جمعه, ۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 24 May, 2024
مجله ویستا

شـیـر و دوغ خـارج از یـخـچـال را نـخـریـد


شـیـر و دوغ خـارج از یـخـچـال را نـخـریـد

گوشت، شیر، مرغ، لبنیات، تخم‌مرغ و ماهی فسادپذیری بالایی دارند و زنجیره سرمایی آنها باید حتما از ابتدای تولید تا انتهای زمان مصرف حفظ شود؛ در حالی که میوه‌ها، سبزی‌ها یا جوانه‌ها …

گوشت، شیر، مرغ، لبنیات، تخم‌مرغ و ماهی فسادپذیری بالایی دارند و زنجیره سرمایی آنها باید حتما از ابتدای تولید تا انتهای زمان مصرف حفظ شود؛ در حالی که میوه‌ها، سبزی‌ها یا جوانه‌ها درجه فسادپذیری پایین‌تری دارند و می‌توان آنها را مدتی بیرون از مغازه و خارج از یخچال نگهداری کرد، البته به شرطی که دور از تابش مستقیم نور آفتاب قرار داشته باشند...

نکته اصلی این است که میوه‌ها و سبزی‌ها در صورت بیرون ماندن از یخچال برای مدتی، بلافاصله خراب یا فاسد نمی‌شوند اما ممکن است کیفیتشان پایین بیاید.

درجه فسادپذیری محصولات لبنی مانند شیر و دوغ هم بالاست و به همین دلیل اگر مشاهده کردید مغازه‌ای شیر و دوغ را خارج از یخچال و حتی بیرون از مغازه در سبد گذاشته است، بهتر است از خیر خرید آن محصول بگذرید. بد نیست بدانید درج تاریخ مصرف طولانی روی شیرهای با ماندگاری بالا، به این معنی است که اگر آن شیر در دمای مناسب نگه داشته شود، به مدت طولانی می‌توان آن را مصرف کرد ولی اگر این محصول لبنی در این روزهای گرم تابستان خارج از مغازه گذاشته شود، ۴ ساعت هم تاریخ مصرف نخواهد داشت. متاسفانه در ایران توجه چندانی به متراژ مغازه‌ها هنگام تعیین نوع کاربری آنها نمی‌شود و هر فردی می‌تواند با کمترین متراژ ممکن هم جواز مغازه فروش موادغذایی را بگیرد درحالی که نمی‌تواند یخچال و شرایط مناسبی برای نگهداری موادغذایی فراهم کند. مسوولان و وزارت بهداشت باید هنگام صدور پروانه کسب به این مساله توجه بیشتری داشته باشند.

دکتر آراسب دباغ مقدم

متخصص بهداشت مواد غذایی