سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

توصیه‌ای به کارخانه‌های بیسکوییت‌‌سازی


توصیه‌ای به کارخانه‌های بیسکوییت‌‌سازی

متاسفانه در کشور ما برخلاف بسیاری دیگر از کشورها در صنعت شیرینی‌سازی از روغن‌های جامد و روغن‌های ترانس و اشباع‌شده استفاده می‌شود. در صنایع روغن، قسمتی به نام تحقیق و توسعه …

متاسفانه در کشور ما برخلاف بسیاری دیگر از کشورها در صنعت شیرینی‌سازی از روغن‌های جامد و روغن‌های ترانس و اشباع‌شده استفاده می‌شود. در صنایع روغن، قسمتی به نام تحقیق و توسعه وجود دارد. این بخش با مخلوط کردن روغن‌های مختلف و به کارگیری تکنیک های مدرن برای کاربردهای گوناگون می‌تواند روغن‌های جدیدی تولید کند که ضرر و زیان بیش از حدی برای مصرف‌کننده نداشته باشد...

در حقیقت، کارخانه‌های روغن‌سازی موظف‌اند با کمک صنایع دیگر و صنوفی که از روغن‌های مختلفی استفاده می‌کنند، این کار را انجام دهند. اما چون نظارت قوی برای این کار لازم است و قیمت روغن و محصول پایانی در این روند ممکن است افزایش پیدا کند، خود افراد تمایلی به انجام این کار ندارند و البته مقصر هم نیستند. زمانی ما می‌توانیم در کشورمان دست به این کار بزنیم که قوانینی حاکم باشد و معاونت سلامت وزارت بهداشت دستورالعمل‌ها‌یی را تدوین و ابلاغ کند و با توجیه صنوف مختلف که روغن را استفاده می‌کنند، بر کار آنها نظارت کند.

برای مثال، در اردبیل که طبق آمار میزان ابتلا به سرطان کولورکتوم (قسمت‌های انتهایی روده بزرگ) بسیار بالاست، آرد در روغن جامد سفت تا حدی که سیاه شود، سرخ می‌شود و با افزودن شکر، حلوای سیاه درست می‌کنند که چون جزو غذاهای سنتی اردبیل است، مصرف آن هم بسیار بالاست. نگاه بخش سلامت به غذا بسیار ضعیف است و باید در تمامی استان‌ها با توجه به مساله‌ای که در آن استان شیوع دارد، راه‌حل‌های پیشگیرانه را به کار بست. تا زمانی که نگاه ما به تغذیه‌ به عنوان یک عامل پیشگیری‌کننده تغییر نکند، وضع به همین منوال است. من توصیه می‌کنم که کارخانجات بیسکوییت‌سازی، بیسکوییت‌هایی را تولید کنند که بتوان ادعا کرد در آنها از روغن ترانس و چربی اشباع استفاده نشده. خود این مساله تشویق می‌کند که کارخانه‌های دیگر نیز دست به تولید این‌گونه مواد غذایی بزنند.

دکتر ربابه شیخ‌الاسلام

متخصص اپیدمیولوژی تغذیه