یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
طب سوزنی معجزه پزشکی چین
طب سوزنی یکی از شیوه های درمانی عمده طب سنتی چین بحساب می آید . طب سوزنی درچین بیش از۵ هزار قدمت دارد و دراسناد تاریخی این کشورموارد زیادی درخصوص استفاده از طب سوزنی به عنوان روش اصلی درمان طب چینی به ثبت رسیده است . پس از تآسیس جمهوری خلق چین در سال ۱۹۴۹ ، بخصوص از آغاز اجرای سیاست های اصلاحات و درهای باز بدین طرف ، پزشکان چینی اسناد ثبت شده درباره طب سوزنی را منظم وآن را مورد نقد و تطبیق قرار داده و ضمن تلفیق با پژوهش های معاصر طب سوزنی را به یک سیستم کامل پزشکی توسعه داده اند . براساس طب چینی دربدن انسان نصف النهاراصلی و فرعی انرژی حیاتی وخونی وجود دارد ودرامتداد این نصف النهارها بیش از ۳۹۰ نقطه مناسب بدن برای طب سوزنی موجود است که با قراردادن سوزن دراین نقاط میتوان بیماری ها را درمان کرد . درحال حاضر طب سوزنی میتواند تقریبا تمامی بیماری ها را درمان کند بخصوص درمان بیماری هائی که درد آوراست مانند رماتیسم ، سوء هاضمه و بیماریهای دیگر . یک سوزن نقره فام بسیارریز وتراز و باریک چنین نیروی معجزه آسایی دارد. آقای " جن جی گائو" کارشناس پژوهشگاه طب چینی چین دراین باره گفت : " برای آشکار کردن رمز درمان بیماری توسط طب سوزنی ، پزشکان چین مطالعات و پژوهش های زیادی انجام داده و ثمراتی بدست آورده اند. وی یادآور شد : " ما درزمینه تسکین درد با طب سوزنی ثمرات نسبتا بارزی کسب کرده ایم ." پژوهشگران می گویند : " دلیل عمده طرز درمان فوق این است که طب سوزنی یک سیستم دستگاه عصبی بدن انسان مربوط به تسکین درد را تعدیل و تنظیم کرده و نقش مسکن را ایفا می کند. علاوه براین چین درزمینه درمان بیماری های داخلی با استفاده ازطب سوزنی کارهای فراوانی انجام داده و پیشرفت های معینی کسب کرده است . " طب سوزنی با خصوصیات خود همچون اثر درمانی زیاد وهزینه ناچیزکاربرد گسترده ای دارد. درحال حاضردربیش از دوهزار بیمارستان چین بخش طب سوزنی دایر شده است .
بخش طب سوزنی بیمارستان شماره سه طب سنتی چین متعلق به دانشکده طب چینی استان " شان سی" درجایگاه مهمی دراین زمینه قرار دارد . " جی لای سی " پزشک بیمارستان فوق وضعیت مربوط این بیمارستان را برای خبرنگار معرفی کرد و گفت : " این بیمارستان یک بیمارستان تخصصی است که طب سوزنی ویژگی آن تلقی می شود . ورم مفاصل ، التهاب حلق و بیماری کمربا طب سوزنی دراین بیمارستان درمان می شود وموارد زیاد مشابهی وجود دارد . ازاین جهت شماربیماران مراجعه کننده به این بیمارستان نسبتا زیاد هستند . درسالهای اخیر، تآثیرات مثبت طب سوزنی در صحنه جهان نیز بطور مداوم گسترش یافته است . سال ۱۹۸۷ فدراسیون جهانی طب سوزنی شناسی دربجینگ تآسیس شد و از آن پس بیش از ۱۰۰ کشورانجمن علمی دانشگاهی طب سوزنی را تآسیس کردند. تاکنون درامریکا بیش از ۳۰ ایالت با اجرای مقرراتی تآکید کرده اند که می توان با بیمه پزشکی هزینه درمانی طب سوزنی را بازپرداخت کرد. کشورهایی مانند استرالیا ، مکزیک ، آلمان ، ژاپن ، کره جنوبی و سنگاپور جایگاه طب سوزنی را شناخته اند و برای توسعه طب سوزنی دراین کشورها پایه مناسبی بنا نهاده شده است . طبق آماراکنون درمکزیک بیش از ۱۰هزار پزشک طب سوزنی کار می کنند .
" ارنولف بهری " که تقریبا ۷۰ سال دارد ازاهالی شهر" بیروچ " آلمان از کسانی است که درکلینیک طب سنتی چین مورد درمان قرار گرفت . وی هنگام اشاره به طب سوزنی و تحول درزندگیش گفت :" زمانی که برای اولین بار به کلینیک طب سنتی چین مراجعه کردم ۴۵ سال بود که از بیماری میگرن رنج می بردم . اولین بار برای سه هفته دردرمانگاه طب سوزنی بستری شدم و درمان من مؤثر بود . سال دوم بار دیگربه درمانگاه فوق مراجعه کردم و خانم " لین " پزشک طب سوزنی بیمارستان مرا درمان کرد. وی هرروز دو بار طب سوزنی انجام می داد. این بار پیشرفت غیرمنتظره ای حاصل شد وسردرد من کاملا ازبین رفت . دکتر" لین " من را از درد این بیماری نجات داد ومن بسیارازاو تشکرمی کنم . "
بقرار اطلاع ، بمنظور پرورش افراد توانا در طب سوزنی دربرخی کشورها ، سازمان بهداشت جهانی دربجینگ مرکز بین المللی آموزش طب سوزنی بجینگ تابع سازمان فوق را ایجاد کرده است وتا سال ۲۰۰۳ این مرکزبیش از ۶۴۰۰ پزشک را برای ۱۰۴ کشور آموزش داده است. برخی از آنها پس از بازگشت به کشورشان ، درمانگاه هایی دایر کرده و با استفاده از طب سوزنی چین بیماران را معالجه کرده اند و بعضی دیگربه نگارش کتاب روی آورده اند. عده ای حتی ریاست انجمن طب سوزنی کشورشان را برعهده گرفته و برای تعمیم وتوسعه طب سوزنی درکشورهای مختلف جهان نقش مهم و مطلوبی ایفا کرده اند .
● آغازین نقطه طب چین
نخستین کسی که از غرب به چین رفت و طب چینی را به طور کامل آموخت، «سولیه دوموران»، دیپلمات فرانسوی بود که در سن ۲۰ سالگی در سال ۱۸۹۸ به چین اعزام شد. در این موقع همه گیری وبا در ایالت «یونان _ فو» ظاهر شده بود و او با کمال حیرت مشاهده کرد که در بیمارستان ها بیماران به طریقه طب سوزنی بهتر از درمان با داروهای متداول آن زمان بهبود می یابند.این طریقه درمان سخت مورد توجه وی واقع شد و «سولیه دوموران» مشغول مطالعه در این زمینه شد و بالاخره رسماً مشغول کارآموزی در این رشته شد. به طوری که در سال ۱۹۰۸ دیپلم ابریشم دایر بر لیاقت و کفایت او در طب سوزی و سنتی چین به وسیله صد نفر از آکادمیسین های چین امضا و به او تقدیم شد. «سولیه دوموران» پس از ۲۰ سال اقامت در چین به فرانسه بازگشت. اولین کار او در بیمارستان «سنت آنتوان» بوده که در مورد درمان بیمار مبتلا به فلج نصف بدن طریقه طب سوزنی را به کار برد.
بیمار زنی بود که از چند سال قبل مبتلا به فلج نیمه بدن شده بود. «سولیه» در سه نوبت سوزن کاری، اندام فلج او را که سال ها بی حرکت مانده بود به کار انداخت. سپس در بیمارستان «بیشا» و سایر بیمارستان ها با روش طب سوزنی به درمان بیماران پرداخت. همزمان به ترجمه آثار چینی اشتغال داشت و در سال ۱۹۲۸ کتاب تشخیص بیمار ی ها به وسیله نبض چینی و در ۱۹۳۴ کتاب «خلاصه ای از طب سوزنی» را انتشار داد. کار سولیه در سال های آخر زندگی او از طرف پزشکان مغرض و مقامات رسمی، غیرقانونی اعلام شد و به این ترتیب سولیه خانه نشین شد. در این زمان دولت آمریکا به او پیشنهاد کرد که تصدی کرسی طب سوزنی را در یکی از دانشگاه های آمریکا به عهده بگیرد. ولی او این پیشنهاد را نپذیرفت و حاضر به ترک زادگاه خود نشد. در سال ۱۹۵۰ کمیسیون فیزیولوژی سولیه را به عنوان تنها نامزد فرانسوی جایزه نوبل پیشنهاد کرد. سولیه در سال ۱۹۵۵ در سن ۷۷ سالگی چشم از جهان فرو بست، ولی به حق می توان او را پایه گذار طب سوزنی چین در غرب نامید.پس از وی افراد برجسته دیگری در اروپا، در این زمینه فعالیت نموده اند از جمله «پروفسور نوژیه» در دانشگاه لیون فرانسه که پایه گذار مکتب طب سوزنی گوشی است.
دکتر «فول» در آلمان و دکتر «فیلیکس من» در انگلستان، از سال ۱۹۷۵ و با سفر نیکسون رئیس جمهور آمریکا به چین و بیماری یکی از خبرنگاران همراه وی که نیاز به عمل جراحی پیدا کرد، پزشکان چینی با روش طب سوزنی وی را بی هوش یا در واقع بی درد کردند و تحت عمل جراحی قرار دادند. مطالب بسیار زیادی در مورد طب سوزنی چین در مطبوعات آمریکا منتشر شد و این مسئله موجب توجه پزشکان آمریکایی به طب چینی شد.
از همان زمان پزشکان آمریکایی عازم چین شدند. در حال حاضر در بیش از ۴۰ دانشکده طب سوزنی در آمریکا تدریس می شود. همچنین در اروپا دانشکده های بسیاری مشغول تدریس طب چینی هستند. طبق آمار FDA تخمین زده می شود سالانه بین ۹ تا ۱۲ میلیون نفر در آمریکا ویزیت طب سوزنی می شوند. تعداد متخصصین طب سوزنی دارای مجوز کار در آمریکا بین سال های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۸ دو برابر شده و به ۱۰۵۱۲ نفر رسیده است.
مشابه این وضعیت را در کانادا و کشورهای اروپایی هم به خوبی می توان دید.
منبع: خبرگزاری چین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست