شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
ناگت بخوریم یا نخوریم؟
![ناگت بخوریم یا نخوریم؟](/web/imgs/16/22/7sndc1.jpeg)
تا به حال هیچ آگهی تبلیغاتیای درباره خوراکیها پخش نشده که آن مادهغذایی را برای سلامت مضر معرفی کند. در همه آنها بدون استثنا، به مواد اولیه مرغوب و سالم محصولات اشاره میشود...
از اینرو، بعد از یک عمر دیدن، شنیدن و خواندن آگهیهای تبلیغاتی و تجاری، بیشتر افراد اطلاعات بسیار نادرستی از اینگونه موادغذایی دارند و وقتی به سوپرمارکتها و فروشگاههای موادغذایی میروند، نهتنها اینگونه موادغذایی را به چشم دشمن خود نگاه نمیکنند بلکه احساس میکنند وارد محیط صمیمانهای شدهاند که گروهی از تولیدکنندگان موادغذایی برای آنها تدارک دیدهاند که اگر موجودی کیفشان زیاد باشد، دوست دارند تمام این محصولات را بخرند. در این بین انواع ناگتها هم در سبد خرید هر خانواده جایی دارند. «ناگت» محصولی خمیرمانند است که از گوشت قرمز یا سفید طعمدار شده با انواع ادویهها تولید میشود.
براساس علم تغذیه، اگر در روند تولید هر خوراکیای فرایند بیشتری روی یک مادهغذایی انجام شود، موادمغذی موجود در آن کاهش و کالری آن افزایش پیدا میکند. از آنجا که برای تهیه ناگت، باید گوشت چرخ شود، به دنبال به هم ریختن بافت گوشت، درصد موادمغذی به نسبت وزن آن کمی کاهش مییابد. هر چه موادغذایی بدون دستکاری و اعمال فرایند مصرف شوند، ارزش تغذیهای آنها بیشتر خواهد بود.
معمولا برای تهیه انواع ناگتها مواد نگهدارنده استفاده نمیشود و در فرآیند تولید آنها پس از پخت کامل یا نیمهکامل، مواد به روش انجماد سریع تهیه و نگهداری میشوند اما متاسفانه بیشتر فراوردههای نیمهآماده گوشتی باید سرخ شوند تا عطر و طعم خود را حفظ کنند. با افزودن مواد طعمدهنده و سرخکردن ناگت، کالری آن بیشتر میشود. از این رو، بهتر است افرادی که تمایل به مصرف چنین محصولاتی دارند، در ماه با مصرف تفننی و یکی، دو بار آنها به سفرهغذاییشان تنوع ببخشند و حتما در کنار آنها از انواع سبزیهای تازه و آبمیوه خانگی مانند آب پرتقال استفاده کنند تا سلامتشان به خطر نیفتد و بیشترین فایده را از یک وعدهغذایی ببرند.
حتی از آنجا که ممکناست افراد سودجو با استفاده از خمیرهای مرغ و پودرهای سوخاری نامرغوب اقدام به تولید اینگونه محصولات کنند، توصیه میشود مصرفکنندگان همیشه در انتخاب خود دقت و اگر برایشان مقدور است، این خوراکی را در منزل تهیه کنند زیرا با این روش، در مقایسه با تولید صنعتی، ارزشغذایی محصول نهایی به دلیل فرآیندهای کمتری که روی آن انجام میشود، کاهش کمتری پیدا خواهد کرد.
پرسش از متخصص تغذیه ورژیم درمانی
دکتر محمدرضا وفا
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست