یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
پورت یو.اس.بی در کامپیوتر چیست؟
یو.اس.بی یا USB همان Universal Serial Bus است که مشکل اتصال دستگاههای جنبی به کامپیوتر را حل کرده و اینکار را بصورت خودکار انجام میدهد. مسئله ای که چنین ساده بنظر میرسد یکی از معضلات دنیای کامپیوترهای شخصی محسوب میشد که با معرفی و تکمیل USBها حل شد. هرچند که این سیستم همیشه به درستی جواب نمیدهد اما زندگی در کنار کامپیوترها را بمراتب ساده تر میکند.
اکثر کامپیوترهای تولید شده بعد از سال ۱۹۹۵ میلادی دارای پورتهای USB هستند و ویندوزهای بعد از ۹۵ نیز آنرا بکار میگیرند. کامپیوترهای اپل نیز از این پورت پشتیبانی مینمایند. یو.اس.بی سه مشخصه جالب دارد که عبارتند از : سرعت، قدرت و سادگی مصرف.
برای آشنایی با پورت USB لازم است اول عبارت پورت را بشناسیم. پورت ارتباطی است که طی آن دستگاههای خارجی را میتوان به کامپیوتر وصل کرد. کامپیوترهای شخصی اولیه IBM با دو پورت (یکی سریال و یکی موازی) عرضه شدند. دستگاههایی مانند مودم به پورت سریال و پرینترها به پورت موازی وصل میشدند. بعدها پورت دیگری به نام SCSI معرفی شد که هرچند مصرف زیادی در کامپیوترهای مک یافت اما برای دنیای PC جذابیتی ایجاد نکرد.
پورتها نه تنها محلی برای اتصال دستگاههای خارجی به کامپیوتر هستند بلکه سرعت ردوبدل شدن دیتا را هم بین آنها تعریف میکنند. اینجاست که USB ارزش خود را نشان میدهد. پورت USB بطور متوسط ده بار سریعتر از پورتهای موازی، دیتا را منتقل میکند و به مراتب سریعتر از پورت سریال است. معنای این گفته آنست که یک اسکنر یا پرینتر USB سریعتر از اسکنر یا پرینتری که به پورت موازی وصل شده است عمل مینماید. متوسط سرعت انتقال پورت سریال معادل ۱۵۰ کیلوبیت در ثانیه است. این سرعت برای پورت موازی ۱.۲ مگابیت در ثانیه است در حالیکه سرعت انتقال دیتا برای پورت USB معادل ۱۲ مگابیت در ثانیه میباشد که البته بستگی به نوع دستگاه اتصالی هم دارد. بعضی از دستگاهها، مخصوصا پرینترها قابلیت اتصال به دو نوع پورت موازی و USB را دارند.
برای پیدا کردن پورت USB در کامپیوتر خود به پشت، جلو یا اطراف آن نگاه کنید. USB، پورت کوچکی است که ممکن است کمتر به چشم آید. شکلهای این مقاله به شما کمک میکنند تا این پورت را بیابید.
به مرور زمان در پورتهای USB تحولی ایجاد شد و پورت USB۲ با حداکثر سرعت انتقال ۴۸۰ مگابیت در ثانیه به بازار آمد که توانست ۴۰ بار سریعتر عمل کند و این در حالیست که سازگاری کامل خود با USB۱ را نیز حفظ کرد. بعبارتی اگر کامپیوتر جدیدی خریدید که دارای USB۲ است، دستگاه قدیمی USB۱ شما میتواند با آن کار کند، فقط سرعت به USB۱ محدود خواهد شد.
برای بهره گیری از سرعت بالا، هر دو دستگاه باید مجهز به USB۲ باشند. سرعت بالای USB۲ برای بسیاری از دستگاهها مانند دوربینهای دیجیتال، هارددیسکها و درایوهای DVD ارزشمند بوده و مورد مصرف یافته است.
هرچند که پشتیبانی از USB۲ در ویندوزهای غیر از XP تعبیه نشده است اما USB بخوبی با ویندوز ۹۸ به بالا کار میکند. این ویندوز XP است که پشتیبانی لازم برای USB۲ را داراست. اگر یک کارت USB را به کامپیوتر دارای ویندوز XP وصل کنید، پشتیبانیهای لازم از طریق سایت Windows Update موجود است. لینک به این سایت در سایت کامتونت موجود است.
در اکثر مواقع اگر سیستم خود را با یک کارت جدید ارتقاء دهید، سی دی نصب آن کارت نیز همراه کارت ارائه میشود که با ویندوز ۹۸ و Me بخوبی کار میکند.
از جمله قابلیتهای پورت USB آنست که تعداد ۱۲۷ دستگاه را میتوان فقط به یک پورت USB وصل کرد. پورتهای USB، تغذیه را از خودشان تامین میکنند پس دستگاه مربوطه نیازی به منبع تغذیه اضافی ندارد. البته اگر چند دستگاه را با هم به یک پورت وصل کنید برای تغذیه آنها نیاز به self-powered hub دارید. نحوه اتصال دستگاههای USB ، اتصال زنجیره ای است. هر دستگاه USB دارای یک پورت USB دیگر هم هست که میتوان دستگاه بعدی را بدان وصل کرد. بعضی از کیبوردهای USB دارای چند اتصال USB اضافی برای اینکار هستند. بعضی از مونیتورهای USB تا سه اتصال اضافی USB دارند. مثلا یک ماوس USB را میتوان به کیبورد یا مانیتور وصل کرد.
دستگاههای USB قابلیت hot swappable دارند یعنی میتوان آنها را هنگام روشن بودن کامپیوتر، بدان وصل کرد یا از آن جدا ساخت. آنهایی که در گذشته با کامپیوتر زیاد کار کرده اند ارزش این قابلیت را میدانند. این مشخصه برای دستگاههایی مانند دوربینها مهم است.
انواع دستگاههای USB مانند کیبورد، دوربین عکاسی، ماوس، جوی استیک، مودم، درایو زیپ، پرینتر، اسکنر و حتی بلندگو وجود دارد. به جرات میتوان گفت که پورتهای سریال و موازی در کامپیوترهای جدید مرده اند.
اگر کامپیوتر شما فاقد پورت USB است و میخواهید یکی اضافه کنید حتما USB۲ باشد. کارتهای آداپتور ویژه ارزان قیمتی وجود دارند که در اسلات PCI داخل کامپیوتر مینشینند و قابلیت USB را به کامپیوتر شما میدهند.
برای کامپیوترهای نت بوک، پورت USB ویژه ای وجود دارد که داخل اسلات کارت جا میشود. فقط بخاطر داشته باشید که پورتهای USB مصرف کننده برق نت بوک شما هستند که میتواند برای نت بوکها مشکل ساز باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست