یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

قوی ترین رقبای فوتبال کدامند


قوی ترین رقبای فوتبال کدامند

اگر بخواهیم جدولی در مورد پرطرفدارترین رشته های ورزشی دنیا تنظیم کنیم که در آن ورزش های تیمی و انفرادی کنار یکدیگر قرار گیرند و از این بابت خط کشی و محدودیتی صورت نپذیرد, تنیس به لطف فوق قهرمانانی مثل رافائل نادال اسپانیایی و روژه فده رر سوئیسی در بالای جدول قرار می گیرد و از رقبای اصلی فوتبال جلوه خواهد کرد

اگر بخواهیم جدولی در مورد پرطرفدارترین رشته‌های ورزشی دنیا تنظیم کنیم که در آن ورزش‌های تیمی و انفرادی کنار یکدیگر قرار گیرند و از این بابت خط‌کشی و محدودیتی صورت نپذیرد، تنیس به لطف فوق قهرمانانی مثل رافائل نادال اسپانیایی و روژه فده‌رر سوئیسی در بالای جدول قرار می‌گیرد و از رقبای اصلی فوتبال جلوه خواهد کرد. البته کریکت که در اروپای شرقی و بخش عظیمی از آفریقا تقریبا ناشناخته و حتی در اروپای غربی مورد بی‌اعتنایی است، به لطف توجه عظیم کشورهای بریتانیایی زبان و شبه جزیره هند و مناطق موسوم به West Indies به این رشته ورزشی، جای خود را در بالای جدول، زیر دست فوتبال حفظ می‌کند و حتی از تنیس جلو می‌زند.

اگر فوتبال و چیزی را که انگلیسی‌ها آن را Football و برخی نیز Soccer می‌نامند در زمینه محبوبیت و اشاعه در سطح جهان رشته نخست و غیرقابل دستیابی بدانیم (که مجبوریم بدانیم)‌ باید توضیح دهیم که در ورزش‌های انفرادی تنیس اول است و در ورزش‌هایی که یک نفر می‌تواند آن را به تنهایی و حتی بدون وجود یک رقیب بازی کند، گلف در جای نخست قرار می‌گیرد.

وقتی می‌گوییم محبوب‌ترین، چند منظور داریم و چند معنا را به ذهن می‌آوریم و چند احتمال را مطرح می‌کنیم. یکی از وجوه محبوب‌ترین بودن، بیشتر از بقیه ورزش‌ها تماشاگر داشتن است و دیگر مفهوم آن فزون‌تر از سایر ورزش‌ها اجرا شدن آن در سطح دنیاست و در معنای آخر به جای گذاشتن درآمدی فزون‌تر است. اگر همه این‌ها را مبنا بگذاریم و حتی فقط به برخی مفاهیم روی بیاوریم، فوتبال چیزی است که ورزش‌های دیگر رسیدن به آن را غیرممکن می‌بینند و مردم جهان به آن عشق می‌ورزند و با مسابقات مهم آن زندگی می‌کنند، میزان توجه به رویدادهای این ورزش غیرقابل وصف و چیزی در حد اعجاز است. کار به جایی رسیده که حتی لیگ‌های دسته دوم انگلیس و آلمان علاقه‌مندان ویژه خود را در سطح جهان دارند و لیگ قهرمانان اروپا در سال‌های اخیر به یکی از پولسازترین رویدادهای اجتماعی این قاره بدل شده است.

جدول تازه‌ای که در مورد تعداد هواداران ورزش‌ها تنظیم شده و البته برخی کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی روی آن بحث دارند، رشته‌ها را این چنین کلاسه‌بندی می‌کند:

۱) فوتبال با ۴‌/‌۳ میلیارد طرفدار

۲) کریکت با ۳‌/‌۲ میلیارد هوادار

۳) هاکی روی چمن با ۲‌/‌۲ میلیارد دوستدار

۴) تنیس با ۲‌/‌۱ میلیارد طرفدار

۵) والیبال با ۹۵۰ میلیون دوستدار

۶) تنیس روی میز با ۹۰۰ میلیون هوادار

۷) بیسبال با ۵۵۰ میلیون طرفدار

۸) گلف با ۴۱۵ میلیون نفر دوستدار

۹) «فوتبال آمریکایی» با ۴۱۰ میلیون هوادار

۱۰) بسکتبال با ۴۰۰ میلیون طرفدار

کشورهای آمریکای شمالی و بویژه آمریکا و کانادا معتقدند در جدول فوق خدشه‌هایی وجود دارد و به عنوان مثال بسکتبال باید حداقل یکی دو پله بالاتر برود.

در همین حال نمی‌توان به جدول دیگری اشاره نکرد که براساس میزان اقبال مردم جهان به ورزش‌ها و تعداد دوستداران و به واقع مجریان آنها تنظیم شده است. این جدول که بتازگی توسط نشریات عمده انگلیسی منتشر شده، تعداد کسانی را مبنا قرار داده که به ورزش‌ها می‌پردازند و بهتر بگوییم هر ورزش که مجریان و ورزشکاران آماتور و حرفه‌ای بیشتری در سطح جهان دارد، در این جدول جایگاه بالاتری را به خود اختصاص داده است. به این جدول که مانند موارد مشابه خود مورد اعتراض‌ها و انتقاداتی قرار دارد، توجه کنید:

۱) والیبال با ۹۹۰ میلیون بازیکن در سطح جهان و ۲۰۸ کشور عضو FIVB

۲) بسکتبال با ۴۰۲ میلیون بازیکن و ۲۰۹ کشور عضو Fiba

۳) تنیس روی میز با ۳۰۵ میلیون بازیکن و ۱۸۶ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی این رشته

۴) فوتبال با ۲۴۵ میلیون بازیکن و ۲۰۹ کشور عضو Fifa

۵) بدمینتون با ۲۰۳ میلیون بازیکن و ۱۶۸ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی

۶) تنیس با ۶۲ میلیون تنیسور و ۱۹۲ کشور عضو

۷) بیسبال با ۶۱ میلیون بازیکن و ۱۱۲ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی این ورزش

۸) قایقرانی دراگون بت با ۵۰ میلیون ورزشکار و ۵۱ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی

۹) هندبال با ۱۹ میلیون بازیکن و ۱۶۹ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی

۱۰) هاکی روی چمن با ۲‌/‌۳ میلیون بازیکن و ۱۱۹ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی

۱۱) جودو با ۵‌/‌۲ میلیون ورزشکار و ۱۸۶ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی این ورزش

۱۲) راگبی با ۱‌/‌۲ میلیون ورزشکار و ۹۸ کشور عضو

۱۳) دوچرخه‌سواری با ۱‌/‌۱ میلیون ورزشکار و ۱۶۱ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی

۱۴) کریکت با یک میلیون ورزشکار و ۴۵ کشور عضو فدراسیون بین‌المللی

ایرادی که به این لیست وارد دانسته شده، جایگاه کریکت در آن است که به‌زعم عده‌ای بالاتر از اینهاست، اما هر لیستی از این قبیل مورد شک و اعتراض و متهم به ضریب آشکار خطاست و هیچ فهرستی از این مشکل مبرا نیست و بدین خاطر باید با همین تردیدهای کوچک و بزرگ جایگاه‌های فوق را پذیرفت و به یک جمع‌بندی نهایی رسید.

جمع‌بندی‌ که به ما می‌گوید تنیس، گلف و کریکت بسیار رایج‌تر از آن هستند که خیلی‌ها تصور می‌کنند.

منبع: روزنامه India Times

مترجم: وصال روحانی



همچنین مشاهده کنید