سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نقاهت پس از سرطان با نیم ساعت ورزش روزانه


نقاهت پس از سرطان با نیم ساعت ورزش روزانه

بیشتر بیمارانی که در جنگ با سرطان پیروز شده‌اند، همواره نگران عود دوباره بیماری و ریشه دواندن آن در بدن خود هستند، اما تازه‌ترین پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حداقل ۳۰ دقیقه ورزش …

بیشتر بیمارانی که در جنگ با سرطان پیروز شده‌اند، همواره نگران عود دوباره بیماری و ریشه دواندن آن در بدن خود هستند، اما تازه‌ترین پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حداقل ۳۰ دقیقه ورزش روزانه، برای سلامت کامل بیماران مبتلا به سرطان مفید و کمک‌کننده است. در همین رابطه، انجمن سرطان آمریکا برای عموم افراد، حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش متوسط تا شدید و حداقل ۵ روز در هفته را توصیه کرده است.

به گفته محققان، ثابت شده است که این مقدار ورزش خطر سرطان و بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد.

اضافه کردن ورزش و نرمش کردن به برنامه‌های روزانه تفاوتی اساسی در زندگی ما ایجاد خواهد کرد. همه کسانی که چنین تجربه‌ای دارند به خوبی این نکته را درک کرده‌اند، اما اگر شما بتازگی با سرطان روبه‌رو بوده و در این مقابله پیروز شده‌اید، بدانید که باید بیشتر به جسم و ذهن‌تان اهمیت دهید و بیش از دیگران مراقب خودتان باشید.

تحقیقات نشان داده است که اضافه کردن ورزش در حد متوسط به زندگی معمول و روال روزانه می‌تواند به بهبود سلامت شما منجر شود. محققان معتقدند برنامه‌های منظم ورزشی، استرس را کاهش داده و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد. همچنین در کاهش خستگی نیز مفید خواهد بود.

شاید شما راحت‌تر باشید و حتما بهتر هم هست که با پزشک خود در مورد یک برنامه ورزشی مناسب با شرایط پس از بیماری مشورت کنید؛ این نکته اهمیت بیشتری می‌یابد اگر در حال حاضر نیز تحت درمان هستید چرا که پزشک می‌تواند برنامه ورزشی مفید و ایمن و در عین حال لذتبخشی را به شما معرفی کند.

پیاده‌روی را از دست ندهید

یک پیاده‌روی آهسته با یک دوست، همسایه، همسر یا هر کسی که اطراف شما آماده این پیاده‌روی است، ایده‌ای مناسب خواهد بود یا انجام حرکات کششی هنگامی که به موسیقی گوش می‌دهید، حتی شرکت در کلاس‌های یوگا و... نیز در صورت تائید پزشک‌حتما مفید خواهد بود.

همراهی یک دوست در هنگام انجام ورزش، این برنامه را برای شما لذتبخش‌تر خواهد کرد. به یاد داشته باشید که در ابتدا اهدافی کوتاه مدت برای خود تعیین کنید تا راحت‌تر شروع کرده و آسان‌تر ادامه دهید. در مورد شدت ورزش هم زیاد نگران نباشید، هدف اغلب ما از ورزش، فعال و با انگیزه ماندن است.

کلید موفقیت شما در این نکته نهفته است که فعالیتی ساده و مفرح را در نظر بگیرید و آن را راحت و مطلوب ادامه دهید. مقابله با سرطان و پیروز شدن در این نبرد، موفقیتی بزرگ است. پس از این مرحله اکثر افراد، اگر نه همه آنها، اولویت اصل زندگی خود را این موضوع قرار خواهند داد: جلوگیری از بروز مجدد بیماری.

اگر شما هم این راه سخت را پیموده‌اید و سرطان را شکست داده‌اید، ممکن است فکر کنید که چگونه می‌توانید سلامتی خود را حفظ کنید.

زندگی طولانی‌تر، بیماری کمتر

شواهد فراوانی اثبات می‌کنند که ورزش و رژیم غذایی مناسب، مردم را از ابتلا به سرطان محافظت می‌کند. آخرین اطلاعات نیز نشان می‌دهد که ورزش برای بیماران مبتلا به سرطان مفید است. دکتر کری کورنیا، استاد و رئیس تحقیقات فعالیت بدنی و سرطان دانشگاه آلبرتا در کانادا می گوید : بسیاری از مطالعات اخیر نشان می‌دهد که سطح مناسب فعالیت بدنی با کاهش خطر برگشت سرطان و زندگی طولانی پس از تشخیص سرطان ارتباط مستقیم دارد.

طبق شواهد، زنانی که پس از درمان سرطان سینه، ورزش را جزئی از زندگی روزانه خود قرار می‌دهند، بیشتر و بهتر زندگی کرده و عود بیماری در آنها کمتر می‌شود.

بدیهی است، هر کسی پس از تشخیص این بیماری، می‌خواهد کاری انجام دهد تا از عود بیماری پیشگیری شود. کالین دویل مدیر تغذیه و فعالیت بدنی انجمن سرطان آمریکا نیز اینگونه می‌گوید: مطمئنا برخی از اهداف بیماران برای داشتن زندگی سالم باید به کنترل وزن و ورزش معطوف شود. آنچه که کارشناسان تصور می‌کرده‌اند، امروزه ثابت شده است. ورزش می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها و کمکی برای زندگی طولانی‌تر و به دور از سرطان باشد.

پس شما هم از همین امروز این میزان ورزش را در برنامه روزانه‌تان جای دهید. البته باز هم تاکید می‌کنیم که اهدافی کوچک و قابل دسترسی برای خود تعیین کرده و قبل از اقدام به هر کاری با پزشک خود در مورد ورزش مناسب مشورت کنید.

نیلوفر اسعدی بیگی‌



همچنین مشاهده کنید