دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

ماهی طلال


نام انگلیسی : Indian mackerel
نام علمی : Rastrelliger kanagurta
نام محلی : گرفا
خانواده : Scombridae
کد : SCombe.R.k.۲
مشخصات :
مشخصات مورفولوژی
فرم و رنگ بدن:
بدن نسبتا کشیده تا حدی کلفت ،در طرفین قاعده باله پشتی دو ردیف طولی از لکه …

نام انگلیسی : Indian mackerel

نام علمی : Rastrelliger kanagurta

نام محلی : گرفا

خانواده : Scombridae

کد : SCombe.R.k.۲

مشخصات :

مشخصات مورفولوژی

فرم و رنگ بدن:

بدن نسبتا کشیده تا حدی کلفت ،در طرفین قاعده باله پشتی دو ردیف طولی از لکه های کوچک تیره و در بخش بالایی بدن نوارهای طولی تیره باریک و یک لکه سیاه نیز نزدیک حاشیه پایینی باله سینه ای وجود دارد.

باله ها:

باله پشتی اول دارای ۹ تا ۱۰ شعاع سخت و باله پشتی دوم دارای ۱۱ تا ۱۲ شعاع نرم است و باله مخرجی دارای ۱ تا ۲ شعاع سخت و ۱۱ شعاع نرم و به دنبال باله پشتی دوم ۵ تا ۶ بالچه و به دنبال باله مخرجی ۵ بالچه وجود دارد.

فلس:

فلسها از نوع دایره ای است و منطقه فلسدار corselet وسعت متغیری دارد.

دندان :

دهان بزرگ و انتهایی و هر دو فک دارای دندان است و با فک توسعه یافته پایینی که در زیر فک بالایی می باشد دارای دندانها مخروطی است.

طول:

حداکثر اندازه ۳۵ سانتیمتر و بطور متوسط ۲۵ سانتیمتر است.

سایر مشخصات :

چشمها درشت،خارهای آبششی خیلی طویل و وقتی دهان ماهی باز شود قابل رویت است.تعداد خارهای آبششی روی اولین کمان آبشش ۴۵ تا ۵۰ عدد می باشد دهانه های آبششی وسیع و پرده های آبششی جدا از هم و بدون قطعه رابط است.

مشخصات بیولوژی

مکان زندگی:

یک ماهی اپی پلاژیک نریتیک است و در آبهای گرمتر از ۱۷ درجه سانتیگراد زیست می کنند و در دسته‌های بزرگ حرکت می کنند.

تغذیه:

انواع جوان از فیتوپلانکتونها و زئوپلانکتونها و انواع بالغ از لارو ماهی و میگوها تغذیه می کنند.

پراکنش:

سراسر خلیج فارس و دریای عمان

تولید مثل:

جزءماهیان تخمگذار است

ارزش اقتصادی:

گوشت آنها طعم عالی داشته و بعضی از گونه ها ی آن در صنایع کنسرو سازی مهمترین ماده اولیه تولید کنسرو محسوب می شوند و از اهمیت اقتصادی بالایی بر خوردارند.

روش صید:

تور گردان پیاله ای ،تور بالارونده و در نزدیکی ساحل از تله های ساخته شده از نی استفاده می گردد