یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
WAP اینترنت بی سیم
شما ومیلیون ها نفر دیگر در سراسر جهان هر روز ازاینترنت جهت برقراری ارتباط با دیگران استفاده می كنید. خرید، سرگرمی، كنترل وضعیت آب و هوا و كارهایی از این قبیل. حتما درباره دریافت نامه های الكترونیكی و یا اخبار بوسیله رایانه های جیبی و یا تلفن های همراه مطالبی را شنیده اید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با پروتكلی به نام WAP یا Wireless Application Protocol آشنا كنیم.یكی از مهمترین علل پیدایش اینترنت بی سیم در چند سال اخیر، استفاده اكثر مردم از گوشی هایی است كه قابلیت های بالایی دارند.
توسعه شبكه های سلولی دیجیتال و خدمات ارتباطی شخصی زمینه ایجاد چنین خدمتی را فراهم نموده است به طوریكه هم اكنون در حدود ۶۰ میلیون تلفن همراه در حال فعالیت در شبكه های اینترنت بی سیم در سراسر دنیا برآورد می شود.در سال ۱۹۹۷ شركت های موتورولا، نوكیا، اریكسون و شركت فون دات كام، جهت ایجاد پروتكل WAP گرد هم آمدند چراكه به اعتقاد آنها، ارائه یك استاندارد جهانی در این رابطه، عامل مهمی جهت پیشرفت در بازار های جهانی محسوب می شود. از آن زمان تا كنون بیش از ۳۵۰ شركت دیگر نیز به این گروه پیوسته اند.
● WAP چیست و چگونه كار می كند؟
ایجاد یك وب سایت كه بتواند توسط تجهیزات اینترنت همراه قابل دستیابی باشد، در مراحل اولیه كار، خود چالش مهمی تلقی می شد چراكه تنها تعداد اندكی از میلیون ها وب سایت موجود در اینترنت، چنین قابلیتی را دارا بودند.جالب آنكه پروتكل WAP با هدف دستیابی به خدمات زیر ارائه شده بود:
▪ خدمات پیام كوتاه (SMS)
▪ خدمات داده سوئیچ مداری با سرعت بالا (CSD)
▪ خدمات داده بسته ای (GPRS)
پروتكل WAP از زبان Wireless Markup Language كه قابلیت نمایش Handheld Device Markup Language را نیز دارا می باشد بهره می برد.
به طور كلی سه دلیل اصلی را می توان به عنوان مبنای استفاده از اینترنت در شبكه های بدون سیم ذكر كرد كه عبارتند از: سرعت انتقال داده ها، سهولت كاربری و نیز مسیر یابی. مدلهای اولیه تلفن های همراه مجهز به WAP ویا PDA های مجهز به این سیستم نرخ تبادل داده ای برابر با Kbp۱۴/۴ و یا كمتر داشتند كه این مقدار در مقایسه با مودم های دایل آپ و یا سیستم DSL خیلی كمتر بود.
امروزه اكثر سایت های اینترنتی از قدرت گرافیكی و حجم بالایی برخوردارند و بارگذاری آنها با چنین سرعت اندكی یكی از مشكلات اصلی این سرویس ها محسوب می شد. به علاوه آنكه كوچك بودن صفحات نمایشگر تلفن های سلولی و یا PDA ها چالش دیگر پیش روی این مسیر بود چرا كه اكثر صفحات اینترنتی برای وضوح نمایشی برابر ۶۴۰ در ۴۸۰ پیكسل طراحی می شدند، ولی صفحات نمایشگر تجهیزات همراه در حدود ۱۵۰ در ۱۵۰ پیكسل بیشتر نبود.مشكل دیگر، مسأله مرور و مسیر یابی از میان لینك ها و حركت در میان صفحات مختلف بود.
شما از پشت رایانه رومیزی خود براحتی می توانید به كمك ماوس و صفحه كلید، در میان اجزا و لینك های مختلف یك صفحه اینترنتی، حركت كنید و به مقصود خود برسید ولی از طریق تلفن های همراه و یا PDA ها، محدودیت های بیشتری خواهید داشت. در حقیقت سیستم WAP با هدف بر طرف كردن این محدودیت ها و ایجاد استانداردی برای سهولت كار با اینترنت از طریق تجهیزات سیار وارد عرصه شد.
جهت دستیابی به این فرآیند،وب سایت های اینترنتی، باید نسخه مخصوصی از سایت خود را به شكل تمام متن و یا كم گرافیك علاوه بر نسخه رایج تهیه نمایند. این داده ها، در قالب HTTPاز طریق خدمات دهنده وب به دروازه های سیستم WAP ارسال می شوند. این سیستم شامل مبدل WAP، تركیب كننده اسكریپت ها و تطبیق دهنده پروتكل به منظور تبدیل HTTP به WML است. پس از آن، دروازه، اطلاعات تبدیل شده به WAP را برای تجهیزات كاربر می فرستد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست