دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
شصت نکته برای آسودگی خاطر
●از جمله های تأکیدی استفاده نکنید
بعضی جمله های تأکیدی ، قید و بند ایجاد می کنند . جمله هایی مثل : «من باید» «وقت ندارم»و ....
باعث افزایش فشار روانی می شوند . وقتی می خواهید چنین جمله هایی را به زبان بیاورید ، دنبال عبارتهای راحت تری بگردید و آنها را جایگزین کنید . مثلاً این طور بگویید : «شاید بتوانم»«ترجیح می دهم»«برایش وقت پیدا می کنم ».
●مراقب پشت دستهایتان باشید
برای درمان موضعی ، از پشت دستهایتان برای ایجاد آرامش استفاده کنید . ضربه های آرام انگشتها به پشت دست ، باعث آرامش می شود .
●به موفقیتهای کوچک برسید
هیچ چیز به اندازه موفقیت در کارها ، در آرامش شما مهم نیست . حتی اگر موفقیت در انجام کارهای کوچکی باشد . گهگاهی جایی برای موفقیت بگذارید .
●مراقب افراد نگران باشید
علائم فشار عصبی و نگرانی را در دیگران بشناسید . به این ترتیب می توانید از فیزیولوژی خود آگاه باشید و از بروز چنین حالتهایی در خود جلوگیری کنید و به سوی آرامش بروید .
●آرامتر نفس بکشید
هر فرد آرام در هر دقیقه پنج تا هشت بار نفس می کشد ، با رساندن میزان تنفس خود به این حد ، به سرعت آرام خواهید شد .
●کارهای عادی را تحسین کنید
هر کاری که بتوانید انجام دهید و روی آن کنترل داشته باشید ، احساس خوبی به شما منتقل می کند . مخصوصاً چنین کارهایی انجام دهید و هنگام انجام آن تمرکز داشته باشید ، حتماً احساس رضایت می کنید .
●خواص شیر را بهتر بشناسید
مادرها درست می گویند ! شیر به شما کمک می کند تا آرام و راحت باشید . شیر حاوی کلسیم و ماده ای است که به عنوان آرامبخش عضلات شناخته شده است . همچنین در شیر اسید آمینه ای به نام تریپتوفان وجود دارد که مسکنی قوی و طبیعی است .
●لباسهای طرح دار بپوشید
لباسهایی با طرحهای کودکانه بپوشید تا شما را از بسیاری قید و بندها آزاد کند و شادیهای زندگی کودکانه را در شما ایجاد کند .
●کمی اسطو خودوس بخورید
خوردن مقدار کمی گیاه اسطو خودوس نه تنها دردها را از بین می برد ، بلکه در ایجاد آرامش معجزه می کند .
●کارهاتان را مهم جلوه دهید
این خود شما هستید که کاری را پر زحمت ، اما کم اهمیت و کار دیگری را مهم و راحت می بینید . کار خود را مهم بدانید و از رضایتی که با انجام آن در خود ایجاد می کنید ، به آرامش برسید .
●دعوا نکنید
پرهیز از همه درگیریها و دعواها غیر ممکن است ، ولی می توان هنگام درگیری از ناراحتی زیاد جلوگیری کرد . بحث و جدل را به زمان دیگری موکول کنید . بعدها ، وقتی بر سر جزئیات مسئله بحث می کنید ..... از اینکه صحبتهای شما در صلح و صفا انجام می گیرد ، تعجب خواهید کرد .
●شستن سر بدون مواد بهداشتی
عمل شستن سر بدون مواد بهداشتی مثل صابون و.... باعث می شود ، شما به نقاط آرامش بر روی سر خود دسترسی پیدا کنید و آنها را مالش دهید .
●به یک شیء آبی رنگ خیره شوید
سعی کنید گهگاهی به یک شیء آبی رنگ خیره شوید . این شیء می تواند سبز یا صورتی هم باشد . هر کدام از این رنگها ، قدرت ایجاد آرامش در ذهن شما دارند .
●توی آب استراحت کنید
هیچ چیز جای حمام گرم و لذتبخش را نمی گیرد . نور چراغ را کم کنید ، درون وان حمام یا تشتی بزرگ ، مقداری روغن معطر یا حتی گلاب بریزید ، در آب فرو روید و احساس آرامش کنید .
●جای آرامی را انتخاب کنید
اگر جای خاصی را در نظر بگیرید و رسیدن به آرامش را در آنجا تمرین کنید ، خیلی زود ضمیر ناخودآگاه شما با آن محل انس می گیرد و به آرامش می رسد .بعد از آن همیشه به آنجا بروید تا آرام شوید .
●بدانید که چه موقع باید دست از کار کشید
ایستادگی و استقامت در حل مشکلات چیز بسیار با ارزشی است و نمی توان قیمتی برای آن تعیین کرد . ولی اگر دیدید که این استقامت باعث تشدید فشار روانی در شما می شود ، از آن دست بکشید و به کار دیگری بپردازید و یا استراحت کنید .
●زیبایی را پخش کنید
در زندگی ، به هر جا که می روید و هر کاری که انجام می دهید ، سعی کنید ، کمی زیبایی به آن اضافه کنید و یا از زیباییهای آن بیامیزید .
●دیگران را تحسین کنید
دیگران را تحسین کنید و مطمئن باشید که بعد از این کار احساس خوبی خواهید داشت ، احساسی بهتر از آنچه که به مخاطب شما دست می دهد .
●لحظه ها را دوست داشته باشید
فکرتان را لحظه به لحظه به جزئیات معطوف کنید ، مثل : مزه مزه کردن هر خوراکی ، شنیدن هر صدا و دیدن هر رنگ ، طولی نمی کشد که احساس آرامش می کنید .
●همه کارها را به عهده نگیرید
هر چه بیشتر کارها را به دیگران محول کنید ، به همان اندازه احساس راحتی خواهید کرد . همیشه به اندازه توان و ظرفیت خود کار کنید و در نتیجه فشار کمتری در زندگی احساس کنید .
●قدر شوخ طبعی خود را بدانید
با شوخ طبعی خود آشتی کنید و از آن بهره مند شوید . بیشتر از آنچه که فکر می کنید ، لازم است که شوخ طبع باشید .... شوخ طبعی به آرامش شما کمک می کند .
●ابروهایتان را مالش دهید
وقتی تحت فشار روانی هستید ، بی اراده این کار را انجام می دهید . حالا می توانید آگاهانه این کار را بکنید . نقاط رهایی از فشار عصبی را که در ناحیه پیشانی قرار دارند ، از داخل به سمت خارج مالش دهید .
●هنوز وقت دارید
بر خلاف چیزی که ممکن است شما به خودتان بگویید ، ما می گوییم که شما برای هر کاری به اندازه کافی وقت دارید . کاری که نمی توانید در طول روز انجام دهید ، عملی نیست . فراموشش کنید .
●به تغییر و تحول علاقه مند شوید
اگر بپذیرید ، تغییرات همان قدر که نگران کننده هستند ، می توانند خوب هم باشند ، از بروز بسیاری از نگرانیهایی که باعث رنجش مردم می شود ، جلوگیری کرده اید . با خیال راحت از تغییر استقبال کنید .
●روی بالش نعناعی بخوابید
گهگاهی ، سه قطره نعناع و بابونه روی بالش خود بریزید و راحت بخوابید .
●چند قطره اشک بریزید
گریه کردن ، هم اثرات احساسی دارد و هم فیزیکی . جلو گریه خود را نگیرید و گهگاهی گریه کنید .
●غروب آفتاب را مجسم کنید
اگر چه منظره غروب آفتاب گاهی انسان را غمگین می کند ، اما آرامبخش نیز هست . البته رنگ صورتی غروب آفتاب آرامبخش تر است .
●رفتارتان را تغییر دهید
وقتی احساس کردید که تحت فشار عصبی هستید ، کار دیگری انجام دهید . جایی بایستید که قبلاً نمی ایستاده اید ، جایی بنشینید که معمولاً نمی نشسته اید . طوری فکر کنید که معمولاً فکر نمی کرده اید .
●دعا کنید
اگر به عقاید مذهبی و معنوی پایبند باشید ، به یکی از با افتخارترین روشهای رسیدن به آرامش خاطر رسیده اید . این روش چیزی نیست جز « دعا کردن» .
●روشن یا خاموش کنید
چراغهای برق ، نور تلویزیون و رایانه ، چراغهای فلورسنت .... همگی باعث افزایش نگرانی می شوند . می توانید یک دستگاه یون را جایگزین کنید .
●قبل از طلوع آفتاب بیدار شوید
بی دلیل نیست که عابدان ، مرتاضان ، کسانی که یوگا کار می کنند ، ورزشکاران رزمی و بسیاری از پیروان مذاهب گوناگون قبل از طلوع آفتاب را با ارزشترین لحظات روز می دانند .
●همراه موج شوید
هوای دریا ، آب شور و صدای امواج ، همگی باعث آرامش می شوند .
●حرف دلتان را بزنید
بازگو کردن مشکلات ، بیشتر وقتها نیمی از حل آن است . احساسات و مشکلات خود را به دیگری بگویید و آرامش بیشتری احساس کنید . ( البته در گفتن اسرار زندگی به دیگران جانب احتیاط را داشته باشید . و اگر قصد دارید با گفتن آنها قدری فشار عصبی را کم و یا تخلیه شوید ، سعی نمایید در قالب مشکلات فرد ثالث فرضی ، بازگو کنید که حرمت شما حفظ و مورد سوء استفاده احتمالی قرار نگیرید .ن)
●آگاهانه انتخاب کنید
معمولاً راههای گوناگونی برای انتخاب پیش روی شماست . شاید به وجود آنها پی برده باشید ، شاید هم نه . هنر اصلی ، شناختن این راههاست . وقتی آنها را تشخیص دادید ، احساس آزادی عمل خواهید کرد .
●عرق بریزید
کار کردن و تلاش فیزیکی ، اثرات منفی فشار عصبی را کم می کند و به شما کمک می کند احساس خوبی داشته باشید . اول آنقدر ورزش کنید که پیشانی شما عرق کند و سپس بیست دقیقه دیگر به ورزش ادامه دهید .
●کلمات را شمرده ادا کنید
وقتی تحت فشار هستید ، تند و تند حرف می زنید و ریتم صحبت کردنتان افزایش می یابد . کم کردن سرعت در صحبت کردن ، با دقت افکار را به زبان آوردن ، کاهش سرعت تنفس ، همگی می توانند ضمیر ناخودآگاهتان را فریب دهند تا بپذیرید که شما انسان آرامی هستید .
●قبل از خرید فکر کنید
برای اینکه زیر بار قرض و فشار عصبی ناشی از آن نروید ، قبل از خرید فکر کنید . آن چیزی را که می خواهید بخرید ، آیا قدرت خریدش را دارید ؟
●غذای سبک بخورید
اگر می خواهید به آرامش برسید ، بیشتر میوه و سبزیجات خام ، ماست ، شیر ، تخم مرغ ،جوی پوست نکنده ،لوبیا ، خشکبار و دانه های گیاهی بخورید .
●مراقب سر خود باشید
بسیاری از فشارهای روانی ، نتیجه اتفاقهایی است که در درون سر هر فرد روی می دهد و نه در سایر اندامهای او . فکر کنید ، تصوراتی که در ذهن شما تداعی می شوند ، هرگز به حقیقت نمی پیوندند و به آرامش برسید .
●شکوفه ها را بو کنید
بعضی بوها موجب ترشح هورمون آرامبخش سروتونین در مغز می شود . معروفترین این بوها اسطوخودوس و بابونه است .
●در مکانهای مذهبی بنشینید
صرفنظر از اعتقاد شما ، فضاهای مذهبی مثل ؛ مساجد ، کلیساها ومعابد مکانهایی هستند که احساس آرامش را در شما ایجاد می کنند . در چنین فضاهایی بنشینید و از آرامشی که به شما دست می دهد بهره مند شوید .
●سقف دهانتان را فشار دهید
معمولاً افرادی که دچار هیجان هستند ، عضلات فک و دهانشان منقبض می شود . برای رهایی از این فشار ، سقف دهان و پشت دندانهای جلویی را با زبان فشار دهید .
●شهر را ترک کنید
قدم زدن در جاده ای روستایی آرامبخش تر از قدم زدن در خیابانی در شهر است . همچنین نگاه کردن به تپه ای کم شیب ، لذتبخش تر از نگاه کردن به تپه ای از کاغذ است . و قایقرانی در دریای آزاد آرامبخش تر از ایستادن در لنگرگاه شلوغ است .
●یک آسیاب بادی شوید
یک آسیاب بادی را مجسم کنید . دستهایتان را باز کنید و حرکت آن را تقلید کنید و آرام آرام یک قوس بزرگ درست کنید . به این ترتیب ، احساس آرامش را در خود ایجاد کنید .
●به شدت اخم کنید
پیشانی و ابروهای خود را درهم بکشید و قیافه ای اخمو به خود بگیرید . بعد ابروهایتان را از هم باز کنید . فشار عصبی از بین می رود و آرامش از راه می رسد .
●نرمش کنید
یکی از ورزشهای لذتبخش ، نرمش بی وقفه است . این عمل حتی بزرگترین نگرانیها را از بین می برد . آن قدر نرمش کنید تا از پا بیفتید .
●نگرانیهایتان را در گنجه بگذارید
هر شب ، قبل از اینکه به رختخواب بروید ، درباره نحوه نگهداری نگرانیهایتان فکر کنید . می توانید آنها را در یک پاکت نامه بگذارید و یا در دفتر خاطرات بنویسید و سپس آن را در گنجه ای بگذارید و فراموشش کنید . به احتمال قوی ، اگر این نگرانیها تا صبح حل نشود ، حتماً از آنها کاسته خواهد شد .
●به نسبت هشتاد به بیست بخورید
رژیم غذایی ایده آل ، رژیمی است که در آن نسبت غذاهای قلیایی (جو ،حبوبات،سبزیجات و غیره ) به غذاهای اسیدی (قهوه ، گوشت ، شکر و غذاهایی که نیاز به گوارش دارند ) هشتاد به بیست باشد .
●صورت خود را بپوشانید
کف دو دست را روی دو طرف صورت قرار دهید طوری که تمام صورتتان را بجز بینی بپوشاند . سپس کمی دستهایتان را فشار دهید تا احساس آرامش کنید .
●جدی را ، جدی نگیرید
یکی از بهترین روشها در برقراری آرامش این است که آسیبهای جدی را به نگرانی جزئی تبدیل کنید .
●بهانه ای برای خندیدن
به دنبال مسائلی باشید که باعث خنده شما می شود و اگر چیزی برای خندیدن نیافتید ، وانمود کنید که یافته اید . بعد بخندید .
●ضمیر ناخودآگاه خود را به خدمت بگیرید
یکی از تخصصهای ضمیر ناخودآگاه ، یافتن راه حل برای مشکلات شخصی است . به آن اعتماد کنید و اجازه دهید تا ضمیر خودآگاهتان قدری استراحت کند .
●عهدی ببندید
با خود عهدی ببندید که در آینده ، در زمان بخصوصی به حساب نگرانیها برسید . هر چه این عهد را جدّی تر بگیرید . بهتر می توانید با مشکلات رو به رو شوید .
●تمرکز اندیشه داشته باشید
بر روی حرکت ، صدا ، تصویر و فکر خود تمرکز کنید . اگر ذهنتان فعال است ، این کار را بدون محدودیت و نگرانی انجام دهید . طولی نم کشد که درتمرکز غرق می شوید .
●به خود اجازه دهید
جای آرامی پیدا کنید ، پشت سر هم و با صدای بلند بگویید : «من به خودم فرصت می دهم که پنج دقیقه آرام و راحت باشم .» این عبارت را بارها پیش خود تکرار کنید .
حبیب عباس زاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست