دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

عمر زیاد با مصرف ماست


عمر زیاد با مصرف ماست

محققان دریافته اند درکشورهایی که‌ماست وعده ثابتی در رژیم غذایی مردم است‌, طول عمر مردم آن کشورهابیشتر است . درسیستم طبقه بندی مواد غذایی‌, ماست جزو منابع غذایی بسیار غنی از …

محققان دریافته اند درکشورهایی که‌ماست وعده ثابتی در رژیم غذایی مردم است‌, طول عمر مردم آن کشورهابیشتر است . درسیستم طبقه بندی مواد غذایی‌, ماست جزو منابع غذایی بسیار غنی از کلسیم‌,فسفر, ریبوفلا‌وین یا ویتامین B۲ و ید محسوب می شود.

ـ ماست همچنین منبع سرشار از ویتامین‌, B۱۲ اسید پانتوتنیک یا ویتامین ,B۵ روی‌, پتاسیم و پروتئین است. این مواد مغذی ماست را به یک ماده غذایی تامین کننده سلا‌متی تبدیل‌کرده است.

ـ ماست با کیفیت بسیار مطلوب حاوی باکتری های زنده ای است‌که برای سلا‌متی مزایای بسیاری دارد.

ـ ماستی که حاوی باکتری های زنده باشد, باعث افزایش طول عمر شده و همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

پژوهشی که بر روی ۱۶۲ سالمند به مدت پنج سال انجام شد, نشان داددر بین آن گروه از این سالمندان که بیش از سه نوبت در هفته ماست مصرف کردند, میزان مرگ و میر ۳۸ درصد نسبت به گروهی که کمتر ازیک نوبت در هفته ماست خوردند, کاهش پیدا کرد.

ـ همچنین مصرف ماست درزنان احتمال ابتلا به عفونتهای واژن را کاهش می دهد.

ـ به علا‌وه گروه دیگری از بررسی ها نشان داده است که مصرف مواد غذایی‌غنی از کلسیم می تواند چربی بدن را کاهش دهد.به این ترتیب محققان توصیه می کنند که اگر می خواهید وزن کم کنید,بیشتر از مواد غذایی سرشار از کلسیم بویژه فراورده های لبنی کم چربی‌مانند شیرگاو و ماست استفاده کنید.

البته هنوز چگونگی تاثیر ماست در کاهش چربی بدن برای محققان مشخص نیست.

کارشناسان علم تغذیه توصیه می کنند که مصرف فراورده های لبنی برای رشد استخوانهای دختران بویژه درسن بلوغ سودمندتر از مصرف مکمل های حاوی کلسیم است.

ماست حاوی نوعی باکتری موسوم به لا‌کتوباسیلوس است که تاثیر قابل‌توجهی در پیشگیری و بهبود آرتروز دارد,ازسوی دیگر مطالعات منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه کلینیکی‌حاکی از آن است که فعالیت باکتری عامل زخم معده نیز با مصرف ماست متوقف می شود.

در بخش دیگری از این پژوهشها که در همین مجله به چاپ رسیده آمده است که اگر چه همواره مزایای مصرف ماست کم چرب مورد توجه بوده است اما پژوهش ها نشان می دهد که مصرف ماست و سایر فراورده های لبنی پرچرب مانند شیر, پنیر, خامه‌, سرشیر و کره با چربی کامل به میزان‌قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان روده و راست روده را کاهش می دهد.

اگر چه نوع پرچرب این محصولا‌ت حاوی مقادیر بالای چربی اشباع شده‌است‌, اما از سوی دیگر حاوی نوعی چربی محافظت کننده است که خاصیت پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد.

مصرف تنها ۲/۳ اونس یا ۹۰ گرم ماست دوبار در روز نه تنها سطح‌سولفیت هیدروژن و یا سایر ترکیبات سولفیتی در بدن را که باعث تنفس‌نامطلوب می شوند, کاهش می دهد بلکه همچنین از درصد تشکیل پلا‌ک های‌دندانی و بروز پوسیدگی های دندانها می کاهد .