یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

جذابیت های مرگبار


جذابیت های مرگبار

بیماری های مقاربتی ازجمله عفونت هایی است که از طریق برقراری تماس جنسی منتقل می شود این بیماری در ردیف شایع ترین بیماری های ویروسی است به طوری که در آمریکا بعد از سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشترین درصد ابتلا را نشان می دهد

بیماری های مقاربتی ازجمله عفونت هایی است که از طریق برقراری تماس جنسی منتقل می شود. این بیماری در ردیف شایع ترین بیماری های ویروسی است؛ به طوری که در آمریکا بعد از سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشترین درصد ابتلا را نشان می دهد. در این کشور سالانه ۱۳ میلیون مورد جدید شناسایی می شود و هزینه درمان این افراد بالغ بر ده هزار میلیون دلار در سال است. در ایران علاوه بر ضعیف بودن جایگاه آمار به طور کلی و در مورد بیماری های مقاربتی به طور خاص هرگز نمی توان آمار حقیقی به دست آورد.به طور کلی ایران در زمینه بیماری های مقاربتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است زیرا به لحاظ عقیدتی و مذهبی داشتن شرکای جنسی متعدد عملی قبیح محسوب می شود و از نظر حقوقی جرم است و مرتکبان به آن درصورت شناسایی مجازات می شوند.در شرایط کنونی به دلایل فوق هیچ نهادی از لحاظ بهداشتی بر فعالیت اینگونه افراد که شرکای جنسی متعدد دارند نظارتی ندارد.بدیهی است زمانی که هیچ نهادی مسئولیت نظارت و پیگیری بر فعالیت اینگونه افراد را عهده دار نشود آمارهای موجود و روند رو به رشد آن در جامعه انکار شود.سخن از محدود کردن یا کنترل بیماری های ناشی از فعالیت آنها را تنها می توان در حد شوخی قلمداد کرد.

سخن از کنترل و نظارت بر فعالیت اینگونه افراد به معنی مشروعیت دادن به اعمال آنها نیست بلکه به معنای محافظت از اکثریت سالم جامعه است که دوست دارند بدون دغدغه زندگی کنند. در حالی که در شرایط کنونی نمی توانند احساس امنیت نمایند. برای مثال همان طوری که می دانید هپاتیت B و ایدز به سرعت در حال افزایش است و در صورت عدم کنترل افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند، به راحتی از طرق مختلف می تواند به افراد سالم جامعه سرایت کند.اغلب مواقع ممکن است شخص به یکی از انواع بیماری های مقاربتی مبتلا باشد چرا که اغلب این بیماری ها به خصوص در خانم ها بدون آنکه مطلع باشند، علامت ویژه ای ندارد. علامت بیماری مقاربتی می تواند طیف وسیعی را شامل شود و از یک التهاب ساده مجرای تناسلی تا درد شدید را دربرگیرد. عامل این بیماری ها ذرات ریز زنده به نام میکروب یا ویروس است. آگاهی اساسی و کامل در مورد این بیماری ها، راه های انتقال آن و علائم عمومی آنها در بدن و راه درمان آنها اولین قدم در پیشگیری از این بیماری ها است.

• آیا بیماری های مقاربتی قابل درمان هستند؟

تعداد زیادی از بیماری های مقاربتی از جمله سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا، تریکوموناس و گال و... درمان قطعی دارند، اما تعدادی از بیماری ها از جمله تب خال تناسلی و ایدز و هپاتیت B که عامل آنها ویروس است، قابل کنترل هستند و در صورت مراجعه به مراکز درمانی و مصرف دارو علائم ناراحت کننده ناشی از عود مکرر آن از قبیل درد و سوزش و خارش را کاهش می دهد. اما در هر صورت مراجعه سریع به مراکز درمانی به هر علتی چه بیماری درمان پذیر باشد و چه درمان پذیر نباشد موجب کاهش عوارض ابتلا به این بیماری ها در درازمدت می شود.

چگونه می توان پی برد که شریک جنسی به یکی از بیماری های مقاربتی مبتلا است؟سئوال کردن بهترین راه است اگر چه ممکن است در همه شرایط میسر و امکان پذیر نباشد.فاکتورهایی که می تواند احتمال وجود بیماری های مقاربتی را بالا ببرد عبارتند از:

۱- داشتن شرکای جنسی متعدد

۲- سابقه تزریق دارو (معتادان تزریقی)

۳- سابقه قبلی ابتلا به یکی از بیماری های مقاربتی

چگونه شخص می تواند به وجود بیماری مقاربتی در خود پی ببرد؟جمع آوری اطلاعات علمی راجع به انواع بیماری های مقاربتی و به رغم این مسئله باید توجه کرد که اکثر بیماری های مقاربتی علائم ظاهری واضحی ندارند لذا افرادی که به لحاظ جنسی فعال هستند، باید به طور منظم و دوره ای معاینات و آزمایش های لازم را به منظور تشخیص و درمان سریع این بیماری ها انجام دهند و در صورت نگرانی از اطلاع والدین باید در ضمن مراجعه به کلینیک از پزشک معالج خواهش کرد موضوع را با والدین در میان نگذارد و پزشک موظف است، به این خواست شما احترام بگذارد. نباید اجازه داد ترس از برملا شدن بیماری احتمالی ناشی از مقاربت مشکوک مانع از مراجعه به مراکز درمانی شود. در اشخاصی که شرکای جنسی متعدد دارند باید آزمایش های منظم به منظور تشخیص بیماری های مقاربتی حتی اگر علائمی دال بر ابتلا به هیچ یک از بیماری های مقاربتی وجود نداشته باشد انجام شود.

۱- سعی شود حتی المقدور راجع به علائم بیماری های مقاربتی اطلاعات علمی کسب شود تا بتوان به موقع و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کرد.

۲- خانم ها از انجام مقاربت در زمان عادت ماهانه اجتناب نمایند، زیرا در این زمان شانس ابتلا به بیماری های مقاربتی نظیر ایدز به سرعت افزایش می یابد. چرا که به دلیل ریزش دیواره رحم، عروق خونی باز و در معرض تماس ترشحات شریک جنسی است.

۳- نزدیکی از راه مقعد ریسک ابتلا به بیماری های مقاربتی را افزایش می دهد. حتی المقدور از انجام این کار اجتناب شود، اما درصورت انجام باید از کاندوم استفاده شود.

خانم ها باید از انجام دوش واژینال مکرر خودداری نمایند (دوش واژینال: وارد کردن آب با فشار قابل توجه به داخل واژن به منظور شست وشوی آن) که این عمل می تواند موجب کاهش عوامل طبیعی از جمله میکروب های مفید نظیر لاکتوباسیل که مقاومت محیط واژن را در مقابل بیماری ها افزایش می دهد، شود.اگر در شخصی بیماری مقاربتی تشخیص داده شود باید به سرعت درمان شود تا امکان ابتلا به فرد دیگر به خصوص از مادران به نوزادان جلوگیری شود. در صورتی که بیمار به فرزندش شیر می دهد در مورد نوع بیماری مقاربتی و امکان انتقال آن از راه شیر به فرزندش با پزشک مشورت شود. سعی شود که شرکای جنسی که فرد مبتلا با آنها نزدیکی داشته شناسایی و به مراکز درمانی راهنمایی شوند تا درصورت ابتلا درمان شوند. درمان باید زیر نظر پزشک کامل شود. به ویژه اگر در شروع بیماری اقدام به درمان شود، به راحتی قابل درمان است. بدون اینکه عوارض جدی در بیمار یا نوزاد یا شریک جنسی بر جای بگذارد. دیده شده که بسیاری از بیماران به دلیل ترس و وحشت مسائل قضایی از مراجعه به مراکز درمانی خودداری می کنند. در حالی که اکثر این بیماری ها به راحتی قابل درمان هستند.در زمان ابتلا به بیماری و قبل از پایان درمان کامل آن از تماس جنسی خودداری شود.

