چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تعلیق یا تحقیر فوتبال ملی


تعلیق یا تحقیر فوتبال ملی

در خوشبینانه ترین حالت هم به نظر می رسد که فوتبال ما ملعبه دست آنهایی است که از این بازی حداکثراستفاده را می برند و به دلایل سیاسی و حتی غیرسیاسی مایل به ادامه این روند هستند و با سرگرم کردن مردم و منحرف ساختن افکار عمومی مقاصد خاص خود را دنبال می کنند

می گویند بالاتر از سیاهی رنگی نیست

می گویند حرف تعلیق را نزنید، فوتبال، تعلیق نمی شود

می گفتند فیفا با حضور علی آبادی مشکل دارد

می گویند فیفا با علی آبادی مشکل دارد

● راستی این بازی تا کجا ادامه خواهد یافت و بازیگردان آن کیست؟

در خوشبینانه ترین حالت هم به نظر می رسد که فوتبال ما ملعبه دست آنهایی است که از این بازی حداکثراستفاده را می برند و به دلایل سیاسی و حتی غیرسیاسی مایل به ادامه این روند هستند و با سرگرم کردن مردم و منحرف ساختن افکار عمومی مقاصد خاص خود را دنبال می کنند.

اگر چه پس از انتشار خبر به تعویق افتادن انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، احتمال تعلیق جان تازه ای گرفت اما با نگاهی دقیق به اتفاقات چند ماهه اخیر می توان دریافت که این نیز قسمتی از بازی است.

جلسه ای که دیروز در کوالالامپور و با حضور نمایندگان فیفا، AFC و کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال تشکیل شد، به منظور رفع ابهاماتی بود که از نظر فیفا در اساسنامه وجود دارد؛ اساسنامه ای که توسط رییس کمیته انتقالی تایید شد. حال به نظر می رسد صفایی فراهانی، باهوش و درایت بسیار قصد دارد تا با منحرف ساختن این قضیه و پرداختن به مساله حضور علی آبادی در انتخابات از مسوولیت سنگین خود بکاهد و افکار عمومی را مقابل خود قرار ندهد.

وی گفته بود: در این جلسه بحثی برای تعلیق نداریم اما ابهاماتی در اساسنامه فدراسیون فوتبال موجود است که اگر برطرف نگردد و فیفا همچنان موضع خود را داشته باشد و سازمان نیز کوتاه نیاید، با تعلیق روبه رو می شویم.

طرح این مساله از سوی شخصی که تنها یک روز پس از پایان مهلت ثبت نام کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال، از قانونی بودن حضور علی آبادی سخن گفته بود، یک تناقض آشکار است.

پرداختن به مساله سرمربی تیم ملی و منحرف ساختن اذهان عمومی به این سو و پرالتهاب نگاهداشتن جامعه فوتبال با تناقض گویی هایی نظیر مربیان بزرگ را به ایران می آوریم و یا مربیان بزرگ بیکار نیستند که به ایران بیایند و امثال آن و نیز سکوت در مقابل موضوع فیفا نسبت به ایران، نشان می دهد که صفایی، قواعد بازی را به خوبی می داند و بر همین اساس در فاصله چند روز مانده به انتخابات، از داستان فیفا حکایت می کند.

یک منبع نزدیک به کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال به دلایل حضور اعضای این کمیته در کوالالامپور اشاره کرد و گفت: این جلسه به چند دلیل تشکیل می شود:

۱) فیفا در جریان مذاکرات شفاهی اعلام کرده بود که برای تنظیم اساسنامه باید قیودی از جمله منع حضور دولتی ها مدنظر گرفته شود ولی اعضای کمیته معتقدند که این مساله اگر چه از سوی فیفا مطرح شده بود ولی طی همان مذاکرات برطرف شد ولی اکنون فیفا بر موضع قبل خود اصرار می ورزد و معتقد است که پیش از این نیز چنین توجیهی در کار نبوده است این قید باید لحاظ می شد.

۲) حضور نمایندگان، داوران و بازیکنان، مساله دیگری است که فیفا به آن نظر دارد. به اعتقاد آنها ضوابطی در اساسنامه برای این منظور وجود دارد که باید تغییر یابد.

۳) اگرچه با توجه به تایید اساسنامه توسط فیفا، مطرح کردن موارد فوق به خصوص در بند دوم، به نظر غیرمنطقی است، اما فیفایی ها معتقدند نسخه ای که به تایید فدراسیون جهانی فوتبال رسیده است، با نسخه ای که مورد تایید هیات دولت ایران قرار گرفته است، دو نسخه متفاوت و جدا از هم هستند. از آن همه می توان به این مورد اشاره کرد که فیفا با حضور معاون رییس جمهور در انتخابات به عنوان رییس مجمع موافق بوده است نه با کاندیداتوری وی. البته صفایی طی هفته گذشته به صورتی کاملا آرام و سربسته به برخی خبرنگاران و منابع نزدیک به خود گفته بود که شاید تا قبل از ۱۵ آذر، فیفا با انتخابات مخالفت کند.شایدی که از دید برخی ها باید بود.

اما تعلیق مساله دیگری است. یک منبع موثق می گفت: در حال حاضر فیفا خود را کنار کشیده و کار را به AFC سپرده است: حال با توجه به روابط نزدیک صفایی و بن همام می توان حدس زد که به رغم ادعای صفایی مبنی بر احتمال تعلیق، وقوع این مساله بسیار بعید است. زیرا اگر قرار است وی برنده این بازی باشد، باید بتواند زمینه حضور حداکثری خود را فراهم آورد. اما دامن زدن به این شایعه با توجه به سابقه اختلاف علی آبادی و صفایی خالی از فایده نیست ... علی آبادی طی هفته گذشته اعلام کرده بود که صفایی کاملا با ما هماهنگ است و رییس کمیته انتقالی نیز با گفتن اینکه اعضای منتسب به سازمان در کمیته، اجازه نمی دهند از قدرت خود استفاده کنم، توپ را به زمین سازمان انداخت.

استخوان لای زخم گذاشتن برای اقتدار حضور و ایجاد شرایط جدید برای به دست گرفتن زمام امور، شاید بهترین راه برای رسیدن به هدف باشد.

این پارادوکس آشکار، سرانجام کفاشیان را نیز به حرف آورد. وی کمیته انتقالی را مورد خطاب قرار داده و در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفته بود: هرگونه مسوولیتی در قبال برگزار نشدن انتخابات فدراسیون فوتبال بر عهده کمیته انتقالی است و این کمیته باید پاسخگوی عواقب احتمالی چنین رخدادی باشد.

وی همچنین گفته بود: با اتفاقات پیش آمده نسبت به انتخابات فدراسیون فوتبال بی تفاوتم و انگیزه گذشته را ندارم.

و این البته لبخند را بر لبان برخی از ما نشاند.

در این میان اما حفظ حیثیت ملی شاید آخرین چیزی باشد که مورد عنایت آقایان قرار می گیرد. خبرگزاری فارس در مصاحبه با خبرنگار رویترز نوشت: بحث تعلیق فوتبال ایران در رسانه های غربی مطرح شده است. در واقع اخبار فوتبال ایران در این رسانه ها همواره بامسایل سیاسی منتشر شده است که چندان خوشایند نیست، با توجه به گسترش فوتبال در جهان نباید اجازه حضور سیاسیون را در این ورزش جهانی داد.

مرد سیاسی فوتبال ایران باید به خاطر بیاورد که گفته بود: نمی خواهم وقتی از کمیته انتقالی می روم مدیون مردم باشم !! منتظر پایان بازی می مانیم.

آجربندیان