چهارشنبه, ۲۲ اسفند, ۱۴۰۳ / 12 March, 2025
والك پلو

والك یك سبزی خودروی كوهی است كه در نقاط سرد كوهستانی كشور و در فصل بهار میروید. اگرچه به نظر بسیاری از افراد این سبزی به خودی خود بوی نامطبوعی دارد ولی با استفاده از آن میتوان پلوی مخلوط خوشمزهای تهیه كرد كه بین قدیمیها طرفداران بسیاری دارد.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- برنج ۴ پیمانه سر خالی یا ۵۰۰ گرم
- والك ۵۰۰ گرم
- روغن ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
برنج را به همراه نمك خیس كنید. والكها را پس از پاك كردن خوب بشویید و در آبكش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. با توجه به اینكه والكهای كوهی برگهای لطیف و كوتاهی دارند، میتوانید آنها را به صورت درسته مورد استفاده قرار دهید. در غیر این صورت والكها را كمی درشتتر از سبزی پلو خرد كنید.
قابلمهای آماده كنید و نیمی از حجم آن را از آب پر كنید و روی اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، برنج خیسخورده را داخل آب بریزید. بعد از آنكه برنج نیمپز شد، والكها را به آب آن اضافه كنید و بگذارید تا همزمان با برنج چند جوش دیگر نیز بخورد. برای این منظور ۲ الی ۳ دقیقه زمان كافی است. سپس برنج را به همراه والك آبكشی كنید.
توضیح ۱:
با توجه به آنكه والك، سبزی بسیار لطیفی است، طولانیتر شدن مدت پخت آن در آب، سبب له شدن آن میشود، پس پیش از اضافه كردن والك، از نیمپز شدن برنج اطمینان حاصل كنید.
در پایان، مخلوط برنج و والك آبكشیشده را دوباره به قابلمه منتقل كرده و با اضافه كردن آب و روغن، آن را به روش معمول پخت برنج دم كنید. برای دم كشیدن این پلو ۴۵ دقیقه زمان لازم است.
توضیح ۲:
بعضی افراد در قدیم، والك پلو را با سماق و زعفران دم میكردند، به این صورت كه هنگام انتقال مخلوط برنج و والك به قابلمه، در لابهلای برنج مقداری سماق و زعفران هم میپاشیدند.
توضیح ۳:
این غذا از قدیمالایام معمولا بدون گوشت پخته میشده ولی در صورتی كه به مصرف پروتئینهای حیوانی به همراه غذا عادت دارید، میتوانید آن را به همراه ماهیچه پخته شده یا كوفته ریزه سرخ شده دم كنید و بخورید.
چند نكته:
۱) والك را پس از شستوشو بلافاصله در پخت غذا مورد استفاده قرار دهید. والك شستهشده به سرعت خراب میشود.
۲ ) از خیس كردن طولانی مدت والك در آب طی مراحل شستوشوی آن پرهیز كنید زیرا بهسرعت پژمرده میشود.
۳ ) رایجترین روش برای نگهداری طولانیمدت والك، فریز كردن آن است؛ در نتیجه والك را پس از شستوشو به صورت درسته یا خردشده فریز كنید.
۴ ) روش دیگر برای نگهداری بلندمدت والك، خشك كردن آن است. این كار را در سایه انجام دهید.
۵ ) برای پخت والك پلو به جای آبكش كردن از روش كته كردن نیز میتوان استفاده كرد. برای این منظور برنج را مانند روش معمول پخت كته، به همراه آب بپزید. هنگامی كه برنج تمام شد، والك را به برنج اضافه كرده و با برنج مخلوط كنید. سپس این مخلوط را مانند كته معمولی دم كنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست