چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

با بوی نامطبوع عرق بدن چه کنیم؟


با بوی نامطبوع عرق بدن چه کنیم؟

با افزایش دما و گرمای هوا تعریق بدن هم زیاد می شود.
شاید همه ما از بوی عرق خود و دیگران ناراحت و در عذاب باشیم، اما عرق یک عمل طبیعی و پدیده حیاتی زندگی است که ضمن تازه نگه داشتن …

با افزایش دما و گرمای هوا تعریق بدن هم زیاد می شود.

شاید همه ما از بوی عرق خود و دیگران ناراحت و در عذاب باشیم، اما عرق یک عمل طبیعی و پدیده حیاتی زندگی است که ضمن تازه نگه داشتن پوست، مقداری از سموم بدن را از طریق سلول های پوستی و سطحی بدن دفع می کند. به همین دلیل، نباید جلوی تعریق گرفته شود، چون انسان به خطر می افتد و پوست دچار خشکی و شکنندگی و چین و چروک خواهد شد.

اما کسانی هستند که بوی عرق تنشان با شست و شو و استفاده از اسپری های بدن از بین نمی رود. این بوی بد نشانه طبیعی در بدن نیست، بلکه نشان از نارسایی کبد است، زیرا بدن برای حفظ تندرستی و جلوگیری از بیماری سمومی را که از راه کبد تجزیه و از راه کلیه ها دفع نشده از طریق پوست خارج می کند. حال اگر دچار نارسایی کبدی شود، مثلا به علت مصرف زیاد چربی های نامناسب، اغذیه فاسد و کنسرو، چون سلول های کبدی دچار زحمت و کار زیادتری به مدت زمان طولانی تر می شوند به تدریج قدرت دفاعی و ضد سم سازی آن کاهش می یابد و نمی تواند به طور کامل این مواد زاید و سمی را خنثی یا دفع کند.

کسانی که عرق بد بو دارند و در هر حال بوی بد از بدنشان احساس می شود، باید از خوردن ادویه، زردچوبه، فلفل، خردل، سس گوجه فرنگی، پنیر کهنه، تخم مرغ، روغن سرخ شده، کالباس، سوسیس و اغذیه نظیر آن خودداری کنند و همراه غذا از سبزی تازه و میوه استفاده کنند.

این افراد باید مواد لبنی مثل شیر و ماست مصرف کنند و خوردن میوه ها و سبزی ها و حتی شیره انجیر و آلوی خیس کرده را فراموش نکنند. استفاده از عرق کاسنی نیز مناسب است. این عرق، کبد را شست و شو می دهد و سموم بدن ناشی از نارسایی سلول های کبدی را دفع می کند.

توصیه می شود پس از مشورت با پزشک، این افراد هر روز صبح ناشتا یک قاشق سوپ خوری سولفات دومینزی را در یک لیوان آب حل کرده و بخورند.

چگونه از تلخ کامی فرار کنیم؟

بسیاری از ما صبح ها که از خواب بیدار می شویم دهانمان تلخ است و این تلخی آن قدر زیاد است که معمولا رغبتی به خوردن صبحانه نداریم و کم اشتها می شویم.

این عارضه بر زندگی و کار ما در اجتماع مؤثر است و شروع یک روز نو با چنین احساسی روی اعصاب تأثیر بدی دارد و باعث تحریک آن می شود.

دکتر صادق فدایی برای برطرف کردن تلخی دهان این گونه مشاوره می دهد: تلخی دهان به خاطر ناراحتی های دستگاه گوارش، بیماری های مخصوص مجاری صفراوی و کیسه صفرا، تورم و نارسایی کبد، مسمومیت حاد و مزمن، اعتیاد به سیگار، آلودگی و بیماری های عفونی دهان و دندان به وجود می آید.

نباید نسبت به تلخی دهان بی توجه بود و آن را رها کرد به امید آن که خودش خوب خواهد شد. در درمان تلخی دهان افراد باید به وضع دستگاه گوارش خود توجه کنند، اجابت مزاج باید هر روز انجام شود و از مصرف مواد غذایی که برای کبد نارسا و مضر است خودداری کنند. موادی چون چربی، تخم مرغ، ادویه، آش، آبگوشت را در وعده های غذایی مان داشته باشیم و با مصرف انار، آلو، خربزه، سیب و گلابی به فعالیت کبدمان کمک کنیم.گوجه و آلو زرد خیس کرده در ترشح صفرا اثری خوب دارد. لازم است چنانچه دچار مسمومیت و ناراحتی های نظیر آن شدیم فوری به درمان آن بپردازیم، سیگار را ترک کنیم، هر شب هنگام خوابیدن یادمان نرود که مسواک بزنیم و مسواک را با جوش شیرین شست و شو دهیم، اگر دچار بیماری های دهان و دندان هستیم حتما به پزشک مراجعه کنیم.

رضاپور