جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
دست شستن از زندگی ۱
خودكشی از جمله مواردی است كه با افت و خیزهای زندگی انسان در نوسان بوده اما هرگز از بین نرفته و به فراموشی هم سپرده نشده است و همواره در طول تاریخ راهی برای گریز از بحران و فرار از زندگی برای قشرهای مختلف محسوب می شود.
یك كارشناس ارشد روانشناسی و استاد دانشگاه می گوید: فردی كه خودكشی می كند مرگ را بهتر از زندگی می داند. در حالی كه اكثریت جامعه تصوری خلاف آن دارند و برای گریز از مشكلات راههای بهتری را نسبت به خودكشی انتخاب می كنند. به عقیده وی اختلافات خانوادگی، عدم اطمینان به همسر، احساس خیانت، تهمت زدن شوهر به زن و وضع خانواده شوهر از مهمترین انگیزه های خودكشی در زنان است.قدسی اضافه می كند: افسردگی از دیگر دلایلی است كه زنان را وادار به خودكشی می كند و وضع بد اقتصادی و بی كس و كار بودن و ناتوانی در جهت تأمین معاش زندگی، در درجه های بعدی قرار می گیرند.تحقیقات انجام شده بر روی خودكشی های زنان كشور نشان می دهد بیشترین درصد خودكشی زنان ایرانی در شهرهای ایلام، كرمانشاه، تركمن صحرا و گنبد صورت می گیرد كه نتیجه افسردگی و ازدواج های اجباری است و نحوه خودكشی هم به صورت خودسوزی یا خوردن قرص و گچ بوده است.دكتر قرایی مقدم عضو هیأت علمی دانشگاه می گوید: در سال های گذشته خودكشی در زنان ایرانی بیشتر صورت می گرفت كه اكثریت آنها منجر به فوت نمی شد. اما در حال حاضر آمار خودكشی زنان از نسبت ۵ به ،۲ به ۳ به ۲ كاهش یافته است.
این جامعه شناس وضع بد اقتصادی و آسیب هایی كه از طرف همسر و خانواده همسر به زن وارد می شود را دلیل اصلی خودكشی در زنان می داند. مواردی كه منجر به فشارهای روانی و افسردگی های خطرناك می شود و او را از پای درمی آورد.
دكتر قرایی مقدم تحصیل، اشتغال به كار و داشتن مسئولیت، مذهبی بودن و گذار از جامعه سنتی را از عوامل پیشگیری خودكشی می داند كه با توجه به آن مانع شكل گیری نابهنجاری های اجتماعی و خودكشی در جامعه می شود.
فكر می كند كه تار و پود زندگیش را از بدبختی بافته اند و بدبختی با بندبند وجودش عجین شده. با نگاهی خسته و گام هایی مردد، پله های پل هوایی را یك به یك بالا می رود. دیگر امیدی نیست، هجومی از افكار واهی و در مقابل ماشین هایی كه معلوم نیست از كجا می آیند و به كجا می روند. شاید این فرصتی برای رهایی همیشگی باشد. به وسط پل می رسد و لحظه ای بعد دیگر هیچ... ناگهان صدای ترمز خودروهاست كه یكی پس از دیگری به صدا درمی آید و چهره ای كه دیگر قابل شناسایی نیست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست