یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تضمین سلامت با ارتباطات اجتماعی


تضمین سلامت با ارتباطات اجتماعی

لزوم توجه به ارتباطات اجتماعی در زندگی افراد بخصوص در میان سالمندان باید مورد توجه قرار گیرد. محققان استرالیایی دریافته‌اند عضویت افراد در گروه‌های اجتماعی حمایت‌کننده …

لزوم توجه به ارتباطات اجتماعی در زندگی افراد بخصوص در میان سالمندان باید مورد توجه قرار گیرد. محققان استرالیایی دریافته‌اند عضویت افراد در گروه‌های اجتماعی حمایت‌کننده احتمال ابتلای افراد به سکته‌های قلبی و مغزی، آلزایمر و دمانس عقلی حتی ابتلا به سرماخوردگی ساده را کاهش می‌دهد.

آنان می‌گویند هر چه شبکه اجتماعی گسترده‌تر باشد و فرد مدت زمان طولانی‌تری از آن گروه بهره ببرد با سبک‌های زندگی مختلفی آشنا شده و در نتیجه شکل بهره‌گیری از حمایت دیگران و حمایت کردن از دیگران را بهتر فراگرفته و در نتیجه احتمال ابتلایش به بیماری‌ها کمتر می‌شود.

به‌علاوه محققان دریافته‌اند فعالیت‌های مغزی افراد سالمند در صورت افزایش شبکه اجتماعی و ارتباطات اجتماعی افزایش یافته و در نتیجه دمانس و آلزایمر در آنان با سرعت کمتر و دیرتر رخ می‌دهد. خصوصاً آن‌که افراد وارد گروه‌های اجتماعی ـ ورزشی یا فرهنگی مثل تیم فوتبال یا گروه‌های کتابخوانی شده باشد در این صورت علاوه بر سلامت جسمی و روانی خود را دارای هویت اجتماعی مشخصی دانسته و در نتیجه عزت نفس و اعتماد به نفس‌شان نیز بالا می‌رود.

در یک تحقیق صورت گرفته توسط دانشمندان آلمانی روی افراد مبتلا به سکته مغزی مشخص شد بیماران گرفتار سکته‌های مغزی پس از آن‌که در شبکه اجتماعی مناسب قرار می‌گیرند بهبودی‌شان سریع‌تر رخ داده و زودتر به شرایط زندگی باز می‌گردند.



همچنین مشاهده کنید