چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

آشنایی با دانشگاه محقق اردبیلی


آشنایی با دانشگاه محقق اردبیلی

دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام آموزشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیت‌های آموزشی خود را آغاز کرد
این مرکز آموزش عالی در سال ۱۳۷۱ از دانشگاه …

دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام آموزشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیت‌های آموزشی خود را آغاز کرد

این مرکز آموزش عالی در سال ۱۳۷۱ از دانشگاه تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۱۳۷۵ با تبدیل آن به دانشگاه تحت عنوان دانشگاه محقق اردبیلی موافقت به عمل آمد.

با این حال، تا سال ۱۳۷۸ در ساختار تشکیلاتی این دانشگاه فقط ۶ گروه آموزشی مصوب تحت عناوین زراعت و اصلاح نباتات، ماشین آلات کشاورزی، امور دامی، عمران، معماری و معارف اسلامی وجود داشت و هیج دانشکده ای در ساختار سازمانی دانشگاه پیش بینی نشده بود.

پس از اخذ مجوز قطعی از شورای گسترش آموزش عالی برای تاسیس دانشکده علوم (در سال ۱۳۷۶)، دانشکده کشاورزی (در سال ۱۳۷۷)، دانشکده فنی (در سال ۱۳۷۸) آموزشکده کشاورزی مغان (در سال ۱۳۷۸) و موافقت اصولی برای تاسیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی (در سال ۱۳۷۸)، با پی گیری مسئولین دانشگاه ساختار دانشگاه محقق اردبیلی توسعه پیدا نمود.

نمودار سازمانی جدید با لحاظ دانشکده ها و همچنین افزایش تعداد معاونت ها و مدیریت ها و گروههای آموزشی در تاریخ ۹/۱۱/۱۳۷۸ ابلاغ گردید.

این دانشگاه در مرکز استان (شهر اردبیل) واقع شده و به عنوان تنها دانشگاه جامع دولتی استان محسوب می‌گردد.

در سال تحصیلی ۸۸ - ۸۷ این دانشگاه در ۸۷ رشته فعال بوده که از این تعداد ۲ رشته در مقطع دکتری، ۳۷ رشته در مقطع کارشناسی ارشد، ۳۷ رشته در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ناپیوسته و ۱۱ رشته در مقطع کاردانی و با تعداد پنج دانشکده، یک آموزشکده در سه شهر اردبیل، نمین و مغان بیش از پیش در جهت گسترش فعالیتهای آموزشی و پژوهشی گام بر می‌دارد.