سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
بد اخلاقی ها زیست محیطی
چند ساعتی از حضور یک کشتی بزرگ باربری در بندری از ساحل عاج نگذشته بود که افراد زیادی با علایم شدید مسمومیت از نوع شیمیایی به بیمارستان ها و درمانگاههای منطقه مراجعه کردند. ظاهرا وجود این کشتی که چند هفته قبل از آمستردام به این سو حرکت کرده بود سبب بروز علایم حاد مسمومیت شده و به سرعت بر تعداد قربانیان آن شامل افراد تردد کننده در بندرگاه ، افزوده می شد... حالا فهرستی از کشته شده ها و مصدومین وجود داشت که با آلودگی وسیع شیمیایی به کام مرگ می رفتند.
به سرعت مشخص شد که کشتی باربری هلندی حاوی مواد زائد شیمیایی خطرناک بوده و گازهای متصاعد از آن مهلک. این حادثه یادآور فجایعی مانند ماجرای بوپال هند است که یک بار دیگر نشان می دهد رفتار غیرمسئولانه دنیای متمدن یا مدعیان تمدن چگونه از شهروندان درجه دو جهان قربانی می گیرد.
به هر حال دولت ساحل عاج این موضوع را با استخدام یک وکیل زبردست هلندی دنبال کرده و با طرح دعوا در دادگاههای هلند و تلاش های تبلیغاتی، طرفداران محیط زیست را برانگیخت تا در اعتراض به این رفتار غیرانسانی به میدان آیند. در این میان وکیل ساحل عاجی ها گفت: باید جرائم زیست محیطی جنبه کیفری پیدا کند تا دارای قدرت بازدارندگی باشد. همچنین امروز در اتحادیه اروپا لایحه ای خواستار افزایش جرایم زیست محیطی تا ده سال زندان و ۱/۵ میلیون یورو متناسب با نوع و میزان آلودگی شده است. اما یکی از نمایندگان پارلمان اروپا گفته: ما نیازی به قوانین و جرایم جدید نداریم. قوانین موجود کفایت می کند، مهم اراده و تعهد دولت ها و شرکت های بخش خصوصی در اجرای قوانین است.
این بیان نشانگر واقعیت تلخی است که روشن می کند ریشه آلام و بسیاری از مشکلات کنونی دنیا در فقدان تعهد و اخلاق است. تا زمانی که پایبندی به اخلاقیات زیست محیطی در رفتار دولت ها و بازیگرانی که فعالیت آنها بر محیط زیست اثر می گذارد نهادینه نشود - هر چند هم ژست پیشرفت و توسعه یافتگی به خود بگیرند - شاهد ادامه چنین فجایعی خواهیم بود. حتی اگر جرایم سنگین و قوانین محدودکننده تر شوند.
امان از این بد اخلاقی های زیست محیطی که بعضی هایش بوی نفت و سم هم می دهد...
یک یادداشت دیگر هم درباره سفر اخیر خواهم داشت، اما مهم ترین مطالب در چند یادداشت اخیر که اهم سخنرانی هایم هم در آن بود گفته شده است. برخی مطالب هم در خبرهای مندرج در مطبوعات یا سایت های خبرگزاری ها آمده که بیم دارم تکرار آنها خسته کننده شود.
لازم است یادآور شوم که موضوع اجلاس، بحثی بین المللی و درباره ضروریات و ملزومات ساختار آتی سازمان ملل - اگر می خواهد ایفاگر نقش بهتری باشد - بود. پیش از سفر جلسه ای با حضور مشاورین مرکز صلح و محیط زیست و کارشناسان فن در این زمینه تشکیل دادیم که اهم نتایج این جلسه را در سخنرانی خود قید کردم و خوشبختانه نکات مهمی از این سخنرانی در جمع بندی کنفرانس لحاظ شد.
درعین حال در بحث های حاشیه ای اجلاس و در گفت و گو با مقامات و شخصیت های دولتی و غیردولتی به بیان تحولات و پیشرفت های کشور در زمینه محیط زیست ناشی از رویکرد نسل جوان ایران، فرهیختگان و علاقمندان به طبیعت پرداختم.
www.greenebtekar.persianblog.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست