بعدی به علاوه تیرانداز جان خود را ازدست نمی دادند. رئیس دانشگاه و مسئول پلیس آن به این انتقادها پاسخ داده اند. روزنامه های آمریکا ضمن گزارش این رویداد، تاریخچه تیراندازی در مدارس آمریکا را نیز مطرح ساخته اند. این رویداد که در بزرگترین دانشگاه ایالت ویرجینیا و یکی از معروفترین دانشگاههای آمریکا روی داد، خبر بزرگ رسانه های این کشور را در ۱۶ و ۱۷ آوریل ۲۰۰۷ تشکیل می داد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست