یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
طلاق را طلاق بده
مخالفین طلاق میگویند طلاق مخالف طبیعت ازدواج است ، چه ازدواج پیمان همكاری و زندگی مشترك مادام الحیات است و پیوند زناشویی كه یك پیوند دایمی است نباید با طلاق گسسته شود طلاق برای اطفال زیان آور است و آنان را دچار سرنوشت اسف باری خواهد كرد ، آمار نشان میدهد كه بسیاری از اطفال بزهكار كسانی هستند كه پدر و مادرشان بر اثر طلاق از هم جدا شده اند ، طلاق روابط نامشروع زن یا شوهر را ترویج میكند، چه زن یا شوهری كه با دیگری رابطه نامشروع دارد با ادامه و گسترش این رابطه امیدوار است كه روزی بتواند از همسرش جدا شود و با عاشق یا معشوق خود خانواده دیگری تشكیل دهد.
موافقین طلاق به ضرورت آن درباره مواردی استناد میكنند، گاهی اتفاق میافتد كه بین زن و شوهر هیچ گونه هماهنگی و توافق اخلاقی وجود ندارد ممكن است كه یكی از زوجین بدكار یا جانی و شریر باشد ، ممكن است بر اثر پارهیی امراض صعب العلاج یا بعضی اعتیادات مضر یا در نتیجه سوء معاشرت زن یا مرد، ادامه زندگی زناشویی ممكن نباشد آیا در این گونه مواردزن و مرد باید یك عمر در رنج و سختی بسر ببرند و به زندگی رنجافزای زناشویی ادامه دهند!؟ جنون یا عقیم بودن زن یا شوهر نیز به اعتقاد بعضی میتواند طلاق را توجیه كند.
● طلاق از نظر آثار اجتماعی
درباره آثار اجتماعی طلاق و اصولا بودن یا نبودن آن اختلاف نظر فراوان است به عقاید كسانی كار نداریم كه اساسا با ازدواج میانه خوشی ندارند وآن را مخالف آزادی انسان میدانند ، از دیدگاه كسانی كه به ازدواج و مصلحت خانواده و كودكان میاندیشند، طلاق در مواردی به عنوان یك ضرورت باید پذیرفته شود اینان میگویند گاه هست كه زندگی زناشویی دستخوش چنان نابسامانی میشود كه ادامه زندگی مشترك زن و شوهر نه فقط كانون خانواده را به محیطی غیر قابل تحمل تبدیل میسازد بلكه فرزندانی كه در چنین فضای مسمومی بزرگ میشوند به جای آنكه از تربیت صحیح و محبت لازم برخوردار شوند دچار عقده های روانی و ناراحتی های روحی خواهند شد.
دستهیی از مخالفان طلاق این مشكلات را قبول دارند اما میگویند مجاز ساختن طلاق راه را برای سوء استفاده باز میكند امروزه در بیشتر كشورها اصل قابل انحلال بودن ازدواج از راه طلاق پذیرفته شده است اما كوشش میشود تا جایی كه ممكن است از سوء استفادهها جلوگیری به عمل آید در واقع انتقادهای اساسی مربوط به آزادی بی قید و بند طلاق است این نوع آزادی در امر طلاق در دوران های خاصی دیده شده و آثار نامطلوب آن قانون گذار را به چاره اندیشی وا داشته است.
● آزادی مطلق طلاق و آثار شوم آن
از دیر باز تا امروز به مواردی بر میخوریم كه به دلایلی آزادی زیادی در امر طلاق پدید آمده و این موضوع آثار نامطلوبی به همراه داشته است به عنوان مثال از روم قدیم میتوان نام برد درحقوق روم دو نوع طلاق را به رسمیت میشناختند طلاق به توافق زن و شوهر و طلاق به درخواست یكی از آن دو اندك اندك طلاق دادن و گرفتن آنچنان در بین مردم رواج یافت كه شاعر ولته گوی ژوونال میگفت برخی زنان میتوانند سالها را براساس نام شوهرانی كه داشته اند بشمارند. كلیسای كاتولیك به عنوان واكنشی در برابر این زیاده روی اساسا طلاق را مردود دانست و از افراط به تفریط گراییدند.
درگذشته نزدیكتر به زمان ما میتوان از آزادی طلاق در فرانسه بعداز انقلاب كه دیگر برای ازدواج جنبه مذهبی و تقدس دینی قایل نبودند و آن را قرار دادی میشمردند و توافق زن و شوهر را برای طلاق كافی میدانستند. حتی دو سه سال پس از انقلاب به مامور ثبت احوال اجازه دادند كه بدون دخالت دادگاه طلاق را ثبت كند فقط میبایستی ثابت شود كه زن و شوهر شش ماه از یكدیگر جدا میزیسته اند نتیجه آن شد كه در آستانه دهمین سال بعد از انقلاب فرانسه آمار طلاق بر ازدواج فزونی گرفت پس از آن قانون اصلاح گردید و با دخالت دادگاه از طلاق های بی مورد كاسته شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست