پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

این ۵ توصیه را جدی بگیرید


این ۵ توصیه را جدی بگیرید

تحقیقات نشان می دهند اکثر مشکلاتی که در هنگام بارداری برای زنان پیش می آید در آینده باعث بروز نارسایی های دیگری در سلامتی آنها می شود

تحقیقات نشان می‌دهند اکثر مشکلاتی که در هنگام بارداری برای زنان پیش می‌آید در آینده باعث بروز نارسایی‌های دیگری در سلامتی آنها می‌شود. طبق یافته‌های پژوهشگران، وجود بیماری‌های مختلف پیش از دوران بارداری از قبیل دیابت، روی سلامت جنین و حتی سلامت مادر پس از دوران بارداری هم اثرات نامطلوبی خواهد داشت. اما همیشه هم نباید نیمه خالی لیوان را دید. این خبر می‌تواند برای زنان جوان زنگ خطری باشد تا همیشه به دنبال حفظ سلامت خود و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف باشند. در این مقاله به بررسی پنج مشکل عمده که زنان در دوران بارداری با آنها روبه‌رو می‌شوند، می‌پردازیم و راه‌های رهایی از مشکلات پس از بارداری را برای اینکه با آسودگی خاطر وارد دنیای مادرانه شوید، به شما نشان می‌دهیم.

۱. اگر در دوران بارداری به فشار خون بالا مبتلا هستید

خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در کمین شماست

زنانی که در دوران بارداری به فشار خون بالا مبتلا هستند، سه سال زودتر از سایر زنان به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند. برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی پس از دوران بارداری، لازم است در هنگام بارداری نسبت به ورزش‌های روزانه، متعادل نگه داشتن وزن و اندازه‌گیری مرتب کلسترول و فشار خون خود کمی حساس باشید. به این ترتیب هم سلامت فرزند خود را تضمین می‌کنید و هم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در دوران پس از بارداری را از خود دور می‌کنید.

۲. اگر مبتلا به دیابت ارثی هستید

خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در کمین شماست

زنانی که با وجود دیابت ارثی در بدن خود باردار می‌شوند حدود ۵۰ درصد بیشتر از سایر زنان به دیابت نوع دو مبتلا می‌شوند. اما جای نگرانی نیست. ساده‌ترین راه پیشگیری از این خطر، این است که اگر به‌طور ارثی مبتلا به دیابت هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. در بیشتر مواقع انجام آزمایش‌های سالیانه سلامت شما و جنین را به آسانی تضمین خواهد کرد.

۳. اگر در دوران بارداری با افزایش وزن شدید مواجه هستید

خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از چاقی در کمین شماست

تحقیقات و مطالعات گسترده در این زمینه نشان می‌دهند، زنانی که در نیمه اول بارداری خود با افزایش شدید وزن مواجه هستند، غالبا بیشتر از سایر زنانی که در نیمه دوم بارداری افزایش وزن پیدا می‌کنند با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و مشکلات ناشی از چاقی روبه‌رو خواهند بود. طبق مطالعات انجام‌شده، بیشتر چاقی‌های دوران بارداری نیز از نوع چاقی‌های ناحیه شکمی است که این نوع افزایش وزن یکی از خطرناک‌ترین انواع چاقی در زنان به‌ویژه زنان باردار خواهد بود. بنابراین تلاش کنید تا در دوران بارداری وزن خود را تا حد معمول در حالت تعادل نگه دارید.

۴. اگر در دوران بارداری با ورم لثه‌ها مواجه هستید

خطر ابتلا به بیماری‌های دهانی و دندانی در کمین شماست

حدود نیمی از زنان در دوران بارداری با التهاب و خونریزی لثه‌ها مواجه می‌شوند و در بیشتر موارد هم مشکلات لثوی بعد از زایمان یا پس از دوران شیردهی بهبود پیدا می‌کنند اما مشکلات لثوی در زنانی که در سنین بالا باردار می‌شوند بسیار شدیدتر از سایر افراد است و ممکن است تا مدت‌ها نیز ادامه پیدا کند. همچنین به دلیل ارتباطی که بین بیماری لثوی و بیماری‌هایی مانند آلزایمر و بیماری‌های قلبی وجود دارد، پزشکان توصیه می‌کنند که زنان در دوران بارداری بیشتر از همیشه مراقب سلامت دهان و دندان‌های خود باشند.

۵. اگر پس از بارداری افسردگی سراغ‌تان آمد

خطر ابتلا به افسردگی‌های شدیدتر در کمین شماست

زنانی که به افسردگی پس از بارداری مبتلا می‌شوند غالبا بیشتر از سایر زنان در معرض خطر ابتلا به افسردگی‌های شدیدتر هستند. علاوه بر این، افسردگی‌های مزمن در دوره‌هایی که تغییرات هورمونی در بدن شدت می‌یابد مانند دوران یائسگی شدت بیشتری پیدا می‌کنند. بنابراین همیشه به علایم هشدار‌دهنده دقت کنید. علایمی مانند احساس ناامیدی مفرط، عدم خواب آسوده و اختلال در میزان و نحوه خورد و خوراک می‌توانند علایم هشداری برای شما باشند تا با توجه به آنها هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید و علایم را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.