دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

راز طول عمر درچهار نقطه جهان


راز طول عمر درچهار نقطه جهان

اگر به دنبال چشمه جوانی هستید. قرص ها و مکمل های غذایی را فراموش کنید. شاید بهتر باشد همان کارهایی را بکنید که مردمان چهار نقطه جهان که تا نود و صد سالگی عمر می کنند، انجام می دهند. …

اگر به دنبال چشمه جوانی هستید. قرص ها و مکمل های غذایی را فراموش کنید. شاید بهتر باشد همان کارهایی را بکنید که مردمان چهار نقطه جهان که تا نود و صد سالگی عمر می کنند، انجام می دهند. دان بوتنر ، ماجراجو و جهانگرد معروف در کتابی تازه به نام مناطق آبی ، یافته های هفت سال سفر خود به نقاط گوناگون جهان که ساکنان آن عمر های طولانی دارند را ارائه کرده است. به گفته او کلید عمر طولانی مردمان این مناطق کمتر غذا خوردن و شیوه زندگی فعال آنهاست. او می گوید: اگر شخصی پیشنهاد خرید قرص یا هورمونی را به شما بکند و مدعی باشد که طول عمر شما را زیاد می کند،بدانید که دارید پول تان را هدر می دهید. مناطقی که بوتنر در طول سفرهایش دریافته که مردمان آنها عمر طولانی دارند ، شامل مناطق باریاگیا در جزیره ساردنی در ساحل ایتالیا ، جزیره اوکیناوا در ژاپن، لونالیندا در کالیفرنیا در حدود صد کیلومتری شرق لوس آنچلس و شبیه جزیره نیکویا در کاستاریکا در آمریکای مرکزی است.

بوتنر در پژوهش هفت ساله اش دریافت که مشخصات مشترک در میان افراد با طول عمر دراز شامل روابط خانوادگی نزدیک ، حس هدف داری و عادات سالم غذا خوردن است. بوتنر دریافت که این افراد دارای حس هدفمندی و شبکه حمایتی قوی هستند. برای مثال، در اوکیناوا ، زنان در شبکه های اجتماعی به نام موآیی گردهم می آیند. بوتنر می گوید: آنها حتی در صد سالگی در موآیی شان هر روز پنج بعد ازظهر جمع می شوند. اگر یکی از آنها درجلسات حاضر نشود ، دیگران بدنبالش می روند تا معلوم شود آیا بیمار شده است و نیاز به کمک دارد یا نه. به گفته بوتنر حضور منظم در مراسم مذهبی نیز یک عامل افزایش طول عمر است. اعضای فرقه آدونیست های روز هفتم در لونالیندا در مراسم سابات در شبنه گرد هم می آیند که برای آنها امکان رهایی تنش ها رافراهم می کند. همچنین به گفته بوتنر ، کم غذا خوردن و خوردن غذاهای سالم عامل کلیدی است. سالمندان اوکیناوایی از ضرب المثلی پیروی میکنند که می گوید در غذا خوردن باید هشتاد درصد معده شان پر شود. افراد صد ساله ساردنی ، اوکیناوا و نیکویا به ندرت گوشت می خورند و برخی از آدونیست ها رژیم غذایی گیاه خواری دارند. آدونیست ها به مقدار زیاد میوه های مغز دار مانند بادم زمینی می خورند و اوکیناوایی ها به مقدار زیاد توفو (غذای ساخته شده از شیر سویا) مصرف می کنند. عامل رایج دیگری در این به اصطلاح مناطق آبی، قرار گرفتن در برابر نور خورشید ، به عنوان منبع ویتامین دی است. بوتنر می گوید: البته ما نباید خودمان را بسوزانیم ولی بیست دقیقه در روز قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در آب و هوا یا ارتفاعاتی که به اندازه کافی نور آفتاب دارند ، احتمالا اقدام مناسبی است. بوتنر ورزش سبک را هم پیشنهاد می کند. برای این کار به غیر از پرداختن به ورزش هایی مانند دوچرخه سواری ، یا یوگا ، میتوان با انجام کارهایی درخانه هم این فعالیت ها را انجام داد. از کنار گذاشتن کنترل از راه دور تلویزیون و استفاده از ماشین چمن زنی دستی به جای انواع ماشین های موتوردار گرفته تا استفاده از پله ها به جای آسانسور. اما این مناطق آبی هم از چنگ زندگی مدرن به دور نمانده اند. برای مثال در ساردنی هم میزان چاقی در حال افزایش است. جوانان به خوردن چیپس و نوشابه های گازدار تمایل نشان می دهند. بوتنر می گوید: پدیده عمر طولانی در همه این مکان ها – شاید به جز محل زندگی فرقه آدونیست ها در لونالیندا- درحال ناپدید شدن است و هدف کتاب او هم این است که پیش از ناپدید شدن آن را مشاهده و ا رزیابی کند.

مریم ابدالی