سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

سامان طهماسبی


سامان طهماسبی

چهاردهم مردادماه ۱۳۶۴ در سنندج به دنیا آمد سامان طهماسبی از ۱۵ سالگی کشتی را زیر نظر جمشید خیرآبادی شروع کرد تنها پسر خانواده در حالی وارد دنیای ورزش شد که هیچ کدام از افراد خانواده او ورزشکار نبودند

چهاردهم مردادماه ۱۳۶۴ در سنندج به دنیا آمد. سامان طهماسبی از ۱۵ سالگی کشتی را زیر نظر جمشید خیرآبادی شروع کرد. تنها پسر خانواده در حالی وارد دنیای ورزش شد که هیچ کدام از افراد خانواده او ورزشکار نبودند.

سامان در ابتدای حضورش در کشتی با حضور در مسابقه های مختلف توانست به مقام های قابل قبولی دست پیدا کند و پس از آن به دعوت حسن یوسفی افشار به تیم ملی نوجوانان دعوت شد.

حضور او در تیم جوانان و پس از آن کشتی های قابل قبول سامان باعث شد که او به یکی از مهره های خوب وزن ۸۴ کیلوگرم تبدیل شود. او اکنون با المپیکی شدن خود را در ابتدای راه می داند و قصد دارد با حضور در میدان های بزرگ افتخارهای زیادی را برای ایران به دست بیاورد.

● فهرست افتخارات

▪ ۲۰۰۶ قهرمانی جهان، گوانگ ژو، برنز

▪ ۲۰۰۶ عضو تیم ملی در بازی های آسیایی دوحه

▪ ۲۰۰۷ قهرمانی آسیا، قرقیزستان، طلا

▪ ۲۰۰۷ قهرمانی جهان، باکو، برنز

▪ ۲۰۰۸ کاپ آزوماش، اوکراین، برنز

▪ ۲۰۰۸ المپیک پکن

● نگاه ویژه

به دنبال مدال المپیک

حضور مربیان بزرگی مثل محمدبنا طی چند سال اخیر در کشتی فرنگی توانست این رشته را به رشد چشمگیری برساند. رشدی که حتی باعث شد بعد از چند سال از کناره گیری این مربی همچنان ادامه داشته باشد و در واقع شاگردان این مربی سازنده اکنون از برترین های دنیا به شمار بروند.

سامان طهماسبی با دعوت محمد بنا به اردوی جوانان آمد. او خیلی زود توانست پله های ترقی را طی کند و در تیم بزرگسالان جای ثابتی پیدا کند. اکنون با ۲۳ سال سن یکی از مهره های اصلی تیم کشتی فرنگی برای کسب مدال در بازی های المپیک محسوب می شود.

البته با درخششی که این فرنگی کار در سالیان گذشته داشت باید امیدوار بود که این کشتی گیران به یکی از سکوهای المپیک دست پیدا می کند.

● کسب سهمیه

کسب سهمیه در اولین مرحله

در همان مسابقات جهانی باکو که مرحله نخست گزینشی ها بود، سامان طهماسبی با غلبه بر ماتسوموتو(ژاپن)، نناد زوگاج(کرواسی)، فالکون آسترادا(کوبا)، جان فیشر(آلمان)، کیم جانگ ساب(کره جنوبی) و یک شکست مقابل برادلی ورینگ(امریکا) روی سکوی سوم ایستاد تا سهمیه المپیک را بگیرد.

● برنامه مسابقات

▪ ۲۳ مرداد:

بعد از ظهر، سامان طهماسبی در ۸۴ کیلوگرم کشتی فرنگی، وزن کشی خواهد کرد تا حریفانش را در جدول بشناسد.

▪ ۲۴ مرداد:

در آخرین روز از مسابقات کشتی فرنگی المپیک ،۲۰۰۸ سامان طهماسبی در استادیوم دانشکده کشاورزی پکن، روی تشک زرد خواهد رفت.

▪ حریفان اصلی

نظمی آولوجا کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی ترکیه، آلکسی میشین کاپیتان تیم ملی کشتی فرنگی روسیه، برادلی ورینگ(امریکا)، بدری خاسایا(گرجستان)، دنیس فوروف(ارمنستان)، آرا آبراهامیان(سوئد)، ملونین نومونوی(فرانسه)، شینگو ماتسو موتو(ژاپن) و ...