چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

رابطه طلاق و بیماری‌های جسمی


رابطه طلاق و بیماری‌های جسمی

یک بررسی در سال ۲۰۰۶ نشان داد که زنان میانسال مطلقه نسبت به زنان متاهل همسن و سالشان، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند. سرطان و مشکلات حرکتی نیز می‌توانند …

یک بررسی در سال ۲۰۰۶ نشان داد که زنان میانسال مطلقه نسبت به زنان متاهل همسن و سالشان، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند. سرطان و مشکلات حرکتی نیز می‌توانند سلامت افراد را پس از جدایی به خطر بیندازند. وقتی فرد در روزهای اول پس از طلاق به پایان یافتن زندگی مشترک می‌اندیشد، دچار احساسات پیچیده‌ای مانند اندوه، خشم، شرم و ترس می‌شود. احساس اندوه و ترس ممکن است خواب و برنامه تغذیه را به هم بریزد و این وضعیت بر سلامت اثر منفی می‌‌گذارد و فرد را در معرض ابتلا به بیماری‌ها قرار خواهد داد.

جدایی، زمینه را برای بازگشت فرد به عادت‌های بد قبلی اش فراهم می‌کند. اختلال‌های خورد و خوراک (بی‌اشتهایی یا پرخوری) که مدت‌ها تحت کنترل بوده‌اند، ممکن است در زمان استرس دوباره بروز کنند. براساس بررسی سازمان جهانی بهداشت، سوءمصرف مواد روانگردان پس از طلاق در زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهد و مردان با احتمال بیشتری ممکن است منزوی و افسرده شوند.

اما اینکه فرد فقط به این دلیل که طلاق ممکن است سلامت را به خطر بیندازد، به زندگی مشترک پر از تنش خود ادامه دهد هم منطقی نیست. اگر مجبور شدید به هر دلیلی از همسرتان جدا شوید، برای محافظت از خودتان بعد از طلاق و جلوگیری از افسردگی، به ورزش بپردازید و به الگوی خواب و خوراکتان توجه داشته باشید. می‌توانید از خانواده، دوستان و در صورت نیاز روان درمانگران و نهادهای حامی افراد مطلقه هم کمک بگیرید.