چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
افراد موفق و RAS
هدفهای ما، طرح و نقشهای کلی است که اندیشههایمان را هدایت میکند. آیا میخواهید در زندگی خود شاهکاری بیافرینید، یا اینکه دوست دارید ستایشگر شاهکارهای دیگران باشید؟
باران رحمت همیشه میبارد، اما آیا انگشتانهای در زیر این باران میگذارید یا بشکهای عظیم؟ هدفهائی که برای خود انتخاب میکنید، پاسخ این پرسشهاست. پس از تعیین هدف، باید بلافاصله برنامهای طرح کنید و تلاش و کوششی بیوقفه و شدید، برای رسیدن به آن هدف را آغاز نمائید. این نیروی عمل هماکنون در شما وجود دارد و اگر تاکنون از آن استفاده نکردهاید، علتش آن است که هدفهای شما آنچنان قوی و باانگیزه نبودهاند.
چه عاملی شما را عقب نگهداشته است؟
مسلماً قبل از این هم، شما به اهمیت هدفگذاری واقف بودهاید. اما آیا خواستههای قطعی خود را در زمینههای فکری، جسمی، احساسی، روحی و مالی مشخص کرده و هدفهای دقیقی را برای رسیدن به این خواستهها، تعریف کردهاید؟ چه عاملی جلوی شما را گرفته است؟ بعضیها در گذشته، هدفهائی برای خود تعیین کردهاند و چون در وصول به آنها شکست خوردهاند، دلسرد شدهاند و از ترس آنکه باز هم به رنج ناکامی و یأس دچار شوند، از هدفگذاری مجدد خودداری کردهاند. برخی دیگر، هدفی برای خود در نظر گرفته و همه سعادت و خوشبختی خود را منوط به آن دانستهاند که بتوانند به آن هدف برسند، اما نیل به آن هدف، نیاز به شرایطی داشته که از اختیار آنان خارج بوده یا اینکه انعطافپذیری لازم در آنها وجود نداشته و نتوانستهاند رفتار خود را در جهت رسیدن به هدف تنظیم کنند و یا تغییر دهند و توجه کنند که در اطراف آنان هدفهای بهتر و ارزشمندتری هم هست.
کار هدفگذاری، به قدرت بینائی چشم، شباهت زیادی دارد. هر چه به هدف مورد نظر نزدیک میشوید آن را با دقت و روشنی بیشتری میبینید و نه تنها خود آن هدف، بلکه اطراف و جوانب آن را بهطور دقیقتر مشاهده میکنید (کسی چه میداند، شاید بعضی امکانات توجه شما را بیشتر جلب کند و بهدنبال آن بروید).
استفاده از ”غربال ذهنی“ برای رسیدن به هدف
اغلب اشخاص موفق، قدرت عجیبی دارند و بهراحتی هرچیزی را که با هدف آنان در ارتباط باشد میبینند و از آن در جهت برآوردن خواستههایشان استفاده میکنند. این اشخاص، یاد گرفتهاند که از نوعی مکانیزم مغزی استفاده کنند که ”نظام شبکه فعالکننده“ نام دارد. این عبارت پیچیده بهنظر میرسد، اما طرز کار این سیستم بسیار ساده و اساسی است. این نظام، تعیین میکند که به چه اموری باید توجه کنید و چه چیزهائی را ببینید. این سیستم، نوعی غربال ذهنی است. به خاطر داشته باشید که شعور آگاه، در هر لحظه، فقط میتواند به عوامل محدودی توجه کند و لذا مغز باید انرژی زیادی صرف اینکار کند که ”به چه چیزهائی نباید توجه کند.“
عوامل محرکه بیشماری در هر لحظه، ما را بمباران میکنند، اما مغز ما اغلب آنها را بررسی میکند و فقط اموری را مورد توجه قرار میدهد که از نظر ما دارای اهمیت باشند. مکانیزمی که مسئول این انتخاب است همان ”نظام شبکه فعالکننده“ است که به اختصار ”RAS“ نامیده میشود و موجب میگردد که ما، تنها بخشی از واقعیت را ببینیم. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که مثلاً پس از خرید یک اتومبیل جدید، تازه متوجه میشوید که از آن اتومبیل در همه جا هست. علت چیست؟ آیا از آن اتومبیل قبلاً نبوده است؟ البته که بوده. قبلاً هم نمونهٔ آن، فراوان وجود داشته، اما شما متوجه نشدهید و اکنون که آن را خریدهاید، گوئی آن را بهطور واضح به ”RAS“ یا غربال ذهنی خود عرضه کردهاید و گفتهاید که هر چیزی با آن شیء ارتباط داشته باشد دارای اهمیت است و باید به آن توجه شود. بدین ترتیب میزان هشیاری شما افزایش مییابد و بلافاصله به چیزهائی توجه میکنید که همیشه در اطرافتان بودهاند اما به آنها بیتوجه بودهاید. همین تغییر وضعیت ذهنی میتواند شما را بهصورت دقیقتری در مسیر هدفهایتان قرار دهد. همینکه تصمیم بگیرید و از احساسات قوی خود استفاده کنید و بهخود بقبولانید که چه چیزی دارای اهمیت و اولویت است و بهطور مداوم به آن توجه داشته باشید، تمام نیروهای درونی شما در جهت تحقق آن بسیج میشوند.
بنابراین در هنگام هدفگذاری لازم نیست که بدانید که چگونه به هدف خود خواهید رسید. مطمئن باشید که غربال ذهنی شما، در طول راه آنچه را که باید بدانید یادآور خواهد شد.
استاد علیرضا پناهی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست