پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
حال ما خوب است
در شرایطی که شرکت یوتلست فقط از طریق ماهواره هاتبرد در حال ارسال امواج بیش از هزار شبکه تلویزیونی در فضای جمهوری اسلامی ایران است، جبهه غرب همچنان به خاموش کردن رسانههای ایرانی اصرار میورزد. جالب این که بسیاری از شبکههای مهاجم، نشر محتوای ضداخلاقی، ضدانسانی، ضدایرانی و ضدارزشهای دینی را در دستورکار خود دارند و ما تنها کشوری هستیم که رسانههای آن نباید از حق آزادی بیان برخوردار باشد.
اولین هدف خطورکننده به ذهن طراحان این شیوه نه چندان جدید، ستیز با رسانههای ایرانی و به سکون، خمودی و توقف کشاندن این شبکهها (بویژه شبکههای برونمرزی صدا و سیما) است، حال آنکه آرایش رسانهای در ورای مرزهای کشور نه تنها تغییر نکرده و تضعیف نشده، بلکه در قامتی استوارتر از گذشته به مسیر خود ادامه میدهد.
شبکه جهانی سحر که به اذعان ونسا اوکانر، مسئول مطبوعاتی شرکت یوتلست، بهانه و دستاویز اصلی و اولیه یوتلست برای حذف ۱۹ شبکه رسانه ملی از هاتبرد عنوان شده، از جمله این رسانههاست که همچنان پویا و پرتحرک در عرصه رقابت بینالمللی رسانهای حاضر است و نه تنها تلاش برنامهسازان و عوامل این شبکه کم نشده، بلکه دریافت بازخوردهای جدی، پیگیرانه و از سر علاقه و اعتماد بینندگان برونمرزی نسبت به شبکه سحر بر شور و اشتیاق کار افزوده شده و انگیزه و روحیه برنامهسازان این شبکه برای تولید و پخش برنامه (به زبان کردی، آذری، بوسنیایی، اردو، فرانسوی و انگلیسی) ارتقا پیدا کرده است.
پس از قطع پخش شبکه سحر از ماهواره هاتبرد، شبکههای رلهکننده برنامههای سیمای بوسنیایی
این شبکه (در بوسنی و هرزگوین)، با حجم عظیم تلفنها، پیامکها و پیگیریهای مردمی در اعتراض به اقدام هاتبرد روبهرو شدند.
یکی از سرویسهای ششگانه برنامهساز در شبکه سحر، سیمای بوسنیایی است. این سیما از سال ۷۴ و در بحبوحه جنگ بوسنی تاسیس شد و هم اکنون روزانه پنج ساعت پخش برنامه دارد. میزان بینندگان این سیما در بوسنی و هرزگوین، طبق آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما، ۶۰ درصد از کل تماشاگران تلویزیون در این کشور است که برای یک شبکه خارجی، موفقیتی چشمگیر به شمار میرود.
مهدی حیدری، مدیر این شبکه بینالمللی که تولید و پخش برنامه به زبان بوسنیایی را برای مخاطبان سحر در بالکان و بوسنی و هرزگوین هدایت میکند، با اشاره به اینکه اصل چنین روندی ـ یعنی شبکهای خارجی آنقدر جذابیت، مقبولیت و توفیق میان بینندگان خود در کشوری دیگر داشته باشد که شبکههایی در آن کشور بخواهند برنامههای شبکهای متعلق به کشوری دیگر را از کانال خود پخش کنند ـ عامل برتری بزرگ و موفقیتی انکارناپذیر است، تاکید میکند: نکاتی که مدیران این شبکهها از تماسهای مردمی نقل میکنند، عزم ما را برای کار، جدیتر از پیش میکند.
او در همین زمینه میگوید: پس از قطع شبکه از هاتبرد، در تماسهای تلفنی با تلویزیونهای رلهکننده سحر در بوسنی و هرزگوین، مدیران این رسانهها اظهار کردند: از وقتی ماهواره هاتبرد پخش شبکههای ایران را متوقف کرده، روزانه صدها تلفن از مخاطبان داریم که جویای شبکه سحر هستند. شاید تا این زمان میزان طرفداران سحر در بوسنی رصد نمیشد، ولی حالا که پخش سحر با مشکل روبهرو شده، خیل عظیم تلفنها، پیامکها و پیگیریهای مردمی برای برقراری مجدد این شبکه، کار روتین ما را دستخوش تغییر کرده است.
حیدری اضافه میکند: خوشبختانه با شروع پخش برنامههای شبکه سحر از ماهواره روسی اکسپرس و پس از آن جایگزینی این ماهواره با یک ماهواره سیگنالرسان دیگر، امکان دریافت امواج سحر برای شبکههای بوسنی وهرزگوین مجدد برقرار شد و هماکنون شبکههای بهار، وگوشچا، یاسمین و کاکانی طبق روال قبل خود، دوباره به پخش برنامههای شبکه سحر میپردازند.
مدیر سیمای بوسنیایی شبکه سحر به محتوای تعدادی از تماسهای تلفنی مخاطبان این سیما با دفتر آن در تهران نیز اشاره میکند که از جمله آنها پیام مرصاد از نروژ است که گفته: ما بوسنیاییهای مقیم نروژ، اخبار جهان اسلام را از طریق شما دنبال میکردیم که متاسفانه هاتبرد دیگر آن را پخش نمیکند. چگونه میشود برنامههای شما را دید؟
وی همچنین از تماس نجاد فضل ایچ با دفتر سیما میگوید که اظهار کرده است: ما جمعی از بوشنیاکهای (مسلمانان بوسنی) دانمارک بیننده ثابت برنامههای شما بودهایم، چون اخبار صحیح و اسلامی از آن پخش میشد ولی حالا چطور میتوانیم برنامههای شما را دریافت کنیم؟
سوعادا ابراهیم اویچ از توزلا نیز دیگر بیننده شبکه سحر در بوسنی و هرزگوین است که حیدری مضمون تماس او را اینچنین توصیف میکند: چرا برنامههای سحر دیگر پخش نمیشود؟ ما به اخبار و سریالهای شما عادت کرده بودیم.
نمونههای تماس فعال و پیگیری برای استمرار ارتباط با شبکه سحر از سوی بینندگان را میان مخاطبان دیگر سیماهای شبکه سحر نیز میتوان جست.
سیدسجاد حسینکاظمی، مدیر رادیو اهل بیت (ع) در اسلو پایتخت نروژ در رایانامهای اعلام کرده است: ما در اسلو قادر به دیدن برنامههایتان نیستیم. مردم با رادیو اهل بیت (علیهم السلام) در اسلو تماس میگیرند و علت را از ما میپرسند.
زکیه غلاممحمد از ترکیه مخاطب سیمای اردوی شبکه سحر نیز عنوان کرده است: امیدوارم ملعونهایی که شبکههای ایرانی را محدود کردهاند هر چه زودتر به عذاب خداوندی گرفتار شوند. آیا این ملعونها فکر میکنند میتوانند با این کارها به اهدافشان برسند؟ خیر. انشاءالله کشور ایران شب و روز پیشرفت خواهد کرد. این تحریمها بر ما تاثیری ندارد و شبکه مورد علاقهمان را میبینیم. قابل توجه است که دیگر مردم کانالهای غربی را نمیپسندند و علاقه به کانالهای ایرانی هر روز بیشتر میشود.
پس از قطع شبکه سحر از ماهواره هاتبرد، برنامههای کانال ۱ و ۲ این شبکه بینالمللی از طریق ماهوارههای نایلست، بدر و ABS-۱ (کانال ۱) و نایلست، بدر و پاکست (کانال ۲) قابل دریافت است و پوشش ماهوارهای شبکه سحر در حد بالایی حفظ شده که شمار پیامهای دریافتی از مخاطبان و افزایش آن نسبت به قبل، شاهدی براین مدعاست.
از دیگر سو، ظرفیت بالای فضای مجازی نیز مدنظر دستاندرکاران شبکه قرار گرفته و از زمان شروع قطعهای پی در پی رسانههای برونمرزی از ماهوارههای گوناگون، بازدید سایتهای شبکه سحر بیش از دو برابر شده و این میزان در مورد صفحات سحر در شبکههای اجتماعی مجازی نیز با افزایش نزدیک به سه برابری مواجه شده است که نشان میدهد مخاطبان شبکه سحر حتی با وجود دشواری دسترسی به امواج ماهوارهای، تصویر شبکه را از طریق پخش اینترنتی دنبال کردهاند.
باوجود همه تلاشهای مخالفان، انتشار دیدگاهها و نظرات متفاوت رسانههای ایرانی با روال و مشی معمول رسانههای غرب، محدودکنندگان پخش شبکه سحر طرفی از ادامه حرکتهای خود نبستهاند و خورشید حقیقت همچنان از پس ابرهای تیره و تار ستیزهجوییهای غرب میدرخشد.
شیدا اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست