پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

پایان رویای ۶ ستاره شدن برزیل


پایان رویای ۶ ستاره شدن برزیل

رویای شش ستاره شدن تیم ملی فوتبال برزیل, دارنده پنج عنوان قهرمانی جهان با شکست برابر تیم هلند پایان یافت

رویای شش ستاره شدن تیم ملی فوتبال برزیل، دارنده پنج عنوان قهرمانی جهان با شکست برابر تیم هلند پایان یافت.

برزیلی ها که با پیروزی‌های آسان و پرگل، خود را به مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۲۰۱۰ رسانده و آماده صعود به نیمه نهایی بودند با شکست برابر هلند وداع تلخی با جام نوزدهم داشتند.

"کارلوس دونگا" سرمربی تیم ملی برزیل که به عنوان کاپیتان در سال ۱۹۹۴ جام قهرمانی را کسب کرده بود این بار نتوانست در لباس سرمربی این افتخار بزرگ را برای مردم کشور خود به ارمغان آورد. هرچند مردم علاقه مند به فوتبال و کارشناسان برزیلی از شکست و حذف تیم خود بسیار ناراحت هستند، اما جدایی دونگا می تواند خبر خوبی برای آنان باشد.

دونگا که پس از جام جهانی ۲۰۰۶ هدایت تیم ملی برزیل را برعهده گرفت از همان ابتدا با آماج انتقادات روبرو شد، چرا که این مربی جوان، فوتبال همیشه زیبای برزیل را از بین برد تا با ارائه بازی های نتیجه گرا به دنبال قهرمانی در مسابقات گوناگون باشد.

دونگا با این روش در جام ملت های آمریکای جنوبی قهرمان شد و در جام بین قاره ای نیز عنوان نخست را کسب کرد، اما باخت ۳ بر صفر برابر آرژانتین در بازیهای المپیک پکن باعث شد تا انتقادات شدیدی متوجه سرمربی پرافتخارترین تیم جهان شود.

از زمانی که این مربی جوان فهرست نفرات تیم ملی برزیل را برای حضور در جام جهانی ۲۰۱۰ اعلام کرد مشخص بود که این تیم در بازی های سنگین و فرسایشی جام جهانی دچار مشکل خواهد شد.

رونالدینیو، پاتو، آدریانو و مارسلو در عین ناباوی در تیم دونگا جایی نداشتند و همین امر باعث شد تا عملا طلایی پوشان که همیشه ارائه گر فوتبالی زیبا و روان بودند در خط حمله خود دچار کمبود نفرات شوند. برزیل کار خود را با پیروزی خفیف ۲ بر یک برابر کره شمالی آغاز کرد و سپس ساحل عاج را ۳ بر یک مغلوب ساخت.

تیم پنج ستاره جهان در آخرین دیدار مرحله گروهی خود برابر پرتغال که اولین آزمون سخت شاگردان دونگا محسوب می شد با تساوی بدون گل متوقف شد. برزیلی ها در مرحله یک هشتم نهایی برابر شیلی با درخشش کاکا و رونالدینیو با ۳ گل پیروز شدند تا آماده جدال با هلند و رسیدن به مراحل پایانی جام شوند.

برزیل دیدار با هلند را طوفانی آغاز کرد و در دقیقه ۱۰ توسط روبینیو به گل رسید و نیمه اول را نیز به طور کامل در اختیار داشت.

در نیمه دوم دیدار که همواره نیمه مربیان نامیده می شود "پیم فان مرویک" سرمربی هلند به خوبی دونگای جوان را مغلوب تاکتیک های خود کرد و با اتکا به بازیکنان دونده و سرعتی به یک پیروزی بزرگ دست یافت.

"فان در ویل" و "آرین روبن" با نفوذهای پیاپی خود جناح چپ برزیل را آزار دادند بطوریکه "میشل باستوس" با خطاهای متعدد از داور ژاپنی کارت زرد دریافت کرد و دونگا برای جلوگیری از اخراج وی، گیلبرتو باتجربه را جانشین باستوس کرد.

حضور گیلبرتو آغازی بود برای شکست برزیلی ها چراکه "فان بومل" و "دی یانگ" هافبک های هلند نیز که میانه میدان را به طور کامل از برزیلی ها گرفته بودند حملات تیم را از جناح راست طراحی کردند تا گل مساوی را در آغاز نیمه دوم به ثمر برسانند.

در فاصله بیست دقیقه تا پایان بازی هلند بازهم از جناح راست حمله ای را طراحی کرد تا با استفاده از یک ضربه کرنر به گل دوم و پیروزی خود برسد.

در ادامه این دیدار هلندی ها با استفاده از تجربه بازیکنان خط میانی خود توپ و میدان را در اختیار داشتند به طوریکه بازیکنان عصبانی برزیل تنها به خطا کردن و اعتراض به داور می پرداختند و در نهایت "فیلیپه ملو" هم از زمین اخراج شد تا ناکامی ها بهترین تیم جهان کامل شود.

در دقایق پایانی زمانی که برزیلی های نیاز به حضور مهاجم تازه نفس و بازیکن خلاق در زمین داشتند، دونگا گزینه ای برای تعویض نداشت و به خوبی متوجه شد که چه اشتباهاتی در عدم دعوت رونالدینیو، پاتو و آدریانو کرده است.

دونگا تمام برنامه های خود را برای بازیسازی و رسیدن به گل به کاکای ناآماده که فصل کابوس واری را در رئال مادرید پشت سر گذاشته بود و روبینیو که از منچستر سیتی اخراج شد، محول کرده بود و در برابر یک حریف سختکوش باخت تا جواب لجبازی ها و از بین بردن فوتبال زیبای برزیل را به بدترین شکل ببیند. برزیل با لجبازی ها و اشتباهات کارلوس دونگا از جام حذف شد تا رویای ششمین قهرمانی و آمدن ششمین ستاره بر روی پیراهن طلایی رنگ آنها از بین برود.

قرارداد دونگا با فدراسیون فوتبال برزیل پایان یافت و مسئولان ورزش این کشور باید از همین امروز به فکر مربی جدید و نوگرا در تیم خود باشند تا در جام جهانی ۲۰۱۴ که میزبان بهترین تیم های فوتبال جهان هستند به ششمین قهرمانی دست یابند.

● پایان دراماتیک نماینده آفریقا

غنا و اروگوئه شاید در جمع ۸ تیم برتر جام جهانی ۲۰۱۰ غریبه به نظر می رسیدند؛ اروگوئه در سال های ۱۹۳۰ و۲,۱۹۵۰ بار به عنوان قهرمانی دست یافته بود اما پس از ۴۰ سال به یک چهارم نهایی رسیده بود در آن سوی میدان، غنایی قرار داشت که دومین حضور در جام جهانی را تجربه می کرد و پس از حذف ۵ نماینده دیگر آفریقا تنها امید این قاره بود که برای اولین بار میزبانی جام جهانی را بر عهده داشت. آنها می خواستند نخستین تیم آفریقایی باشند که در جمع ۴ تیم برتر جام جهانی حضور می یافت.

غنا که جوانترین تیم جام را در اختیار داشت در دقایق ابتدایی بازی به خاطر فشار زیادی که احساس می کرد بازی خوبی ارائه نداد برعکس اروگوئه برای رسیدن به برتری زودهنگام بی تابی می کرد اما حملات پرخطری روی دروازه کینگسون ایجاد نشد. تنها فرصت خوب روی یک کرنر به دست آمد که با برخورد به منساه، کاپیتان غنا با واکنش کینگسون راهی به دروازه پیدا نکرد.

درگیری ها بیشتر در میانه میدان بود و کار ۲ تیم در این منطقه گره خورده بود هرچند بازی سرعت بالایی داشت. در آخرین ثانیه های دومین دقیقه وقت‌های تلف شده در حالی که همه منتظر سوت پایانی بودند سولی مونتاری، هافبک اینترمیلان در یک سوم دفاعی حریف صاحب توپ شد و شوتی روانه دروازه موسلرا کرد که به زیبایی هر چه تمامتر گل شد. داور اجازه نداد بازی دوباره شروع شود و پایان نیمه اول را اعلام کرد.

اروگوئه با یک تغییر بازی را در نیمه دوم هجومی آغاز کرد و میل زیادی برای رسیدن به گل تساوی نشان داد. ۱۰ دقیقه از نیمه دوم گذشته بود که در چندمتری محوطه جریمه غنا یک ضربه ایستگاهی نصیب اروگوئه شد که به خاطر خطای پانتسیل روی فوسیله بود. مهاجم اتلتیکومادرید که پس از رفتن لوگانو بازوبند کاپیتانی را در اختیار داشت، با ضربه ای فنی و با استفاده از اشتباه دروازه بان غنا گل تساوی را به ثمر رساند. این سومین گل فورلان در این جام و چهارمین گل او در همه جام ها بود که همه را به تیم های آفریقایی زده.

بعد از این گل غنا برای بازپس گرفتن برتری خود حملاتی را ترتیب داد که فضای خوبی در اختیار تیم حریف گذاشت. شاید بهترین موقعیت اروگوئه برای گل دوم، سانتر فورلان بود که سوارس می توانست چهارمین گل خود رادر این تورنمنت بزند اما شوت او از کنار دروازه به بیرون رفت.

در ادامه نیز اشتباهات کینگسون برای غنا دردسرساز شده بود اما اروگوئه از آن بهره ای نبرد. در آن طرف هم، آسامواه جیان که با زدن ۲۳ شوت بالاترین آمار را در کنار لیونل مسی داشت، در نیمه دوم هم با شوت های خود دروازه اروگوئه را تهدید می کرد. از ۴ گلی که تا قبل از این بازی غنازده بود، سه تا توسط جیان به ثمر رسید.

اما کار ۲ تیم به جایی نرسید و ۹۰ دقیقه با تساوی یک-یک خاتمه یافت. این سومین بازی این جام بود که به وقت اضافی کشید.

در وقت اول اضافه فورلان، سوارس و آبرئو تلاش زیادی کردند اروگوئه را به برتری برسانند و در وقت دوم، در حالی که به نظر می رسید قوای بدنی اروگوئه تحلیل رفته غنا توسط جیان، آپیاه و بواتنگ فرصت های خوبی ایجاد کرد. در حالی که همه منتظر سوت پایان ۱۲۰ دقیقه تلاش ۲ تیم بودند که یک ضربه ایستگاهی به غنا رسید. آسامواه این توپ را فرستاد و در یک رفت و برگشت لوییس سوارس با دست مانع از گلزنی غنا شد و کارت قرمز گرفت. اما آسامواه جیان که ۲ پنالتی را به صربستان و استرالیا گل کرده بود پنالتی را به تیرک افقی دروازه زد تا ضربات پنالتی تعیین کننده دومین تیم مرحله نیمه نهایی و حریف هلند باشد.

فورلان، ویکتورینو، اسکاتی و آبرئو پنالتی های اروگوئه را گل کردند و ضربه پریرا به بیرون رفت. پنالتی های جیان و آپیاه برای غنا گل شد اما موسلرا، ضربات منساه و آدیاه را دفع کرد تا ستاره این میدان سخت باشد و اروگوئه ۴-۲ در ضربات پنالتی برنده شود.بازی اروگوئه و هلند سه شنبه ساعت ۲۳ برگزار می شود.