چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

پنج گام برای خرید سینمای خانگی


پنج گام برای خرید سینمای خانگی

این روزها سینمای خانگی بخش جدایی ناپذیر از سیستم های صوتی و تصویری موجود در منازل است اما یک سینمای خانگی خوب چه مشخصاتی دارد و چه نکاتی را در خرید آن باید در نظر گرفت این مطلب به این پرسش ها پاسخ می دهد

این روزها سینمای خانگی بخش جدایی ناپذیر از سیستم‌های صوتی و تصویری موجود در منازل است. اما یک سینمای خانگی خوب چه مشخصاتی دارد و چه نکاتی را در خرید آن باید در نظر گرفت؟ این مطلب به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد.

سینماهای خانگی این روزها در اکثر خانه‌ها حضور دارند. حقیقتش را بخواهید، پای این کالا از زمانی در خانه‌های بیشتری باز شد که برخی از نمایندگی‌های فروش این کالا را به‌عنوان پروموشن یا هدیه ضمن خرید به خریداران تلویزیون ارائه کردند. به همین دلیل اکثر خریداران این کالا دقت چندانی به قابلیت‌های فنی و حتی ظاهری سینمای خانگی که از شرکت فروشنده در یافت می‌کردند نداشتند.به قولی ترجیح می‌دادند دندان اسب پیش کشی را نشمرده و این هدیه پررنگ و لعاب را به خانه ببرند. اما گروهی از خریداران سینمای خانگی، علاقه چندانی به دریافت چنین هدایایی نداشته و ترجیح می‌دهند از میان نمونه‌های موجود در بازار و با آگاهی و اختیار عمل دست به انتخاب یک سینمای خانگی بزنند. پس اگر شما هم جزو این دسته از خریداران هستید و می‌خواهید با آگاهی برای خرید یک سینمای خانگی اقدام کنید این مطلب را بخوانید:

۱-بودجه و برند مورد نظر را مشخص کنید

این یک اصل مهم هنگام خرید هر کالایی است. خریدار باید بودجه مورد نظر را برای خرید سینمای خانگی مشخص کند و همچنین از میان برندهای موجود در بازار یک برند را انتخاب کند.

در حال حاضر در بازار برندهای گوناگونی وجود دارند که در این بین سینماهای خانگی برخی از برندها قیمت بالاتری دارند تا برندهای دیگر. پس شما با مشخص کردن بودجه مورد نظر می‌توانید از میان برندهای موجود در رده گران قیمت یا میان قیمت برند و مدل خود را نیز مشخص کنید.

نکته دیگری که ذکر آن لازم به نظر می‌رسد این است که بهتر است پخش‌کننده خود را از برندی انتخاب کنید که از همان برند تلویزیون خود را انتخاب کرده‌اید. در نتیجه با این کار تلویزیون و پخش‌کننده در کنار یکدیگر بسیار زیبا به چشم می‌آیند.

۲-به سیستم پخش سینمای خانگی توجه کنید

تا حدود یکسال قبل اکثر سینماهای خانگی موجود در بازار تنها پخش کننده‌های DVD و VCD بودند.اما اینک با عرضه مدل‌های جدید به بازار سیستمهای سینمای خانگی معمولا از دیسک‌های بلو-ری و فرمت سه بعدی پشتیبانی می‌کنند.

این پخش کننده‌ها علاوه بر اینکه لذت تماشای تصاویر سه بعدی را برای کاربرانشان فراهم می‌آوردند،بلکه از لحاظ ظاهری هم طراحی زیبایی دارند و پنل‌های باریکی دارند. سینماهای خانگی که به پخش کننده‌های جدید مجهزند سرعت و وضوح تصویر بالایی دارند . این پخش کننده‌ها با استفاده از یک کابل HDMI به تلویزیون متصل می‌شوند که با داشتن رزولوشنی برابر با ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل تصویری با کیفیت بالا در اختیار تلویزیون قرار می‌دهد و تلویزیون را در نشان دادن تصاویر با کیفیت یاری خواهد داد.

توجه به فرمت‌های پخش هم اهمیت ویژه‌ای دارد. در حال حاضر مهم‌ترین فرمت‌های صوتی که یک پخش‌کننده بلو-ری می‌تواند پشتیبانی کند DTS،DTS Dolby ،HDMaster Audio و Dolby Prologic است. پس وقتی که می‌خواهید پخش‌کننده بلو-ری خریداری کنید، فرمت‌های پخشی را که با آن سازگار است مورد بررسی قرار دهید به این دلیل که ممکن است بسیاری از آرشیو فیلم‌هایتان روی دیسک‌های DVD باشد.

۳-به اسپیکرها به اندازه پخش‌کننده اهمیت دهید

این یک حقیقت است که مهم‌ترین قسمت یک سینمای خانگی اسپیکرهای آن است. در حال حاضر سیستم‌های سینمای خانگی در انواع گوناگون سیستم‌های ۱/۲ کاناله، ۱/۵ و ۱/۷ کاناله در بازار موجودند که سیستم ۱/۲ کاناله از دو اسپیکر و یک ساب ووفر تشکیل شده است. با استفاده از این سیستم می‌توان صدای استریو را به صورت واقعی دریافت کرد. اسپیکرهای ۱/۵ کاناله هم شامل دو اسپیکر در جلو و دو اسپیکر در عقب است که به صورت چپ و راست قرار می‌گیرند و یک اسپیکر مرکزی وظیفه پخش صداهایی را دارد که باید از جلو به طرف گوش‌های ما برسد . به این مجموعه یک ساب ووفر را هم اضافه کنید.

در سیستم ۱/۷ کاناله نیز تعداد اسپیکرها بیشتر است و یک ساب ووفر قوی هم این مجموعه را همراهی می‌کند.

مسلم است که چنین سیستمی برای یک کاربر آپارتمان نشین چندان مناسب نیست. چرا که صدای بسیار بلند این سیستم بیش از حد انتظار است.

۴-ورودی و خروجی‌های دستگاه را شناسایی کنید

هنگام خرید سیستم سینمای خانگی به پورت‌های ورودی و خروجی توجه ویژه‌ای داشته باشید. در حال حاضر اکثر پخش‌کننده‌های بلو-ری یک ورودی و یک خروجی HDMI دارند. اما بعضی از این پخش‌کننده‌ها دارای دو ورودی و دو خروجی هستند.

وظیفه ورودی HDMI این است که کاربر بتواند دستگاه پخش‌کننده دیگری را به پخش‌کننده اصلی وصل کرده و در صورت نیاز تصویر را بین آنها سوئیچ کند. خروجی را هم می‌توان به دو تلویزیون یا دو ویدئو پروژکتور و یا یک تلویزیون و یک ویدئو پروژکتور متصل کرد. گروه دیگری از خروجی‌های صوتی هم هستند که برای انتقال صدا به اسپیکرها به کار می‌روند. تعداد آنها بیانگر تعداد اسپیکرهای پذیرا از طرف دستگاه است. همچنین خروجی هدفون و پورت USB نسل دوم و سوم در جلوی دستگاه قرار می‌گیرند و می‌توان آنها را با استفاده از یک درپوش محافظ مسدود کرد تا از ورود خاک و گرد وغبار به درون دستگاه جلوگیری به عمل آید.

از دیگر خروجی‌ها می‌توان به VGA اشاره کرد. همچنین در برخی از پخش‌کننده‌ها یک پورت لن برای اتصال به اینترنت وجود دارد که با این کار می‌توان پخش‌کننده را از فرمت‌های جدید بهره‌مند ساخت و آن را مورد حمایت قرار داد.

۵-به قابلیت‌هایی که در محل زندگیتان کاربرد دارد توجه کنید

پخش‌کننده‌های بلو-ری را می‌توان از طریق کابل شبکه به اینترنت متصل کرد. اگر هم این کار را دوست نداشته باشید می‌توانید از شبکه اینترنت بی‌سیم یا به اصطلاح Wi-Fi استفاده کنید، البته پخش‌کننده باید از این سیستم پشتیبانی کند. مثلا شرکت سونی روی پخش‌کننده‌هایش سرویس رایانش ابری خود موسوم به شبکه سرگرمی‌های سونی را ارائه می‌دهد.در این سرویس‌ها می‌توان به شبکه‌های اجتماعی، مشاهده فیلم‌های روز دنیا، گوش دادن به موسیقی، عکس و خیلی چیزهای دیگر دسترسی داشت. البته این نکته را فراموش نکنید که از این سرویس‌ها نمی‌توان در ایران استفاده کرد و کاربر در هنگام خرید باید کاملا از این موضوع چشم‌پوشی کند در حالی که در خارج کشور اینترنت خانگی نقش بسیار مهمی در سرگرم کردن و جلو بردن کارهای روزانه دارد.

پس هنگام خرید توجه داشته باشید که کالایی را خریداری کنید که قابلیت‌های این چنینی آن در محل زندگیتان قابل استفاده باشد.

مریم عسگری