شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
از تلخی کاکائو تا شیرینی شکلات

علیرغم این که به نظر میرسد شکلات از انواع خوردنیهای مدرن و امروزی است، خوردن شکلات از گذشتههای دور مرسوم بوده است. براساس اطلاعات به دست آمده از دستنوشتههای بر جای مانده از قبایل مایا که ساکن نواحی جنوبی کشور مکزیک بودند، در سال ۵۰۰ میلادی مردم این منطقه از دانههای کاکائو نوشیدنی تلخی را به نام شکلات تهیه میکردند که در واقع به عنوان یک نوشیدنی تلخمزه سرو میشد.
مردم این منطقه، این نوشیدنی را که ترکیبی از دانههای کاکائو با آب یا مایعات دیگر تهیه میشد با وانیل یا افزودنیهای دیگری مانند فلفل شیرین یا حتی فلفل قرمز تند ترکیب میکردند.
آنها تصور میکردند که این افزودنیها میتوانند نقش مهمی در بهبود طعم این نوشیدنی داشته باشند. در آن زمان شکلات به عنوان دارو و در درمان بیماریهای گوارشی یا به منظور تقویت قوای جسمانی و رفع خستگی افراد مورد استفاده قرار میگرفت. تا زمانی که اسپانیاییها برای نخستین بار این نوشیدنی را به اروپا آوردند و از آن زمان بود که استفاده از شکر در کاکائو به جای فلفل متداول و مرسوم شد و به این ترتیب در قرن هفدهم میلادی شکلات به عنوان یک نوشیدنی شیرین و گرانقیمت شناخته شد و تنها اشرافزادگان میتوانستند این ماده غذایی را تهیه کنند. تا این که در قرن هجدهم میلادی شکلات به صورت جامد تهیه شد.
والتر جورجمن نخستین کسی بود که در سال ۱۷۲۹میلادی موفق شد حقامتیاز تولید شکلات را به نام خود به ثبت برساند و به این ترتیب در اواخر قرن هجدهم میلادی ایده جدیدی برای استفاده از شکلات به عنوان یک نوع شیرینی یا دسر مطرح شد.
انگلیسیها از نخستین افرادی بودند که از شکلات به عنوان یک نوع شیرینی استفاده کردند و پس از آن فروش شکلات در شیرینیفروشیهای ایتالیا، سوئیس و دانمارک آغاز شد. شکلاتهایی که در آن زمان در شیرینیفروشیها عرضه میشدند طعم تلخ و شیرینی داشتند.
با توجه به استقبال خوبی که مردم از خرید شیرینیهای شکلاتی کردند، ریچارد کوبری تصمیم گرفت برای نخستینبار شکلاتهایی را در بستهبندیهای جعبهای به بازار عرضه کند. با افزودن شیر به شکلات قیمت این محصول به میزان قابلتوجهی در مقایسه با گذشته کاهش یافت.
اگرچه در آن زمان هم تنها افراد خاصی توانایی خرید این شکلاتها را داشتند و شکلات در آن زمان یک کالای لوکس و تجملی محسوب میشد، اما به تدریج ماشین آلات صنعتی برای تولید شکلات طراحی و ساخته شد که تولید سریعتر شکلاتها را امکانپذیر میساختند و به همین دلیل قیمت شکلات باز هم کاهش یافت و مردم معمولی نیز توانستند خوردن شکلات را برای نخستین بار تجربه کنند و در سال ۱۹۳۰ میلادی بیش از ۴۰ نوع شکلات به بازار عرضه شد که در میان آنها میتوان به شکلاتهای کیتکت (Kit Kat) اشاره کرد که پس از گذشت سالها هنوز هم از جمله پرطرفدارترین شکلاتهای تولید شده در سطح دنیا هستند.
امروزه پس از گذشت یک قرن برخی از بزرگترین تولیدکنندگان شکلات در سطح دنیا یکصدمین سال تولد خود را جشن میگیرند.
منبع: سایت smithsonianmag.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست