یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

تعبیر «پنجره» در رؤیاهای کودکان


تعبیر «پنجره» در رؤیاهای کودکان

رؤیای پنجره خانه مفاهیم متعددی دارد اما عمده‌ترین مفهوم آن دیدگاه ما درباره زندگی است.
معمولاً کودکان باتوجه به دیدگاهی که نسبت به جهان اطرافشان دارند پنجره را از مناظر مختلف …

رؤیای پنجره خانه مفاهیم متعددی دارد اما عمده‌ترین مفهوم آن دیدگاه ما درباره زندگی است.

معمولاً کودکان باتوجه به دیدگاهی که نسبت به جهان اطرافشان دارند پنجره را از مناظر مختلف نگاه می‌کنند.

از این‌رو روانکاوان معتقدند کودکانی که دائماً در حال دیدن رؤیای پنجره هستند با مفاهیم اصلی زندگی‌شان درگیری فکری دارند.

برخی کودکان در رؤیا می‌بینند که در حال پرکشیدن از کنار پنجره هستند.

برخی در کابوس شبانه‌ای رؤیای افتادن از لبه پنجره ساختمانشان را دارند.

بنابراین آنچه مفهوم زندگی را به شکلی ملموس‌تر معنا می‌کند خود پنجره نیست. بلکه دیدگاهی است که هر کودک در منظره پشت پنجره می‌بیند. اگر کودکی در خواب خود دید که منظره پشت پنجره سرسبز و زیباست او از وضعیت روانی مطلوبی برخوردار است اما اگر در خواب دید که ساختمان‌های پشت پنجره، بی‌نظم و نازیباست وضعیت روانی کودک می‌بایست مورد بررسی قرار بگیرد.

کودکانی که در خواب از وجود پنجره‌های حفاظ‌دار احساس رضایت می‌کنند در واقع آنهایی هستند که میزان احساس امنیتشان در خانه کمتر است و نرده و حفاظ پنجره را حصاری برای ممانعت از ورود افراد غریبه به خانه می‌دانند. چون پنجره یکی از عناصر خانه است که از فضای بیرون از خانه نیز مورد تهدید قرار می‌گیرد و آسیب‌پذیر است.

بنابراین اگر در رؤیای کودک جلوه‌گر شد و کودک نسبت به آن احساس خوبی نداشت باید هر چه سریع‌تر با کمک یک روانشناس متخصص یا روانکاو مورد بررسی قرار بگیرد.

نحوه تشخیص این قبیل خواب‌ها در کودکانی که توانایی بیان رؤیاهایشان را ندارند چندان آسان نیست اما اگر کودک چند روز به‌طور ناگهانی از رفتن در کنار پنجره اجتناب کرد و یا دائماً در حال بستن پنجره‌ با اضطراب بود و یا اینکه در نقاشی کلبه یا خانه پنجره‌ای نکشید می‌بایست رؤیای او و یا مشکل احتمالی پیش‌آمده برای او را مورد بررسی بیشتر قرار داد.

معمولاً کودکان خانواده‌های پرتنش در این زمینه آسیب‌پذیرتر هستند. آنها معمولاً کابوس‌های شبانه چندگانه دارند اما اگر روابط والدین تیره باشدمعمولاً در خواب شبانه‌شان کودکان یا پنجره را در حال هجوم به سوی خود می‌بینند یا والدین را با هیبتی نامأنوس و غم‌انگیز پشت پنجره می‌بینند. از این‌رو نقاشی‌درمانی و قصه‌درمانی کمک زیادی به این کودکان می‌کند.