یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
برای اینکه بچههایتان را مدیر مالی بار بیاورید
این چهار ترفند مالی را امتحان کنید
کافیاست چند دلار پول به همراه چند فهم عمومی مالی به آنها بدهید.
آیا میخواهید مطمئن شوید که بچههایتان سرانجام بزرگسالانی با مدیریت مالی قوی از کار درخواهند آمد؟
چهار آزمایش زیر را انجام بدهید:
توصیه میشود این شگردها را روی بچههایتان امتحان کنید، درباره درسهایی که باید آموخته بشوند با آنها صحبت کنید و بعد پنهانی کلاهتان را قاضی کنید که آیا خود شما اسیر این کلکهای مالی شدهاید؟
۱) بها دادن به امروز:
بچهها میتوانند در بزرگسالی با پشتکار پول پسانداز کنند، به شرطی که یاد بگیرند خواستههایشان را به تاخیر بیندازند. با این همه این مهارت به آسانی به دست نمیآید.
میخواهید بدانید چرا؟ فرض کنید پول توجیبی بچهها هفتهای ۵ دلار باشد. هفته بعد که برای گرفتن پول توجیبی خود به سراغتان آمدند به آنها حق انتخاب بدهید؛ یکی اینکه میتوانند همان ۵دلار همیشگی را همین الان دریافت کنند، یا ۷دلار داشته باشند؛ یعنی افزایشی ۴۰درصدی، به شرطی که بتوانند یک هفته صبر کنند.
«شلومو بنارتزی»، استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس میگوید: «این به خواستههای آنی و لحظهای مربوط میشود. اینکه الان هیچ پولی نگیری جالب به نظر نمیرسد بنابراین آنها احتمالا ۵دلار را انتخاب خواهند کرد.»
این لزوما به این معنا نیست که فرزندان شما همه پول توجیبیشان را یکجا میخواهند. پروفسور بنارتزی که یکی از موسسان گردهمایی مالی رفتاری نیز هست، میگوید: «اگر به بچهها پیشنهاد انتخاب بین ۷دلار همین الان یا روزی یک دلار را بدهیم احتمالا بچهها مانند بزرگسالان روزی یک دلار را به مبلغ هنگفتی که یک دفعه بهدست بیاورند، ترجیح میدهند.»
۲) آهسته خرج کردن:
ما در مورد پول، بسته به نوع آن متفاوت فکر میکنیم. برای مثال اگر قرار باشد پول را نقدا از جیبمان پرداخت کنیم خیلی بیشتر مواظب خرج کردن آن هستیم نسبت به زمانی که قرار باشد با کارت اعتباری خرید کنیم. برای تست کردن این موضوع روی بچهها نوع پول تو جیبیشان را تغییر دهید، یک هفته به آنها ۵ تا یک دلاری بدهید، هفته بعد یک اسکناس ۵دلاری. احتمالا متوجه میشوید که اسکناس ۵دلاری را آهستهتر خرج میکنند.«دانانجی نایاکانکوپام» استاد بازاریابی در دانشگاه آیوا میگوید: «اینطور تصور میشود که اسکناس ۵دلاری ارزش بیشتری دارد، ناراحتی ذهنی جدایی ازاسکناس ۵دلاری بیشتر از ناراحتی ذهنی جدایی از ۵ تا یک دلاری است.»بزرگسالان نیز همین گونهاند، پرفسور نایاکانکوپام به همراه دو همکار خود در پژوهشی که در شماره مارس ۲۰۰۶ نشریه «پژوهش مصرفکننده» منتشر شد، دریافتند اگر آدمها برای مثال یک اسکناس ۵۰دلاری داشته باشند، تمایل کمتری به خرج کردن دارند نسبت به زمانی که ۱۰ تا اسکناس ۵دلاری داشته باشند.
تهیه فهرست خواستهها:
همه ما خواهان چیزهایی هستیم که در فروشگاههای بزرگ یا در تبلیغات دیدهایم. گاهی آن چیزی را که خواهانش بودیم، میخریم و در نهایت سرخورده میشویم. بعضی اوقات چند روز که صبر میکنیم اشتیاق خرید ما از بین میرود.
۳)آیا میخواهید جلوی بدون دلیل خرج کردن بچههایتان را بگیرید؟
به تدبیری که توسط «هیلان بیکر»- مشاور چاپ و تحلیلگر مالی در ملبورن- استفاده شده توجه کنید. زمانی که دو فرزند وی چیزهایی را که میخواستند نام بردند، خانم بیکر موارد را در دو فهرست خواستههای مجزا نوشت. چند روز یا چند هفته بعد همراه دو فرزندش به سراغ فهرست رفت تا بررسی کند آنها چه مواردی را هنوز میخواهند با پول تو جیبی خودشان بخرند یا به عنوان کادوی تولد یا عیدی دریافت کنند، خانم بیکر میگوید: «زمانی که آنها خیلی بچه بودند از منو شگفتزده میشدند؛ چون گاهی حتی اسباب بازی بهخصوصی را که سه شنبه شدیدا میخواستند در روز جمعه اصلا به یاد نمیآوردند.»
۴) پول خردها را برای خودت نگه دار:
به نظر میرسد که بچهها خواستههای تمام نشدنی دارند که البته شوک مالی بزرگی به خانواده وارد نمیکند. با این همه خرید کردن هیچ هزینهای برایشان ندارد چون پول پدر مادرها را خرج میکنند.
ترفندی که در اینجا باید بکار ببرید این است: کاری کنید بچهها احساس کنند که مشغول خرج کردن پول خودشان هستند. من این را از دخترم یاد گرفتم، زمانی که هانا به اولین گردش علمی مدرسه رفت به او ۵دلار دادم و گفتم بقیه پول رو برگرداند، او با کیفی پر از خرت و پرت و چند سنت پول بازگشت. در گردش بعدی باز هم ۵دلار دادم، اما این دفعه گفتم هر چقدر که باقی ماند مال خودت باشد. او با ۵دلار بازگشت. بعدا این روش را روی هنری برادر کوچکتر هانا امتحان کردم، تقریبا مثل قبل موفقیتآمیز نبود. فرصتهایی پیش میآید تا درباره پول صحبت کنیم، که تا وقتی پدر و مادرها در این زمینه افراط نکنند احتمالا چیز خوبی است. میر استاتمن، استاد امور مالی در دانشگاه سانتاکلارا در کالیفرنیا – هشدار میدهد: «شما که نمیخواهید فرزندانتان به یک روبات پول جمعکن تبدیل شوند. خوب است که بدانیم چه زمانی پول را در قلک بیندازیم، اما این هم خوب است که بدانیم چه زمانی پول را از قلک بیرون آوریم.»
http://newmind.mihanblog.com/More-۵۱۴.ASPX
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست