سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
توالی و ترتیب دستیابی به آرامش فوری
زمانی كه وقت كافی داشته باشید تا از انجام مراقبه و مكاشفه لذت ببرید، اینها تكنیكهای آرامشبخش فوق العادهای برایتان محسوب میشوند. ولی، وقتی با بحرانی مواجه میشوید كه نیاز به عملكرد و آرامش فوری دارید، چه اتفاقی میافتد؟ دكتر «رابرت كوپر»، با بهرهگیری از یافتههای علمی در روانشناسی آرامش، شش طرح و راهكار را طراحی كرده است كه تأثیرات منفی تنشها و فشارهای روحی و عصبی را به محض آن كه بدن تحت فشار و استرس قرار میگیرد، به حداقل میرسانند. او راهكارها و طرحهایش را «توالی و ترتیب دستیابی به آرامش فوری» نامگذاری كرده است:
اقدام اول:
نفس كشیدن لاینقطع و بدون وقفه را تمرین كنید. وقتی استرس و تنشهای روحی و عصبی به سراغتان میآیند، فوراً و بیدرنگ، توجه و حواستان را روی نحوه تنفستان متمركز نمایید و خیلی آرام، عمیق و یكنواخت نفس بكشید.
اقدام دوم:
چهرهای مثبت به خود بگیرید. آن چنان لبخند بلند بالایی بزنید كه بتوانید گوشههای چشمانتان را احساس كنید. دكتر كوپر، در این زمینه، چنین توضیح میدهد: «حكمت و خردمندی سنتی بر این قاعده است كه خوشحالی و شادمانی، خنده به بار میآورد. ولی، بررسیهای اخیر، نشان میدهند كه این پروسه و فرآیند، بسان یك خیابان دوطرفه است. لبخند زدن و خندیدن میتواند به بروز احساسات شادمانی و نشاط كمك كند، و در یك موقعیت و وضعیت استرس زا و پرتنش، میتواند به حفظ آرامش و خونسردی ما كمك كند. پس، این آزمایش ساده و آسان را به كار ببندید: همین حالا یك لبخند بلند بالا بزنید و از ته دل بخندید. آیا احساس بهتری پیدا نمیكنید؟
اقدام سوم:
وضع و حالت بدنتان (طرز نشستن، ایستادن و راه رفتن) را متعادل سازید. افرادی كه تحت فشارهای روحی و عصبی هستند، اغلب خمیده و قوز كرده به نظر میرسند، از این رو، اغلب چنین عبارتی را در موردشان میشنویم: سنگینی و بار تمام دنیا روی شانههای آنها قرار گرفته است!
دكتر كوپر میگوید: حفظ حالت مناسب و متعادل بدن، عملكردی مثل لبخند زدن و خندیدن در بر دارد. تعادل جسمانی به تعادل احساسی و عاطفی كمك میكند.
پس، سرتان را بالا نگه دارید، چانهتان را به سمت داخل، قفسه سینه به سمت بالا، پشت و كمرتان در سطحی صاف و مستقیم و راحت و شكمتان در حالتی عاری از انقباض و گرفتگی قرار داشته باشند. مجسم كنید كه یك قلاب هوایی بدنتان را از نقطه مركز بالای سرتان به سمت بالا میكشد.
اقدام چهارم:
غرق در موجی از آرامش شوید. آگاهانه و هشیارانه موجی از آرامش را از طریق بدنتان فرا گیرید و آن را در نوردید. دكتر كوپر، میگوید: «مجسم كنید كه زیر آبشاری ایستادهاید و آن تمام تنشها و فشارهای روحی و عصبیتان را میشوید و با خود میبرد.»
اقدام پنجم:
واقعیت را بپذیرید و به آن اعتراف كنید. رودررو و مستقیم با عوامل استرسها و فشارهای روحی و عصبیتان مواجه شوید. آنها را منكر نشوید و آرزو نكنید كه ایكاش اتفاق نمیافتادند. چنین بیندیشید:
«این حقیقت است. من میتوانم از عهده آن برآیم. همین حالا، مشغول پیدا كردن بهترین شیوه برای غلبه بر آن هستم.»
اقدام ششم:
قدرت و كنترل را دوباره تحكیم بخشید. به جای نگرانی و بدخلقی در رابطه با این كه، چگونه آن عامل استرس زا باعث شده كه كنترل و خویشتن داری تان را از دست بدهید، توجه و حواستان را روی كسب مجدد كنترل و خویشتن داری تان و به كار بستن اقدامی مناسب و بجا متمركز كنید. هم چنین، به جای اندیشیدن به افكار بد و منفی، به افكار مثبت و خوب بیندیشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست