دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

نقد یا تضعیف كدام یك درست است


نقد یا تضعیف كدام یك درست است

عملكرد دولت احمدی نژاد

● بهترین هدیه از بهترین دوست

در فرهنگ تشیع علم، مال و مقام وسایلی جهت نیل به قرب الهی هستند و هر كس كه در استفاده این ابزار جهت اعتلای اسلام موفق‌تر باشد نزد خدای بزرگ مقام و منزلتی برتر و جاودان دارد گذر ایام كه زمان شمار زندگی دنیای ما به سوی سرای جاودان است این واقعیت را بیشتر به ما گوشزد می‌كند كه فرصتها را برای عبادت خالق در خدمت به خلق مغتنم شماریم زیرا نه مال دنیا به كسی وفا كرد و نه مقام دنیا برای كسی جاودانگی می‌آفریند.

دولت نهم به ریاست و مسئولیت دكتر محمود احمدی‌نژاد فصل جدیدی از دفتر انقلاب اسلامی و نسل سومی‌ها را گشود در حالیكه بسیاری از مدیران كشور به سوی تساهل و محافظه‌كاری بر وضع موجود بدون سیر ترقی و تكامل بسنده می‌كردند به یكباره نسل سومی‌ها دكتر محمود احمدی‌نژاد را به‌عنوان رییس‌جمهور كشورمان انتخاب كردند و سكان اجرای كشور را به دست تدبیر او سپردند.

عده‌ای قهر‌آلود و كینه‌جویانه و شماری ثناگوی و متملقانه برخورد كردند اما واقعیت غیر از این‌دو است مدیر مسئول اجرایی كشور در سایه نقد سازنده و ارائه طرح‌های نو به ابتكارهای تازه‌ای می‌رسد كه هماوردی فكر ملی را در ساختن میهن ثمر می‌دهد. تخریب رییس‌جمهور برای تضعیف او و دولتشان جهت زمینه‌سازی برای حزب یا گروه خود هدف مقدسی نیست كه ارزش الهی داشته باشد.

همواره این تسلسل باطل برای رسیدن قدرت نه برای انجام خدمت در كشور باقی می‌ماند كه گروهی بروند و گروهی بیایند اما اینكه كشور در یك طرح كلان مستمر به كجا پیش می‌رود برای آنها مهم نیست طرح‌های اجرایی رییس‌جمهور و اعضای هیئت دولت نهم حسب مورد اجرایی باید مورد مطالعه و مداقه قرار گیرد تا عیب و اشكال آن طرح‌ها در جهت پیشرفت كشور معلوم و برطرف شود هر شخص و هر نهادی طرح یا ایده‌ای برای پیشرفت كشور دارد باید مطرح كند تا روند تاریخ انقلاب اسلامی كشورمان ثبت و ماندگار شود نه قهر و نه تملق هیچیك هدیه خوبی نیست تا چه رسد به اینكه بهترین هدیه باشد نقد به معنای بازگو كردن عیب دولت به همراه راه‌حل برطرف كردن آن است كه دولت با تمام توان به‌سوی پیشرفت و ساختن كشور پیش برود.

با توجه به آن‌كه حدود ۸۰ درصد امكانات و پتا جرایی كشور در اختیار دولت است و رییس‌جمهور نیز به عنوان شخص دوم كشور، كانون توجه افكار عمومی و از تاثیر‌گذارترین چهره‌ها درفضای عمومی كشور هستند، گرایش رییس‌جمهور و هواداران دولت به كاهش فضای تنش، اختلاف و تقابل به دیگر گروه‌های سیاسی، دستگاه‌ها و مسوولان كشور می‌تواند نقش مهمی در بهسازی فضای كشور داشته باشد.

درطول ماههای اخیر و آتی و در پایان دومین سال دور ریاست جمهوری چهار ساله دولت نهم، فرصت مغتنمی فراهم شده كه به ارزیابی عملكرد تبلیغی خود پرداخته تا مشخص شود حجم گسترده تخریب‌ها، جنگ روانی و هتك حرمت‌ها از ناحیه چه كسانی بوده و چه اثراتی در جامعه داشته است. ضمن آن‌كه باید مشخص شود ضریب تحمل پذیرش انتقادپذیری دولت به چه میزان بوده است؟در مقابل نیز باید روشن شود كه گروه‌های مقابل، چگونه و چه میزان جانب انصاف را رعایت كرده و از تخریب دولت خودداری نموده‌اند؟

● سه پیشنهاد برای بهسازی فضا

به نظر می‌رسد سه اقدام مهمی كه می‌تواند از سوی «دولت» برای بهسازی فضای تنش‌آلود فعلی در جامعه برداشته شود، نخست افزایش سعه‌صدر و تعامل با منتقدان است؛ چرا كه در سال ۸۵، دولت با توقیف سه روزنامه كثیر‌الانتشار و ده‌ها شكایت از رسانه‌ها - تقریبا –موضع برخورد و تقابل با رسانه‌های منتقد را گرفت كه طبیعتا افزایش تحمل پذیرش دیدگاه منتقدان می‌تواند به ارتباط دو جانبه دولت و رسانه‌ها كمك شایانی كند. گام دوم دولت نیز می‌تواند مهار و مدیریت – برخی –چهره‌ها و رسانه‌های هوادار خود باشد، چرا كه به گواهی اكثر قریب به اتفاق صاحب نظران، نتیجه تخریب‌های بی‌‌رویه شخصیت‌های نظام و دیگر گروه‌های سیاسی كه به بهانه طرفداری از محمود احمدی‌نژاد انجام شده، چیزی جز قرار گرفتن این چهره‌ها و گروه‌ها در موضع مظلومیت و افزایش محبوبیت و موقعیت این چهره‌ها نبود. چه كسی می‌تواند انكار كند كه حجم گسترده تخریب افرادی چون هاشمی و خاتمی یا قالیباف، روحانی، حداد عادل، هاشمی شاهرودی، ضرغامی و... نه تنها به بهبود موقعیت تخریب‌كنندگان وجهه این افراد نمی‌انجامد، بلكه این گونه لفاظی‌ها تنها به افزایش «اختلا‌ف‌افكنی» در میان مسوولان نظام و خوشحالی دشمنان نظام كمك شایانی می‌كند و در این میان، سومین نكته‌ای كه می‌تواند به بهبود فرایند اتحاد ملی منجر شود، تغییر ادبیات و لحن مسوولان دولتی نسبت به دیگر چهره‌ها و شخصیت‌های نظام است كه به نظر می‌رسد در سال ۸۵ عموما با برخی كنایه‌ها و واژه‌ها همراه بود. در حقیقت تكریم و احترام به دیگر مسوولان می‌تواند فضای مناسبی برای تقویت اتحاد ملی پدید آورد.در صورت انجام این اقدامات، طبیعتا فضای جامعه تصویر مناسبی نسبت به حسن نیت دولت و رییس‌جمهور در ایجاد فضای وحدت ملی خواهد داشت و در صورت اصرار دیگر گروه‌های سیاسی، جامعه به تخریب آنها، افكار عمومی مخالفان دولت را در نقض فرامین رهبر انقلاب برای ایجاد اتحاد ملی مقصر خواهد داشت.

چو عیبش بگفتی...

سعدی علیه الرحمه می‌فرماید:

پسند آمد از عیبجوی خودم

كه معلوم من كرد خوی بدم

كافی است؛ بس است، دیگر شور سیاه‌نمایی عملكرد احمدی‌نژاد درآمده و بسیاری از كارشناسان سیاسی، نمایندگان مجلس، مدیران سابق دولتی، رسانه‌های منتقد و... همه و همه به سمت نفی و انكار احمدی‌نژاد و دولتش هجوم می‌برند و كسی را یارای جلوگیری نیز نیست. به نظر می‌رسد در طول دو سال گذشته، همه اعمال دولت نهم نه تنها زیر ذره‌بین دیگران بوده، بلكه – ظاهرا –كار از انتقاد به منظور اصلاح عملكرد دولتیان، گذشته و در ورطه «تخریب» افتاده‌ایم.

چشم‌ها را بر هم گذاشته‌ایم و یكسره همه‌چیز را نهی می‌كنیم. در این میان، نگارنده نیز برای درك واقعیات صحنه سیاسی كشور، خوانندگان را به برخی رسانه‌های افراطی حامی دولت حواله نمی‌دهد، چرا كه خود این رسانه‌ها بیشتر از آن‌كه مردم را با واقعیات و جلب نظر مردم به دولت نهم آگاه و متمایل كنند، -خواسته یا ناخواسته –جهت عكس شنا می‌كنند و... بنابراین نیم نگاهی به دیدگاه خود بزرگان نظام كه اتفاقا خارج از سیستم دولت احمدی نژاد هستند، می‌تواند گواهی مناسبی برای روشنگری باشد.

سرآمد همه بزرگان نظام، شخص مقام معظم رهبری هستند كه منصفانه و مدبرانه به تشریح موقعیت كنونی می‌پردازند. حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای، اخیرا در اظهارات مهمی، هماهنگی دولت و مجلس را از بركات دوره اخیر برشمردند و تصریح كردند: باید با دولت همراهی كرد و نباید دولت اصولگرای معتقد به مبانی انقلاب و به شدت درحال تحرك و خدمت به مردم، تضعیف شود.

مقام رهبری، همراهی با دولت را نگاه مصلحت‌اندیشانه اساسی دانستند و خاطرنشان كردند: این به معنای انتقاد نكردن نیست، ولی انتقاد هم باید دلسوزانه باشد، به گونه‌ای كه در كنار نقاط ضعف، نقاط قوت بیان شود تا شائبه مسائل شخصی و جناحی پیش نیاید.ایشان با اشاره به این‌كه هماهنگی دولت و مجلس، مخالفان و دشمنانی دارد، افزودند: این افراد می‌گویند كه مجلس و دولت را یكدست كرده‌اند، درحالی كه مجلس با انتخاب مردم تشكیل شده است و رییس‌جمهور را هم مردم انتخاب كرده‌اند، ضمن آن‌كه یكدستی دولت و مجلس عیب نیست، بلكه حسن است، زیرا این دو قوه می‌توانند با همكاری یكدیگر، اهداف مشترك را پیگیری كنند.

البته آیت‌ا... خامنه‌ای، پیش از این و در دیدار رییس‌جمهور و اعضای هیئت دولت، به صراحت در باب عملكرد دولت به اظهار نظر پرداختند و دولت را به سعه‌صدر و تحمل مخالف، توصیه نمودند. ایشان، ضمن اشاره به رویكردهای اصولگرایانه در كشور و تبیین شاخص‌های اصولگرایی، دوره كنونی را به لحاظ انطباق شعارها و اهداف دولت با مبانی انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره)، اعتماد مردم به دولت و همچنین ابهت و عظمت كه سابقه بین‌المللی ملت ایران و نظام اسلامی، دوره‌ای استثنایی خواندند و تصریح كردند، دولت باید با حداكثر استفاده از این موقعیت در جهت تحقق اهداف و شعارهای اعلام شده حركت كند و وظیفه همه دلسوزان انقلاب و نظام اسلامی نیز كمك و یاری دولت است.

المیرا گنجی


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.