سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

باردارید؟ بیشتر آب بنوشید!


باردارید؟ بیشتر آب بنوشید!

حرف‌وحدیث‌ها و باورهای درست و غلط بسیاری در مورد بارداری در تابستان وجود دارد. بسیاری از اطرافیان به خانمی که قصد باردارشدن دارد، توصیه می‌کنند به نحوی برنامه‌ریزی کند که در تابستان باردار نشود و برخی برعکس تابستان را فصل مناسبی برای بارداری می‌دانند....

واقعیت این است که بارداری در هر فصل، مزایا و معایب خاص خودش را دارد. احتمال مسمومیت بارداری و فشارخون بالا در تابستان کمتر است اما در مقابل به دلیل گرمی هوا و نیاز بیشتر بدن به آب ممکن است خانم باردار دچار مشکلاتی شود. از جمله تشدید علایم آغاز بارداری تهوع و استفراغ در خانم‌هایی است که ۳ ماهه اول را در تابستان می‌گذرانند. معمولا به خانم‌های باردار توصیه می‌کنیم برای کاهش این علایم موادغذایی خشک مثل بیسکویت یا نان خشک مصرف‌ کنند و کمتر مایعات بنوشند اما در تابستان برای پیشگیری از کم‌آبی و به دلیل گرمای هوا و تعرق بیشتر مصرف بیشتر مایعات جزو ضروریات است.

این مساله می‌تواند باعث افزایش حالت تهوع در خانم‌های باردار شود. درصورتی که ۳ ماهه دوم و سوم بارداری با تابستان تقارن پیدا کند، از آنجا که سوخت‌وساز انرژی بدن بالاتر می‌رود، خانم‌های باردار ممکن است نسبت به اطرافیان بیشتر احساس گرما کنند و تحملشان نسبت به گرما و محیط‌های بسته کمتر شود. اگر اواخر بارداری به تابستان بیفتد، چون تعریق بیشتر است میزان مایع اطراف جنین نیز کاهش می‌یابد و این مساله روی رشد و وزن‌گیری جنین تاثیرگذار است. برای پیشگیری توصیه می‌شود خانم‌های باردار مصرف مایعات را بیشتر کنند و در خانه بمانند. مساله آخر و البته قابل‌پیشگیری، افزایش احتمال بروز ماسک بارداری است. این لک‌ها گرچه به دلیل تغییرهای هورمونی بروز می‌کنند اما با قرار گرفتن در معرض آفتاب، تشدید می‌شوند و لازم است خانم‌ها توجه ویژه‌ای به مصرف ضدآفتاب‌ها داشته باشند و ترجیحا در ساعت‌های اوج آفتاب از خانه خارج نشوند و از کلاه و پوشش مناسب در باقی ساعات استفاده کنند.

دکتر شیرین نیرومنش

متخصص زنان و زایمان

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران



همچنین مشاهده کنید