یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

چکدرمه |طرز تهیه چکدرمه


چکدرمه |طرز تهیه چکدرمه

چکدرمه | غذای سنتی ای می باشد که محبوب ترین غذای ترکمن هاست. در ادامه مواد لازم برای تهیه چکدرمه و همینطور طرز تهیه آنرا شرح داده ایم.

مواد لازم چکدرمه برای 6 نفر:

گوشت گوسفند: 500 گرم

پیاز: یک عدد متوسط

روغن: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم

رب گوجه فرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

آب: حدود یک لیتر (4 پیمانه)

برنج: 700 گرم

طرز تهیه چکدرمه:

گوشت را خرد کرده و با پیاز که کمی طلائی شده خوب تفت دهید.

به آن ادویه، نمک، فلفل و رب را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.

سپس حدود 4 لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید گوشت خوب بپزد.

بعد از پخت گوشت، برنج شسته شده خیس خورده را به گوشت اضافه کرده و آب برنج را اندازه کنید.

بعد از پختن برنج، آن را دم کنید. موقع دم کردن ابتدا زیر شعله را کمی زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم کنی بگذارید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

نکته:

1-این دستور 575 گرم کربوهیدرات، 140 گرم پروتئین، 150 گرم چربی و 3329 کیلو کالری انرژی دارد.

2-اگر گوشت را همراه با رب خوب تفت دهید هم بوی خاص آن گرفته شده و هم خوش رنگ می شود.

3-نباید مقدار آب گوشت زیاد باشد زیرا برنج شل می شود. مقدار آب آن بستگی به مرغوبیت برنج دارد که می بایست در نظر گرفته شود.

4-گوشت قرمز، بمب پروتئین و سرشار از آهن است، آنچه که تمام دخترها و پسرها در سنین رشد به شدت به آن احتیاج دارند. همچنین گوشت قرمز منبع غنی ویتامین ب 12 است که باعث تشکیل DNA می شود و سلول های عصبی و خونی را سلامت نگه می دارد.

5-مصرف گوشت قرمز کالری مورد نیاز بدن را تأمین می کند هر 100 گرم گوشت بدون چربی معادل 180 کالری است.

منبع: همشهری آنلاین