یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

آموزش تهیه ترشی بندری


آموزش تهیه ترشی بندری

● مواد لازم
▪ یک بسته: تمرهندی
▪ پنجاه گرم: موسیر
▪ سه عدد: هویج
▪ سه عدد: خیار
▪ یک لیوان: رب انار ترش
▪ سه عدد: بادمجان متوسط
▪ یک بوته: سیر
▪ ۳-۲ شاخه: کرفس
▪ یک کیلو: گل کلم
▪ پنجاه گرم: …

مواد لازم

یک بسته:

تمرهندی

پنجاه گرم:

موسیر

سه عدد:

هویج

سه عدد:

خیار

یک لیوان:

رب انار ترش

سه عدد:

بادمجان متوسط

یک بوته:

سیر

۳-۲ شاخه:

کرفس

یک کیلو:

گل کلم

پنجاه گرم:

فلفل سبز ریز

نیم کیلو:

سیب زمینی ترشی

یک تا دو قاشق سوپ خوری:

ادویه ترشی

پنج عدد:

گوجه فرنگی کال

یک لیوان:

آب گوجه فرنگی غلیظ

یک لیوان:

سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون)

طرز تهیه

- فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.

- تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.

- گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.

- هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.

- برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.

- خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و ۳-۲ ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.

- موسیرهای خشک را به مدت ۶- ۵ ساعت در آب خیس کنید، ۳-۲ بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.

- بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.

- سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.

- بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.

- ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.

- مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.

- نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.