• انواع بیماری های مقاربتی

•کلامیدیا

شایع ترین عامل عفونت با باکتریال جنسی است که ۴ تا ۸ میلیون مورد در سال تشخیص داده می شود. اکثر مبتلایان فاقد علامت هستند، اما درصورت وجود علامت:

۱- ترشحات غیرطبیعی از سیستم تناسلی

۲- سوزش ادرار

۳- التهاب ارگان های موجود در لگن از قبیل تخمدان ها و رحم در خانم ها (این بیماری یکی از شایع ترین علل نازایی و حاملگی نابجا در خانم ها است.)

حاملگی نابجا: به طور معمول بعد از لقاح تخمک و اسپرم، جنین در داخل رحم کاشته می شود، اما در بعضی موارد تخمک لقاح یافته که در آینده به جنین تبدیل می شود در جایی غیر از رحم از جمله لوله تخمدان کاشته می شود و با رشد آن می تواند، جان مادر را به خطر اندازد.

درمان:استفاده از آنتی بیوتیک به مدت کافی

•سوزاک

هر سال۴۰۰ هزار مورد جدید در آمریکا تشخیص داده می شود.

مهمترین علامت:۱- ترشح چرکی از واژن در خانم ها ۲- ترشح چرکی همراه با درد و سوزش شدید هنگام ادرار در آقایان (این بیماری یکی از شایع ترین علل نازایی و حاملگی نابجا در خانم ها است.)

مهمترین عوارض: التهاب عناصر داخل لگن، نازایی و حاملگی نابجا است.

درمان:با توجه به اینکه عامل آن نوعی میکروب است، درمان آن بسیار راحت است. در گذشته این بیماری به پنی سیلین جواب می داد، ولی در حال حاضر مقاومت هایی دیده شده که آن را با چند آنتی بیوتیک توام درمان می کنند.به رغم پاسخ های سریع و راحت این بیماری به درمان، علت شیوع آن در جامعه، شیوع این بیماری در خانم ها و عدم وجود علائم خاص و ناراحت کننده و در نتیجه عدم مراجعه به پزشک و بعد از آن وجود شرکای جنسی متعدد است.

•تریکوموناس واژینال

عامل این بیماری نوعی انگل است که از طریق تماس جنسی منتقل می شود. در خانم هایی که آلودگی به این انگل وجود دارد، شانس ابتلا به سایر بیماری های جنسی بیشتر است.

علائم بیماری در خانم ها : ۱- ترشح زردرنگ و کف آلود ۲- ترشحات بدبو ۳- احساس درد زیر شکم ۴- درد هنگام مقاربت

علائم بیماری در آقایان :اکثر آقایان فاقد علائم بالینی هستند و به همین علت در صورتی که شریک جنسی زن همزمان درمان نشود، امکان عود بیماری در خانم ها بیشتر است.

درمان

۱- استفاده از آنتی بیوتیک

الف- خوراکی

قرص مترونیدازول هر ۸ ساعت یک عدد به مدت ۵ روز که همزمان باید شریک جنسی نیز مصرف نماید.

در صورتی که شریک جنسی حاضر به مصرف قرص نشود، باید حداقل دو هفته مقاربت صورت نگیرد. در غیر این صورت درمان خانم های مبتلا مفید نیست و مجدداً عود خواهد کرد.

ب - موضعی

۱- استفاده از پمادهای واژینال

۲- استفاده از جوش شیرین

طرز استفاده از جوش شیرین: یک قاشق مرباخوری را در یک لیوان معمولی آب ریخته و بعد از حل شدن با سرنگ ۲ سی سی در حالی که سرسوزن آن کنار گذاشته شده داخل واژن شست وشو داده می شود.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.