دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
فواید زیارت کربلا در دنیا و آخرت
در طول تاریخ انسانهایی بوده و هستند که پس از مرگشان، زندگی و حیاتشان ادامه پیدا کرده و با مرگ بدنشان، وجودشان و شخصیت و اندیشهشان ادامه یافتهاست. مردان خدا و شخصیتهای الهی، همانگونه که در زمان حیات خویش استوانه دین و محور انسانیت و پشتوانه حق و عدالت هستند، در زمان پس از مرگ نیز آرامگاه و زیارتگاهشان پشتوانه حق و عدالت و فضیلت است و در این میان، زیارت مشهد حسینی از ویژگیهای برجستهای برخوردار است. آنانکه توفیق پیدا میکنند و به زیارت مرقد مطهرش مشرف میشوند، روی به آستان امام حسین (علیهالسلام) آورده و به جانب این مدرسه عشق و فضیلت و دانشگاه کمال و تربیت میگرایند. اینگونه تربیت اجتماعی و یک چنین موسسه تهذیب اخلاق و ادب، برای هیچ ملتی از ملل گیتی میسر و مقدورنیست. شیعه، امام را مقرب درگاه خدا میداند و با توسل به او قربی به خدا پیدا میکند، همانطور که در قرآن مجید فرمود:«به سوی او وسیله بگیرید» (۱) امام را وسیله الهی میداند. زیرا توسل و شفاعت، بعدی از ابعاد زیارت است که زائر از این طریق خود را به درگاه الهی نزدیک میکند، و پیشوایان ما وعده فرمودهاند که از زائران خود دستگیری کنند.
تأمل در زیارت عاشورا و دیگر زیارات، این مطلب را به خوبی روشن میسازد که امامان در صدد ساختن انسانهای مومن و متعهد بودهاند، لذا به آنها تعلیم دادهاند که در زیارت امام حسین (علیهالسلام) از خداوند بخواهند که زندگی و مرگشان را «حسین گونه» قرار دهد، و آنها را در دنیا و آخرت همراه آن حضرت بدارد: «اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد، و مماتی ممات محمد و آل محمد ... و ان یجعلنی معحکم فی الدنیا و الاخره». اکنون به آثار و برکاتی که زیارت سیدالشهدا (علیهالسلام) به دنبال دارد میپردازیم:
۱- آرامش بخشیدن به زائر: قبل از آنکه به آثار و برکاتی که برگرفته از روایات اسلامی است اشاره کنیم، این نکته لازم به ذکر است که زیارت مرقد شریف امام حسین (علیهالسلام) مانند سایر ائمه، به مردمان و زیارت کنندگانش، نوعی آرامش و اطمینان میبخشد. در این عصر که انسان را موجودی مضطرب مینامند، و پیوسته دست به گریبان با پدیدههایی چون تردید، ناکامی، تشویش، ترس و ناسازگاری با محیط و زندگی ماشینی است و نمیتواند از اضطراب در امان بماند، این زیارت مرقد مردان خدا و پیشوایان دین است که به انسان آرامش خاطر میدهد.
۲- در امان خدا بودن :به امام صادق (علیهالسلام) عرض کردند: کمترین اثری که برای زائر قبر امام حسین (علیهالسلام) وجود دارد، چیست؟ فرمود: «کمترین تأثیرش این است که خداوند متعال، او و خانواده و مالش را حفظ میکند تا به سوی اهل خویش برگردد ،و چون روز قیامت فرا رسد، خداوند حافظ او خواهدبود» (۲).
۳- برآورده شدن حاجات و دفع پریشانی:امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «همانا نزد شما قبری است که هیچ فرد پریشانی نزد آن نمیآید مگر آنکه خداوند از او دفع پریشانی نماید و حاجتش را برآورد»(۳).
۴- زیادتی در عمر و رزق: امام باقر (علیهالسلام) فرموده است: «شیعیان ما را به زیارت قبر حسین (علیهالسلام) امر کنید، زیرا زیارت او موجب فزونی در رزق و طول عمر و دفع بلایا و ناگواریها میشود»(۴).
۵- آمرزش گناهان: امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «هر کس حسین (علیهالسلام) را زیارت کند در حالی که عارف به حق او بوده و به امامتش اقرار داشته باشد خدای سبحان ،گناهان گذشته و آیندهاش را میآمرزد»(۵).
۶- محسوب نشدن ایام زیارت از عمر زائر: امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «همانا ایام زیارت زائران حسین بن علی (علیهالسلام) از عمرشان محسوب نگشته و جزو حیاتشان به شمار میآید»(۶).
۸- عنایت و توجه سیدالشهدا (علیهالسلام):امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «حسین در نزد پروردگارش ... به زائرانش نظر میکند. او نگاه میکند که چه کسی برای آن حضرت گریه میکند، پس برای او طلب آمرزش کرده و پدرانش را میخواند تا برای آن زائر دعا کرده و طلب آمرزش و مغفرت نمایند. سپس امام (حسین) میفرماید: اگر زائر من میدانست که خدا چه چیزی برای او عطا میفرماید شادی او بیشتر از جزع و بیتابی وی میگردید»(۷) و امام حسین (علیهالسلام) فرمود: «هر کس مرا در زندگانیاش زیارت کند، پس از مرگش بازدیدش خواهم کرد»(۸).
۹- خیر و برکت زیاد :امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «اگر مردم میدانستند که چقدر خیر و برکت در زیارت امام حسین (علیهالسلام) وجود دارد، برای زیارت کردنش با یکدیگر رقابت میکردند، و هر آینه اموالشان را برای رفتن به زیارتش میفروختند»(۹). و امام باقر (علیهالسلام) فرمود: «اگر مردم میدانستند که زیارت قبر شریف حسین (علیهالسلام) چه مقدار فضیلت و برکت دارد، از شوق زیارت جان میسپردند و نفسهایشان از شدت حسرت بند میآمد»(۱۰).
۱۰- برابری زیارت قبر حسین (علیهالسلام) با حج: عبدا... بن عبید انباری گوید: به امام صادق (علیهالسلام) عرضه داشتم: همه ساله وسایل تشرف به حج برایم فراهم نمیشود. فرمود: «چون قصد حج نمودی و اسباب برایت فراهم نگشت، به زیارت قبر حسین (علیهالسلام) برو، که یک حج برایت نوشته میشود و چون قصد عمره نمودی و وسایل مهیا نشد، عزم زیارت قبر حسین (علیهالسلام) نما، که یک عمره برایت منظور میشود»(۱۱) .
۱۱- نام زائر در اعلی علیین ثبت میشود :امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «هر کس به زیارت قبر حسین (علیهالسلام) برود در حالی که عارف به حق او باشد، خداوند نام او را در اعلی علیین مینویسد»(۱۲) .
۱۲- غرق شدن در رحمت الهی :از امام صادق (علیهالسلام) پرسیدند: ثواب کسی که قبر امام حسین (علیهالسلام) را زیارت کند، در حالی که کبر و غرور نداشته باشد چیست ؟ فرمود: «برایش هزار عمره و حج مقبول نوشته میشود. اگر شقی باشد، سعید نوشته میگردد، و پیوسته در رحمت الهی غوطهور خواهد بود» (۱۳).
منابع در دفتر روزنامه موجود است
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست