یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

او می تواند جامبولات تدیف را دیوانه کند


او می تواند جامبولات تدیف را دیوانه کند

یش تر از یک هفته صحبت های دبیر را سبک و سنگین کردیم, ده ها بار توصیه چند خطی اش به رضا یزدانی را روی کاغذ نوشتیم و منصفانه پذیرفتیم که بینش او در بعد فنی آنقدر عمیق است که بتواند به یک تئوریسین بزرگ تبدیل شود

یش تر از یک هفته صحبت های دبیر را سبک و سنگین کردیم، ده ها بار توصیه چند خطی اش به رضا یزدانی را روی کاغذ نوشتیم و منصفانه پذیرفتیم که بینش او در بعد فنی آنقدر عمیق است که بتواند به یک تئوریسین بزرگ تبدیل شود.

شاید خودش اینگونه نخواهد اما کشتی امروز دنبال مردان بزرگ و البته جوان همپایه دیوید موسل بز، حاجی مراد ماگمدوف، تری براندز، کوین جکسون و... است تا به قول علیرضا حیدری ورزشی های ما هم سرجای خود برگردند.

با اینکه روند حاضر، دبیر را همچنان مثل برادران خادم از کشتی و ورزش فراری می دهد اما انصاف نیست به توانایی علیرضا دبیر در آنالیز و طراحی نقشه و برنامه تاکتیکی و فنی برای مبارزات حساس بین المللی اشاره نکنیم و انصاف نیست که از توصیه های فنی او به سادگی بگذریم.

شاید با فضایی که علیرضا دبیر اطراف خودش ساخته کمتر کسی بتواند سخنی از حضور او در بخش های مدیریتی کشتی به میان بیاورد.

خودش این موضوع را انکار می کند و صراحتاً می گوید من به مسؤولیتی در کشتی فکر نمی کنم و طوری وانمود می کند که در گمانه زنی ها هم کمتر کسی او را در زمره ناجیان کشتی قلمداد می کند.

ولی واقعیت چیست؟

با اینکه علیرضا دبیر امروز عملاً از فضای کشتی دور شده و با حضورش در شورای شهر، کم کم از حوزه مدیریتی کشتی فاصله می گیرد اما تفکرات او آنقدر با کشتی اجین است که نمی تواند دانش بالای فنی خود را مخفی کند، وقتی قرار است سخنرانی کند با تمام وجود سعی بر آن دارد که نشان دهد تمایلی برای بازگشت به کشتی ندارد البته واقعاً هم همین طور است و او دلزده شده، در این شکی نیست که برخورد مدیران ورزش با امیر و رسول خادم و دیگر سرمایه های این مرز و بوم، علیرضا دبیر را از کشتی فراری داده و دبیر که به واسطه هوش بالایش شهره خاص و عام است می داند که باید در حوزه دیگری دنبال حق خودش باشد اما...

بخشی از توصیه های فکورانه و پرمحتوای دبیر به رضا یزدانی در برنامه تلویزیونی هفته گذشته شاید مهمترین دلیل برای جرقه ای در ذهن هر علاقه مند به کشتی بود که یک بار دیگر بدون توجه به ظواهر امر، به شایستگی های فنی علیرضا دبیر پی ببرد و شاید بهترین بهانه برای نگارش این مطلب.

دبیر از جنس کشتی است و پرافتخارترین کشتی گیر سال های اخیر ایران که کارنامه اش با طلای سیدنی، در طول ۷ سال گذشته مایه برتری او در بین سایر آزادکاران بوده است اما دبیر با یک کشتی گیر عادی هم فرق داشت و از روزهای طلایی جوانی اش تا آخرین ثانیه های مبارزات حرفه ای اش، یک برگ برنده به نام ضریب هوشی بالا داشت که انصافاً هم خیلی خوب از این برگ برنده استفاده کرد.

پیشنهاد دبیر به یزدانی اگرچه به ظاهر تکراری و ساده بود و شاید در نگاه اول بتوان گفت هر کسی می توانست این راه را برای شکست کتویف روسی پیش پای رضا یزدانی بگذارد اما حقیقت ماجرا درک فنی علیرضا دبیر از دوئل دیدنی و تنگاتنگ یزدانی و کتویف است.

دبیر به اعتراف خودش موفق به تماشای کشتی های باکو هم نشده بود اما وقتی به حساسیت رقابت کتویف و یزدانی پی برد و به توانایی های فنی یزدانی برای ایستادن بر سکوی نخست المپیک واقف شد نسخه فنی برای کتویف پیچید که فقط بخشی از آن به گوش مردم رسید اما همین توصیه به ظاهر کوچک و پیش پا افتاده از پشتوانه تکنیکی و توجیه عقلانی و فنی شایانی برخوردار است که فقط خود علیرضا دبیر می تواند به آن شاخ و برگ دهد و آن را پر و بال دهد تا از یک توصیه فنی کوچک به یک تئوری کاملاً فنی و حساب شده و یک نسخه صد در صد درست تبدیل شود.

پیشنهاد ساده دبیر برای روبرو شدن یزدانی و کتویف قبل از المپیک در ۲ مسابقه بین المللی باید به دست یک مدیر فنی کاربلد و صد البته جوان و باهوش پرداخته شود. اینکه یزدانی در چه تورنمنت هایی باید کشتی بگیرد و با چه سلاحی و با چه ترفندی مقابل کتویف مبارزه کند و برنامه ریزی تمرینی برای یک سال آینده یزدانی و... همه و همه فاکتورهایی است که می توان از دل این پیشنهاد ساده استخراج کرد و با بینش عمیق فنی و آگاهی به آخرین مسائل روز کشتی جهان همچون چراغی در تاریکی برای رسیدن به سکوی المپیک به کار کشتی ما آید.

فراموش نکنید دل و جان دبیر هم مثل تفکرات و ذهن او اجین و مأنوس با کشتی است، هیچ کس به خوبی او نمی تواند به یک تئوریسین خلاق و مبتکر شیوه های نوین مبارزه در کشتی تبدیل شود کاری که حاجی مراد ماگمدوف امروز در تیم ملی کشتی آزاد روسیه انجام می دهد هم جز این نیست.

حاجی مراد آنقدر فنی و تکنیکی بود که بتواند امروز به جای آناتولی بلاگلازوف و حتی جامبولات تدیف نسخه فنی بپیچد و کم کم به جانشین شایسته ای برای بزرگان مربیگری در روسیه تبدیل شود.

جای سؤال نیست. نباید دبیر با ضریب هوش بالا و سابقه فنی کاملاً مشخص و معلوم را مثل رسول خادم سرخورده و دلزده کنیم نباید او را دست کم بگیریم و از همه مهمتر باید از دانش و بینش عمیق فنی او برای موفقیت در کشتی استفاده کرد که اگر این مهم امروز اتفاق بیفتد ۲ سال به نفع کشتی ما خواهد بود و افتخاری برای فدراسیون کسب خواهد شد و در غیر این صورت مطمئن باشید کشتی باز هم از غیبت امثال خادم ها و دبیرها متضرر خواهد شد.



همچنین مشاهده کنید