جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024
مجله ویستا

نزاع و کشمکش در خانواده ممنوع


نزاع و کشمکش در خانواده ممنوع

در هر خانواده ای نزاع و کشمکش وجود دارد و این مساله کاملا طبیعی است و نمی توان گفت در خانواده ای این مشکلات وجود ندارد

در هر خانواده‌ای نزاع و کشمکش وجود دارد و این مساله کاملا طبیعی است و نمی‌توان گفت در خانواده‌ای این مشکلات وجود ندارد.

مهم طرز برخورد ما با افراد خانواده بویژه کودکان است، زیرا کانون گرم خانواده آشیانه کودک است، اگر افراد خانواده رابطه دوستانه ای با هم داشته باشند، کودک آشیانه اش را استوار و گرم می یابد و احساس آرامش و امنیت می کند؛ اما نزاع و کشمکش آرامش را از کودکان خانواده می گیرد و آنها را مضطرب و پریشان می کند. بنابراین همه ما با رفتارهای معقول و مناسبی که از خود بروز می دهیم، می توانیم اختلافات پیش آمده را ریشه یابی و سپس برطرف کنیم، اما انجام این کار به وقت و صبر و شکیبایی زیادی نیاز دارد. در این نوشتار به راهکارهای ساده اما مهم برای رسیدن به زندگی آرام تری اشاره می کنیم.

● به عقاید هم احترام بگذارید

یک راه ساده این است که افراد خانواده باید به احساسات و عواطف، عقاید و نظرات یکدیگر و نیز به قوانین حاکم بر خانه احترام بگذارند، زیرا زمانی که شما با یکی از افراد خانواده مشاجره می کنید، به یاد داشته باشید که ممکن است شما همیشه درست برخورد نکنید و همیشه حق با شما نباشد، شاید فرزندتان یا همسرتان درست بگویند، پس اجازه ندهید غرور شخصی تان شما را از داشتن یک رابطه دوستانه با افراد خانواده محروم کند، بنابراین به نظرات هم احترام بگذارید.

● شام را با هم میل کنید

همیشه سعی کنید شام را در کنار افراد خانواده صرف کنید. از آنجا که افراد خانواده طی روز مشغول کار و فعالیت هستند، شاید نتوانند ناهار را با یکدیگر صرف کنند، اما وقت شام زمان خوبی است تا همه اعضای خانواده دور یک میز جمع شوند و شام را با هم میل کنند.

حواستان باشد هنگامی که در کنار یکدیگر نشسته اید و شام می خورید و گپ می زنید، بهتر است تلویزیون، تلفن همراه و... راخاموش کنید و فقط در کنار اعضای خانواده باشید و اوقات خوب و خوشی را با هم سپری کنید. حقیقتا وجود کانون گرم خانواده نعمت بزرگی است که گاهی اوقات از آن غفلت می کنیم.

● با یکدیگر به گردش بروید

گاهی با افراد خانواده خود و همسرتان قرار بگذارید و به همراه یکدیگر به سینما، تئاتر یا اردو بروید، آنجا چادر بزنید، آتش روشن کنید، در کنار هم بنشینید، صحبت کنید و بلند بلند بخندید. این​گونه، هم تفریح کرده اید و هم رابطه بین اعضای خانواده را نزدیک تر و صمیمانه تر می کنید.

● با هم صحبت کنید

اگر بر سر موضوعی با همسرتان بحث تان شده، بهتر است به جای عصبانیت و داد و فریاد، با هم در مورد اختلافات پیش آمده منطقی صحبت کنید و آنها را برطرف سازید، آن هم قبل از این که موضوع به مساله جدی تری تبدیل شود؛ زیرا عصبانیت و اخم باعث می شود تا عشق و دوستی میان شما و دیگر افراد خانواده تان از بین برود. پس زندگی تان را با عصبانیت سپری نکنید و به جای اخم کردن، لبخند بزنید؛ زیرا خندیدن به شما احساس بهتری می دهد.

این نکته مهم است، وقتی با همسرتان مشاجره می کنید، بهتر است در حضور بچه ها نباشد، اگر هم متوجه شدند، به آنها بگویید نزاعی در کار نیست، بلکه اختلاف سلیقه هایی با یکدیگر داریم و درصدد یافتن راه حل آن هستیم؛ زیرا این مشاجره ها کودکان را مضطرب و پریشان می کند و در روح حساسشان اثر سوء می گذارد.

● بگویید دوستت دارم

در مورد چگونگی واژه هایی که به کار می برید و رفتاری که می تواند روی افراد خانواده تان موثر باشد، فکر کنید. برقراری عشق و دوستی را با جمله زیبای دوستت دارم آغاز کنید. این زیباترین جمله ای است که می توانید به هر یک از افراد خانواده تان بگویید. اجازه بدهید آنها معنی واقعی این جمله را در رفتار و گفتارتان احساس و درک کنند.

نسرین علی محمدی