چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
جوهر در پرینترهای جوهرافشان
یکی از مهم ترین و حساس ترین مواد مصرفی پرینترهای جوهرافشان ، جوهر مورد استفاده اینگونه چاپگرها است. مختصات شیمیایی جوهر نه تنها تعیین کننده کیفیت و چگونگی چاپ پرینتر است بلکه مشخص کننده کاراکتر قطرات ایجاد شده و همچنین صحت عمل کارکرد پرینتر می باشد.
نکته قابل اهمیت اینکه ویسکوزیته جوهر های با پایه آب با توجه به نوع سیستم هد باید بین ۲ تا ۸ cps باشد.
نوع واکنشی که قطرات جوهر در برخورد با کاغذ صورت می گیرد از نظر به دست آوردن نتیجه ای قابل قبول باید مورد بررسی قرار گیرد. در جوهر های با پایه آب ما با دو پدیده دربرخورد جوهر با کاغذ روبرو هستیم. اول، گسترش جوهر در سطح کاغذ و دوم، نفوذ جوهر در بافت آن. ضمن اینکه باید به نکته خشک شدن این قبیل جوهرها در پروسه گسترش و نفوذ توجه داشت. مکانیسم خشک شدن جوهر در واقع در حین گسترش و نفوذ صورت می گیرد و این پروسه به دلیل اینکه بر پایه تبخیر آب موجود در جوهر است کند می باشد.
قطعا هر سه فاکتوریا به تعبیری دیگر، تمایل جوهر به گسترش، نفوذ و خشک شدن، برای به دست آوردن چاپی قابل قبول باید کنترل شود که نتیجه چنین چاپی در کاغذهای معمولی موجب کاهش چگالی رنگ و رزولیشن نقاط خواهد شد. متخصصین این رشته برای حل این مشکل با دو راه حل روبرو شدند که هر دو مسیر برای برطرف نمودن این معضل موفق بودند.
با پوشش دادن کاغذ از ماده ای مناسب که موجب شود تا گسترش کنترل گردد و نفوذ افزایش یابد این معضل را می توان حل نمود. در این جهت برای تهیه کاغذی مناسب با ویژه گی های بهتر تحقبقات وسیعی شده و به مو فقیت های خارق العاده ای متخصصین این رشته رسیده اند که در مقالات آتی به آن خواهیم پرداخت .
در مورد راه حل دوم، متخصصین با افزایش نازل های تزریق و همچنین کاهش حجم قطرات جوهر توانستند تا گسترش جوهر که موجب پائین آمدن رزولیشن می شود را کنترل نمایند. بنابراین پرینترهایی که قادر به چاپ با رزولیشن بالا هستند می توانند تا حد زیادی این معضل را برطرف کنند هر چند باز هم نتیجه از نظر اینجانب رضایت بخش نیست.
همانطور که عرض کردم کاغذ نشان داده شده در تصویر فوق از نوع کاغذ معمولی و بدون هر گونه پوشش است. اینگونه کاغذها در دستگاههای کپی مصرف دارند. از سمت چپ به راست نحوه برخورد جوهر به کاغذ را بررسی می کنیم. به محض خارج شدن قطره جوهر پدیده تبخیر صورت می گیرد و میزان تبخیر با برخورد قطره به کاغذ و افزایش سطح جوهر به حداکثر خود می رسد.
همانطور که در شکل مشهود است، برخورد قطره جوهر با کاغذ، موجب گسترش جوهر در سطح و نفوذ آن در بافت کاغذ می شود که این در شرایطی است که عمل تبخیر متداوما ادامه دارد.در نتیجه، سیالیت جوهر در بازه زمانی به دلیل تبخیر و افزایش ویسکوزیته کاهش پیدا می کند.
کامران بهین آئین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست