دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

داستان چربی‌ها


داستان چربی‌ها

هر فردی در رژیم غذایی خود به چربی‌ها نیاز دارد. چربی‌ها منبع مهم انرژی محسوب می‌شوند و بخش مهمی از غشای سلول‌‌های بدن ما از چربی ساخته می‌شود و چربی‌ها لازمه تولید برخی هورمون‌های …

هر فردی در رژیم غذایی خود به چربی‌ها نیاز دارد. چربی‌ها منبع مهم انرژی محسوب می‌شوند و بخش مهمی از غشای سلول‌‌های بدن ما از چربی ساخته می‌شود و چربی‌ها لازمه تولید برخی هورمون‌های خاص هستند.

چربی‌ها همچنین به بدن کمک می‌کنند تا ویتامین‌هایی نظیر A، D، E و K جذب شوند اما دریافت چربی سالم در رژیم غذایی برای سلامت کلی بدن ما لازم و ضروری است.برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی، محققان توصیه می‌کنند خوردن غذاهایی که حاوی اسیدهای چرب غیراشباع با میزان توصیه شده هستند، بسیار لازم و ضروری است.جایگزین کردن اسیدچرب اشباع با اسیدچرب غیراشباع می‌تواند کلسترول بد خون یا همان LDL را کاهش بدهد.

دریافت چربی‌هایی اشباع و ترنس باید تا جایی که ممکن است کم شود چرا که این چربی‌ها سبب کاهش کلسترول خوب یا همان HDL می‌شوند.طبق توصیه راهکارهای انجمن تغذیه آمریکا نباید بیش از ۳۰ درصد از کل کالری دریافتی ما از چربی‌ها باشد و از این ۳۰ درصد تنها باید ۱۰ درصد یا کمتر از اسیدهای چرب اشباع و میزان اندکی از اسیدهای چرب ترنس باشد.کلسترول دریافتی باید کمتر از ۳۰۰ میلی‌گرم در روز باشد.

دریافت چربی کلی باید بین ۲۰ تا ۳۵ درصد از کل کالری ما را تشکیل بدهد.و بیشتر این چربی باید از منابع چربی غیراشباع مانند روغن ماهی، گردو و روغن‌های گیاهی تامین شود. روغن کانولا به مصرف‌کنندگان این روغن کمک می‌کند تا به این اهداف در رژیم غذایی دست پیدا کنند چون این روغن دارای کمترین میزان چربی اشباع یعنی ۷ درصد از کل چربی است.۶۱ درصد از کل روغن کانولا حاوی چربی‌های غیراشباع است. همچنین سرشار از اسیدآلفالینولئیک (۱۱ درصد) است.

تحقیقات نشان می‌دهد که جایگزین کردن این روغن با روغن‌های دیگر نظیر روغن‌های گیاهی دیگر، خواص توصیه شده رژیم‌های مناسب را نخواهد داشت.

امگا-۳

جایگزین کردن روغن کانولا به جای سایر روغن‌ها سبب افزایش دریافت اسید آلفالینولئیک می‌شود. بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که این چربی مفید (تنها اسیدچرب امگا-۳ که در برخی روغن‌های گیاهی هم یافت می‌شود.) با تاثیرات سودمندی که روی تنظیم ضربانات نامنظم قلب، کاهش التهاب و لخته‌های خونی دارد، از قلب محافظت می‌کند.همچنین مشخص شده است که این اسید با کاهش شیوع مرگ و میر قلبی ارتباط مستقیم دارد.