دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
زنگ خطر بحران طلاق
در حال حاضر با افزایش طلاق در جامعه روبه رو هستیم. به نظر می رسد یکی از دلایل گسترش آن، این است که برخی زوجین جدایی را به عنوان نخستین و بهترین راه حل برای هموار شدن مشکلات خود برمی گزینند، غافل از این تبعات منفی که پس از طلاق دامن گیر آن ها می شود زمینه بروز مشکلات بیشتری را برای آنان فراهم می سازد.یکی از عمده دلایلی که امروزه موجب جدایی زوجین می شود، تغییر ارزش های موجود در خانواده هاست. با تغییر الگو و ارزش ها و تمایل هر یک از طرفین به سوی عقاید و طرز زندگی خاص اختلافات جدی بین زوجین بروز می کند که گاهی اوقات آنان را تا سرحد جدایی می کشاند.هم چنین تغییر شیوه زندگی از گذشته تا حال و به تبع آن تغییر نگرش افراد، باعث شده است تا دیگر برخی خانواده ها همانند گذشته، طلاق را به عنوان آخرین راه حل زندگی انتخاب نکنند بلکه با به وجود آمدن مشکلات جزئی و اختلاف نظرهای نه چندان پیچیده آن را به عنوان اولین راه انتخاب کنند.
زوجین به علت مشکلات عدیده بعد از طلاق، از نظر روحی و روانی دچار اختلال و فرزندان خانواده نیز دچار دوگانگی رفتاری می شوند در چنین وضعیتی با گسستن پیوند خانواده، فرزندان امکان الگوگیری خود را از دست می دهند و از فضایی که باید صمیمیت و گذشت و مهرورزی را یاد بگیرند دور می شوند. فرزندان پس از جدایی باید زندگی در کنار پدر یا مادر را انتخاب کنند به همین علت دچار سردرگمی و دوگانگی رفتاری می شوند.طلاق تمام جوانب زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و نه تنها بر تعادل روحی زن و شوهر بلکه بر روان فرزندان، بستگان و نزدیکان نیز تاثیرگذار است.از آن جایی که خانواده علاوه بر بنیاد عاطفی، یک بنیاد اقتصادی نیز است، فروپاشی آن اثرات مخربی بر اقتصاد زن، مرد، فرزندان و حتی جامعه وارد می کند.نبود ناگهانی همسر می تواند احساس اضطراب و دلهره در طرفین ایجاد کند، به طور معمول زنان در طلاق بیش از مردان به لحاظ اقتصادی زیان می بینند اما آسیب های روانی و اجتماعی که پس از جدایی پیش می آید برای زن و مرد تفاوتی ندارد.
برخی کارشناسان عوامل اصلی در بروز طلاق را منوط به فقر، بیکاری، دغدغه های معیشتی، اعتیاد و نداشتن تفاهم بین زوجین می دانند. از نگاه آن ها برخی از طلاق ها ناشی از ازدواج های غلط است، ازدواج هایی که ناشی از عواطف و احساسات زودگذر یا بدون تفکر است. تمامی این عوامل می تواند دلایلی برای جدایی زوجین باشد.طبق گفته کارشناسان اعتیاد، درآمد ناکافی و متواری بودن همسر بیشترین دلایل طلاق را به خود اختصاص می دهد.باتوجه به کاهش ۴درصدی آمار ازدواج در خراسان شمالی باید فرهنگ سازی صحیحی انجام شود تا به جوانان و والدین آن ها در خصوص انتخاب مناسب همسر آگاهی داده شود. براساس آمار ارائه شده ۱۱ ماه سال ۸۷، ۹۴۷ مورد طلاق در استان ثبت شد که از این تعداد ۵۶۲ مورد طلاق شهری و ۳۸۵ مورد طلاق روستایی بوده است. برای کاهش آمار طلاق در جامعه و جلوگیری از آسیب های روانی و اقتصادی فردی و اجتماعی باید رسانه ها برای ارتقابخشی اطلاعات مردم به خصوص جوانان از ازدواج، اهتمام ورزند و مسئولان با تلاش گسترده و فرهنگ سازی صحیح آنان را از عواقب ازدواج نادرست آگاه کنند.
تکتم علوی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست